شاید برای شما سوال باشد که علائم واریس پا چیست ؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که رگ‌های واریسی و رگ‌های عنکبوتی می‌توانند به شکل‌های مختلفی ظاهر شوند، اما در بیشتر موارد به صورت رگ‌های متورم بیرون زده از زیر پوست، پیچ خورده و تیره رنگ ظاهر می‌شوند و این رگ‌ها گاهی باعث درد و ناراحتی می‌شوند. متخصص عروق واریس را به سرعت، آسان و قابل اطمینان تشخیص می دهد. روش های درمانی مختلفی برای درمان واریس وجود دارد که به طور بسیار موثری علائم ناشی از انواع واریس را تسکین می دهد و نواحی مبتلا به واریس را درمان می کند. برخلاف تصور اکثر افراد مبتلا به واریس خفیف و شدید، درمان‌های فعلی برای واریس بسیار سریع، بدون درد و موثر هستند و به دوره‌های نقاهت طولانی مدت نیاز ندارند. در ادامه برای آشنا شدن با علائم واریس پا با ما همراه باشید.

واریس چیست ؟

وریدهای واریسی که به آن وریدهای عنکبوتی می گویند یکی از شایع ترین بیماری های عروقی در مردان است که اغلب در زنان باردار و افراد مسن دیده می شود. در این بیماری سیاهرگ های زیر پوست متورم و درهم می شوند. این سیاهرگ ها به رنگ آبی، قرمز یا رنگ پوست در سطح پوست ظاهر می شوند که رگ های واریسی را تشکیل می دهند. دلیل اصلی نامگذاری این بیماری به رگ های عنکبوتی، ظهور این رگ های تار عنکبوتی متورم بر روی پوست است. یکی از علائم خفیف واریس، بی حسی و گزگز در ساق پا است. با اختلال در عملکرد عروق خونی و البته اکسیژن رسانی در این ناحیه کم می شوذ. نتیجه این وضعیت بی حسی یا گرفتگی عضلات پا یا دست خواهد بود. البته به غیر از دست و پا، رگ های صورت می توانند دچار تورم و واریس شوند.

واریس چیست ؟

علت به وجود آمدن بیماری واریس :

علت اصلی واریس اختلال خون رسانی و نارسایی عروقی است. این به این دلیل است که دریچه‌هایی در سیاهرگ‌ها وجود دارند که مسیر عروقی را می‌بندند، زیرا خون از پا به قلب باز می‌گردد تا گرانش زمین خون را مجبور به بازگشت به سیاهرگ‌ها نکند. گاهی اوقات به دلیل فشار خون بالا یا برخی مسائل ژنتیکی، این دریچه ها دچار مشکل می شوند و نمی توانند کار خود را به درستی انجام دهند. این مشکل باعث تجمع خون در رگ های خاص می شود و به صورت تورم و تغییر رنگ رگ های بدن ظاهر می شود. اگر این روند به مدت طولانی در بدن ادامه یابد به تدریج منجر به بیماری واریس پیشرفته می شود. بر اساس تحقیقات انجام شده بر روی این بیماری، ژنتیک می تواند عامل ایجاد واریس باشد. افرادی که از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به این بیماری هستند با کاهش وزن و ورزش قبل از ابتلا از آن پیشگیری کنند.

واریس چگونه درمان می شود ؟

راه هایی برای درمان واریس در سعادت آباد وجود دارد که در ادامه با آن ها آشنا می شوید :

ورزش کردن :

انجام ورزش های قلبی عروقی حتی بدون کم شدن وزن می تواند به بهتر شدن گردش خون و بهبود علائم و نشانه های نارسایی عروقی و واریس کمک کند. کار با عضلات پا باعث می شود خون به قلب بازگردد.

کم شدن وزن :

چاقی و اضافه وزن به عنوان یک عامل خطر برای واریس در نظر گرفته می شود و بسیاری از پزشکان بیماران خود را قبل از شروع برنامه درمانی به کم شدن وزن تشویق می کنند.

اسکلروتراپی :

اگر به دنبال راهی برای جلوگیری از ایجاد رگ های واریسی در پاهای خود هستید، می توانید اسکلروتراپی را امتحان کنید. این روش شامل استفاده از دارویی به نام اسکلروزانت است که به دیواره رگ ها تزریق می شود و به کوچک شدن آن ها کمک می کند. در نهایت بدنی که این ناحیه را دریافت می کند، بافت اسکار تشکیل می دهد و به مرور زمان از بین می رود.

رادیو فرکانسی ابلیشن :

در این روش برای از بین بردن رگ و جلوگیری از جریان خون از انرژی حرارتی استفاده می شود. از این روش می توان برای درمان تعداد زیادی رگ های واریسی در پاها استفاده کرد. پزشک یک برش کوچک روی فیبر 7 سانتی متری داخل ورید ایجاد می کند که از طریق این فیبر انرژی حرارتی به ورید فرستاده می شود. به تدریج رگ آسیب دیده جذب بدن می شود و متوجه می شوید که رگ واریسی روی ساق پا کم شده است. میزان موفقیت این روش 95 درصد است، این روش بدون درد است و نیازی به استراحت در منزل ندارید.

فلبکتومی :

فلبکتومی یا جراحی درناژ وریدی به دلیل پیدایش روش‌های کم تهاجمی، یک روش درمانی کم استفاده است. پزشک ممکن است قسمت بسیار کوچکی از ورید را تخلیه کند تا جریان خون متوقف شود و به سایر روش‌های درمانی اجازه می‌دهد تا مؤثر واقع شوند.

لیزر درمانی :

لیزر درمانی شباهت زیادی به ابلیشن با فرکانس رادیویی دارد و تنها تفاوت آن در این است که در این روش از لیزر واریس در سعادت آباد به عنوان منبع گرما استفاده می شود اما در فرسایش فرکانس رادیویی از مولد فرکانس رادیویی استفاده خواهد شد. لیزر درمانی روشی بسیار موثر است، اما در مقایسه با فرسایش رادیوفرکانسی، درد کمتری دارد.

واریتنا :

Varithena یک فوم اسکلروز کننده از پیش ساخته شده یا فوم اسکلروتراپی از پیش ساخته شده است که با استفاده از سونوگرافی به داخل ورید واریسی تزریق می شود. این روش مانند اسکلروتراپی باعث واکنش التهابی می شود که منجر به انسداد عروق می شود.

کاشت ایمپلنت درون رگ :

قرار دادن ایمپلنت در داخل ورید جدیدترین فناوری در درمان واریس است که در آن پزشک با استفاده از سونوگرافی، ایمپلنت را به داخل ورید هدایت می کند تا ورید را ببندد و از جریان خون جلوگیری کند.

واریس چگونه درمان می شود ؟

چه زمانی درمان واریس لازم و ضروری است ؟

رگ های واریسی و رگ های عنکبوتی همیشه نیاز به درمان ندارند و اگر این واریس ها هنگام ایستادن یا راه رفتن باعث درد می شوند، باید به پزشک مراجعه کنید. اگر زخمی در نزدیکی یا روی رگ واریسی دارید یا اگر احساس می‌کنید پاها و قوزک‌هایتان متورم شده است، به پزشک مراجعه کنید، در برخی موارد، واریس برای سلامتی شما خطرناک است و این مشکل زمانی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که درگیر آن هستید.  زخم سیاهرگ زمانی رخ می دهد که شکل متورم و بزرگ شده نتواند مایعات را به اندازه کافی از پوست خارج کند و در نتیجه زخم ایجاد می شود.

عفونت باکتریایی و قارچی می تواند پس از شروع مشکلات پوستی ناشی از تجمع مایعات در پاها ایجاد شود. این نوع عفونت خطر عفونت بافتی را بیشتر می کند. تشکیل لخته های خونی باعث التهاب رگ ها می شود. عوارض وریدهای واریسی در مواردی که این اختلال ناشی از مشکل یا بیماری وریدهای عمقی ساق پا یا عروقی است که وریدهای سطح پوست را به وریدهای عمقی متصل می کند، مانند ترومبوز ورید عمقی یا نارسایی مزمن وریدی، مشهودتر هستند. برای ارزیابی خطر ابتلا به این اختلال با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض واریس پا

علاوه بر عوارض جانبی فراوان واریس، عوارض جانبی دیگری وجود دارد که در صورت وجود، سال ها پس از تشخیص اولیه برای اکثر بیماران ایجاد می شود. عوارض می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد، و هیچ راهی برای تشخیص اینکه آیا فردی از تمام عوارض احتمالی واریس رنج می برد وجود ندارد. اما عوارض ناشی از وریدهای واریسی شدید به دلیل گردش خون ضعیف در اندام آسیب دیده می تواند منجر به خطرات بزرگی شود. شدت این عوارض بسیار متفاوت است و برخی عوارض مانند احتمال آمبولی ریه به دلیل لخته شدن خون می تواند کشنده باشد. رگ های واریسی مستعد لخته شدن سطحی هستند. 4 درصد از لخته های سطحی منجر به آمبولی ریه می شود. در ادامه با عوارض واریس پا آشنا می شوید :

اگزمای پوستی :

ما از این ایده دور نیستیم که اگزمای وریدی با مشکلات پوستی اشتباه گرفته شود، به خصوص در بیماران مبتلا به واریس نهفته. اگزمای واریسی منجر به قرمزی و پوسته پوسته شدن، لایه برداری پوست در ناحیه آسیب دیده و ایجاد تاول می شود. این حالت در اثر پرخونی و تجمع مایع در زیر سطح پوست ایجاد می شود و خارش شدید پوست همراه با تغییر در بافت آن مشاهده می شود. همچنین این حالت پوست را مستعد عفونت می کند و در افراد چاق و غیرفعال بالای 70 سال بیشتر بروز می کند.

تورم مچ پاها :

یکی دیگر از عوارض تورم پاها است. در مراحل اولیه بیماری، تورم موقتی است. یعنی عصرها پاها کمی ورم می کند که البته با یک استراحت شبانه به راحتی برطرف می شود. اما اگر بیماری قدیمی باشد به دلیل آسیب طولانی مدت جریان لنفاوی، تورم دائمی در مچ پا ایجاد می شود که به مرور زمان تا زانو پیشرفت می کند و متاسفانه با استراحت به خوبی برطرف نمی شود.

زخم :

یک زخم وریدی امکان دارد در بیمار مبتلا به واریس به دلیل بیشتر شدن فشار وریدی در ساق پا ایجاد شود. به عبارت دیگر، زخم‌های دردناک می‌توانند روی پوست نزدیک رگ‌های واریسی، به خصوص نزدیک مچ پا ایجاد شوند. تورم و مایع بیش از حد در بافت ها منجر به اختلال در تغذیه سطحی پوست می شود. یک آسیب کوچک به پاها می تواند منجر به زخم هایی شود که مدت زیادی طول می کشد تا بهبود یابد. معمولا قبل از ایجاد زخم، لکه هایی با رنگ های مختلف روی پوست ظاهر می شود. به وریدهای واریسی، زخم استاز یا زخم وریدی گفته می شود. گرچه بروز صدمات نادر است، اما هزینه های زیادی برای جامعه و فرد به همراه دارد و کیفیت زندگی بیمار را به خطر می اندازد.

عوارض واریس پا

لخته شدن خون یا فلبیت :

لخته شدن خون یکی دیگر از عوارض واریس است. گاهی رگ های پا سفت و دردناک می شوند. رگ های واریسی که از این عارضه رنج می برند امکان دارد لخته های خونی در رگ های سطحی داشته باشند. ترومبوفلبیت سطحی می تواند منجر به مشکلات جدی تری مانند ترومبوفلبیت عمیق و آمبولی ریه شود و لازم است با پزشک مشورت شود و در صورت بروز لخته های سطحی باید برای مدتی از رقیق کننده های خون استفاده کرد تا از ایجاد لخته و آمبولی احتمالی جلوگیری شود.

خون ریزی :

در برخی موارد، رگ های بسیار نزدیک به سطح پوست امکان دارد بر اثر ضربه یا بریدگی خونریزی کنند و حتی اگر زخم خیلی کوچک باشد، خون با فشار زیادی خارج می شود به طوری که جلوگیری از خونریزی دشوار است. این وضعیت می تواند برای بیماران نگران کننده باشد، در این زمان فرد باید دراز بکشد، پاهای خود را بالا بیاورد و به طور مستقیم به زخم فشار وارد کند و 30-20 دقیقه ادامه دهد.

نارسایی وریدی :

اگر جریان خون برای مدت طولانی قطع شود، می تواند بر تبادل اکسیژن و پردازش مواد مغذی و مواد زائد تأثیر بگذارد. این وضعیتی است که به عنوان نارسایی مزمن وریدی شناخته می شود. تغییر رنگ پوست، تورم پاها، زخم و همه این مشکلات با نارسایی مزمن وریدی مرتبط است.

علائم واریس پا چیست ؟

واریس پا علائمی دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم :

افرادی که در معرض واریس خفیف و شدید قرار دارند :

اختلالات مربوط به واریس در جامعه شایع است. اگر یکی از والدین یا هر دو مبتلا به واریس باشند، این امکان وجود دارد که فرزندانشان دچار واریس شوند، علاوه بر وراثت، دو عامل دیگر در بروز واریس نقش دارند که سن و جنس است. زنان بیشتر از مردان از واریس رنج می برند و این به عوامل هورمونی در دوران بلوغ، بارداری و یائسگی مربوط می شود. افزایش سن می تواند خطر ابتلا به واریس و اختلالات مرتبط را بیشتر کند.

آیا رگ های واریسی خطرناک هستند ؟

معمولا واریس خطرناک نیست، اما بیشتر باعث درد، خارش، سوزش یا خستگی و سنگینی در پاها، گرفتگی و تورم می شود. در موارد نادر، وریدهای واریسی می تواند نشان دهنده یک مشکل جدی در رگ های عمیق تر باشد، در این شرایط ارزیابی های بیشتری برای تشخیص مسائل مورد نیاز است. برخی از افراد هیچ علامت یا علامتی ندارند، برخی دیگر علائم خفیف دارند، در حالی که برخی از بیماران علائم شدید را در طول زمان تجربه می کنند.

علائم واریس پا چیست ؟

کلام آخر 

برای انجام این روش سعی کنید بهترین کلینیک و بهترین متخصص واریس در سعادت آباد را انتخاب کنید و با آگاهی دست به انجام این رو بزنید. ممنون از این که تا آخر این مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *