ما در این مقاله سعی داریم شما را با رفع رگ های واریسی به کمک لیزر آشنا کنیم. روش لیزر درمانی بهترین روش برای رفع واریس و رگ های عنکبوتی است و با این روش پوستی صاف و بدون لک دارید. این روش بدون آسیب رساندن به سطح پوست، رنگدانه موجود در خون را هدف قرار داده و باعث شکسته شدن و بسته شدن آن می شود. سپس رگ های خونی باریک می شوند و سیاهرگ های عنکبوتی ناپدید می شوند. در بیشتر موارد، رگ‌های عنکبوتی در پشت زانو و ران درمان می‌شوند. در ادامه برای آشنا شدن با رفع رگ های واریسی به کمک لیزر با ما همراه باشید.

واریس پا چیست ؟

سیاهرگ‌ها گروهی از رگ‌های بدن هستند که خون را از اندام‌های مختلف برای پمپاژ به قلب باز می‌گردانند. وریدها، رگ های اندام تحتانی مانند ساق پا، باید خون را در برابر جریان گرانش به سمت بالا، یعنی قلب، بیاورند. برای این منظور برای جلوگیری از برگشت خون به وریدها، دریچه هایی در آن ها وجود دارد که مانند قلب یک طرفه هستند و از برگشت خون جلوگیری می کنند. اما زمانی که این دریچه ها به درستی کار نکنند، خون به راحتی در این سیاهرگ ها جریان نمی یابد و در قسمت پایین بدن یعنی پاها جمع می شود و رگ های واریسی در پاها ظاهر می شود. رگ های واریسی روی ساق پا با ظاهر شدن وریدهای سطحی و عنکبوتی در نزدیکی پوست ساق پا یا به شکل تورم رگ های وریدی ظاهر می شوند. با گذشت زمان، رگ های واریسی امکان دارد طناب دار یا شکوفه شوند یا تغییر رنگ دهند.

در برخی موارد وریدهای واریسی تبدیل به زخم وریدی می شوند. در اثر تجمع خون در پاها به دلیل وجود اختلال در دریچه های سیاهرگ های پا، سیاهرگ ها متورم و پیچ خورده می شوند. ممکن است در ابتدا قابل مشاهده نباشند. با این حال، آن ها امکان دارد در طول زمان برجسته تر شوند. رگ‌های واریسی می‌توانند به رگ‌های طناب مانند یا برآمده تبدیل شوند که از قسمت‌های مختلف پاها بالا و پایین می‌روند. اگرچه رگ‌های واریسی می‌توانند در هر نقطه از بدن ایجاد شوند، اما معمولا در ران‌ها، پاها یا مچ پا ایجاد می‌شوند. این وریدها می توانند تغییر رنگ دهند که می تواند به یک زخم دیر بهبود یا غیر التیام تبدیل شود که به آن زخم وریدی می گویند.

واریس پا چیست ؟

علت ایجاد واریس پا

واریس می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود. مواردی مانند علل ژنتیکی و ارثی که باعث ضعف ارثی دیواره عروقی، آسیب یا ترومبوز ورید عمقی، ناهنجاری های مادرزادی عروقی به دلیل اختلال در رشد طبیعی سیستم عروقی، ناهنجاری دریچه های وریدی و انسداد وریدهای لگنی می شود از جمله دلایل آن است. رگ های واریسی پس از تایید و پیگیری برای درمان تشخیص داده می شوند. علاوه بر این، عوامل مهمی وجود دارد که باعث واریس یا تشدید آن می شود. مانند فشار خون بالا، ایستادن‌های طولانی مدت، تحرک فیزیکی کم و اضافه وزن و چاقی، افزایش سن، بارداری‌های مکرر در زنان، بلند کردن اجسام سنگین، داشتن جنسیت زن، لختگی خون در عروق سطحی یا عمقی در گذشته. برای آشنا شدن با علت به وجود آمدن رگ های واریسی پا به سایت مربوطه مراجعه فرمایید.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد ؟

در بسیاری از موارد با مشاهده واریس در نقاط مختلف بدن، افراد با تصور اینکه موضوع مهم نیست از مراجعه به پزشک اجتناب می کنند. این مشکل در بسیاری از موارد منجر به تشدید عوارض و مشکلات مختلف می شود. بهتر است افراد مختلف در صورت مشاهده برآمدگی یا ظاهر غیرطبیعی رگ‌های خونی در قسمت‌های مختلف بدن، حتی اگر این رگ‌ها در ناحیه بسیار کوچکی باشند یا شدت آن‌ها بسیار کم باشد، به پزشک مراجعه کنند. به دلیل خطری که در انتظار زنان باردار است، زنان باردار و یا زنانی که به تازگی زایمان کردند باید به طور مرتب توسط متخصص زنان معاینه شوند تا در صورت مشاهده علائم واریس در واژن یا رحم خود اقدام کنند. برای درمان سریعتر این بیماری امکان دارد برخی از افراد شرایط مراجعه به پزشک برای تشخیص بیماری را نداشته باشند، در این موارد می توانید به صورت 24 ساعته به صورت آنلاین با مشاوران قلب و عروق تماس گرفته و ضمن تشریح وضعیت جسمی و سلامتی خود، تشخیص صحیح و توصیه پزشکان متخصص را دریافت کنید.

تشخیص واریس پا :

واریس ابتدا با معاینه فیزیکی اولیه تشخیص داده می شود. با کمک دستگاه داپلر دستی که می توان از آن برای شنیدن صدای جریان خون استفاده کرد، می توان دقت معاینه بالینی را افزایش داد. اما دقیق ترین و جامع ترین روش تشخیص واریس سونوگرافی داپلر است که با انجام انسداد عروقی ناشی از وجود لخته خون و عملکرد دریچه های عروقی انجام می شود و برای اندازه گیری عملکرد وریدی در پاها می توان آزمایش های تشخیصی دیگری مانند پلتیسموگرافی انجام داد.

درمان واریس با لیزر چه مزایایی دارد ؟

لیزر واریس مزایایی دارد که در ادامه با آن آشنا می شوید :

علت ایجاد واریس پا

دوران نقاهت و بهبودی بعد از درمان واریس با لیزر :

پس از دو روش لیزر درمانی واریس، بیمار می تواند به خانه برود. در روش لیزر درمانی ساده، بیمار باید 3-5 روز فعالیت خود را محدود کند. در این روش امکان دارد پوشیدن جوراب های مخصوص واریس به مدت یک هفته یا بیشتر لازم باشد. در روش لیزر درمانی داخل عروقی لازم است بیمار حدود دو هفته بعد از عمل از جوراب واریس استفاده کند و به توصیه های پزشک در خصوص توالت رفتن توجه کند. در این روش معمولا پس از عمل با تشخیص پزشک امکان از سرگیری فعالیت ها وجود دارد.

جراحی آندوسکوپی چگونه است ؟

جراحی آندوسکوپی واریس روشی است که در موارد شدید و پیشرفته این بیماری مورد استفاده و توصیه می شود و در درمان واریس بسیار مفید است. در این روش، جراح ابتدا برشی در اطراف ورید ایجاد می کند و سپس لوله ای مجهز به دوربین باریک را از طریق آن می فرستد تا با استفاده از ابزار دیگری که روی سر لوله نصب شده، ورید بسته شود. بیمار بلافاصله قادر به انجام فعالیت های روزانه خواهد بود و نیازی به استراحت طولانی نخواهد داشت.

بیمار می تواند چند هفته پس از این جراحی شروع به کار کند. این روش تاکنون بی خطر و بی ضرر بوده و با کمی درد در حین عمل همراه است که برای اکثر بیماران قابل تحمل است. اما مانند هر روش جراحی دیگری، با خطراتی مانند عفونت، خونریزی، آسیب به عروق و اعصاب اطراف و عود وریدهای واریسی همراه خواهد بود. قبل از انتخاب روش درمانی، همیشه گزینه ها و خطرات درمانی را با دکتر واریس در میان بگذارید. روش توصیه شده ممکن است به علائم، اندازه و محل وریدهای واریسی بستگی داشته باشد.

6 نوع واریس پا در افراد

وریدهای واریسی پا که در اثر رگ های ضعیف ایجاد می شوند با توجه به نوع رگ های ایجاد شده به انواعی تقسیم می شوند و هر کدام از این انواع عوارض متفاوتی از واریس دارند که عبارتند از:

واریس پا صافن بزرگ :

یکی از سیاهرگ های واریسی است که در پاها، قسمت خارجی ران و کشاله ران به صورت برآمدگی های بزرگ و ناخوشایند ظاهر می شود.

واریس پا صافن کوچک :

این نوع واریس در پشت زانو قابل مشاهده است و در ناحیه مرزی تاندون آشیل با سیاهرگ های زیر زانو تشکیل می شود و اولین عارضه آن ایجاد برآمدگی در پشت زانو است.

واریس متوسط پا :

یکی از علائم و نشانه های این واریس، ایجاد رگ های کبودی روی ساق پا است که به راحتی قابل مشاهده است، اگر این نوع واریس درمان نشود، خطرات جدی برای سلامتی افراد به همراه دارد.

واریس عنکبوتی یا مشبک :

یکی از شایع ترین رگ های واریسی در خانم ها است و با عوارض واریس در پاها مواجه می شود و به صورت رگ های قرمز و آبی زیر زانو پخش می شود. این نوع وریدهای واریسی به طور کلی برای سلامتی خطرناک نیستند.

واریس پا از نوع شاخه ای :

این نوع وریدهای واریسی را می توان به صورت برآمدگی های منفرد در پشت زانو و ساق پا مشاهده کرد و ناشی از واریس ورید صافن بزرگ است.

واریس پا از نوع شدید :

اگر وریدهای واریسی ساق پای نازک که به صورت سیاهرگ‌های آبی در ساق زیر زانو و کشاله ران ظاهر می‌شوند به موقع درمان نشوند، باعث ایجاد رگ‌های واریسی برجسته و ناقص در پاهای افراد مبتلا می‌شوند که بیش از یک احساس ناخوشایند، ایجاد خواهد کرد. خطرات سلامتی برای مردم با توجه به اینکه یکی از عوارض واریس پا، تشکیل رگ های خونی است، افراد نباید تنها به درمان واریس از نظر زیبایی فکر کنند، زیرا اکثر واریس ها خود به خود بهبود نمی یابند و باعث می شوند. عوارض خطرناک در بدن با تشکیل اولین وریدهای واریسی در پا، آن ها می توانند به سرعت ایجاد شوند، وریدهای واریسی از هر نوع که روی پاها ایجاد می شوند، جریان خون در رگ های خونی را مختل می کنند و سیستم دفاعی بدن را تضعیف می کنند.

6 نوع واریس پا در افراد

درمان واریس با روش فلبکتومی چگونه است ؟

به دلیل شباهت آن به فلبکتومی سرپایی، فلبکتومی ترانس ایلومینیشن یک درمان جدید است و اثربخشی و ایمنی آن هنوز نامشخص است. این روش تحت بیهوشی عمومی یا بی حسی موضعی به صورت سرپایی و با تهاجمی کمتر انجام می شود. در حین فلبکتومی متمرکز، یک یا دو برش کوچک در پای بیمار و اطراف ورید ایجاد می‌شود، سپس جراح یک کانول روشن‌کننده با لامپ فیبر نوری را وارد محل برش می‌کند و پس از مشاهده رگ‌های واریسی، از محیط بافت جدا می‌شود. با تزریق ماده بی حسی و استفاده از ساکشن دستگاه موجود را جدا کرده و از زیر پوست بیرون بیاورید و برش های کوچکی ایجاد کنید. این روش به صورت سرپایی انجام می شود و فرد پس از یک تا دو ساعت مرخص می شود و باید بلافاصله راه برود و زندگی روزمره خود را آغاز کند.

فرد نیازی به استراحت طولانی مدت ندارد و پس از دو تا سه روز استراحت می تواند به محیط کار خود بازگردد. فلبکتومی می تواند باعث کبودی یا خونریزی و تورم شود که طی دو تا سه روز از بین می رود. برجستگی ها و فرورفتگی های اطراف محل برش، احساس سوزش و گزگز طی دو هفته بهبود می یابد. پوشیدن جوراب واریس به مدت یک هفته به صورت روزانه ضروری است و فرد تا سه روز مجاز به بلند کردن اجسام سنگین و انجام فعالیت بدنی شدید نیست. در عرض شش تا دوازده ماه، اسکارهای باقی مانده از بین خواهند رفت. یکی از عوارض این روش احتمال عفونت پوست در محل برش است که برای درمان نیاز به آنتی بیوتیک دارد که بسیار محدود و نادر است. همچنین احتمال تغییر موقت رنگ پوست وجود دارد که برطرف خواهد شد.

رفع رگ های واریسی به کمک لیزر

این روش کاملا غیر تهاجمی است و نیازی به بریدن ساق پا ندارد. لیزر درمانی ساده برای درمان وریدهای عنکبوتی به صورت خارجی روی پوست انجام می شود. گرمای ناشی از لیزر ورید واریسی را از بین می برد و آن را به بافت اسکار تبدیل می کند. بافت اسکار باعث مسدود شدن ورید و خروج آن از مسیر جریان خون می شود. روش لیزر درمانی ساده برای افرادی که دارای رگ های واریسی و رگ های عنکبوتی کوچک هستند مناسب است. درمان واریس با لیزر درمانی داخل عروقی لیزر درمانی داخل عروقی یک روش کم تهاجمی، سریع، ایمن و موثر برای درمان واریس است. در این روش لیزر با رهاسازی انرژی نور در رگ مورد نظر، آن را مسدود و سرکوب می کند. دقت این روش بالاست و بافت های مجاور تحت تاثیر انرژی لیزر قرار نمی گیرند. معمولا تمامی بیماران مبتلا به واریس می توانند از روش لیزر داخل عروقی درمان واریس با لیزر بهره مند شوند. البته افرادی که بعد از جراحی واریس آن ها عود کرده است گزینه های مناسبی برای لیزر داخل عروقی نیستند و استفاده از اسکلروتراپی فوم برای آن ها ارجحیت دارد.

چه مواردی خطر ابتلا به واریس را افزایش می‌دهد ؟

همانند هر بیماری دیگری، عواملی هستند که ریسک ابتلا به بیماری را بیشتر می‌کنند. در ادامه با عواملی که خطر ابتلا را بیشتر می کند آشنا می شوید :

سن: 

افزایش سن باعث ساییدگی و پارگی دریچه‌های رگ‌هایی می‌شود که به کنترل جریان خون کمک می‌کنند. در نهایت، این سایش باعث می‌شود که دریچه‌ها اجازه دهند مقداری خون به داخل سیاهرگ‌ها برگردد و در آنجا جمع شود.

هورمون زنانه:

زنان بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند. تغییرات هورمونی قبل از دوره قاعدگی، در دوران بارداری یا یائسگی ممکن است جزء این عوامل به شمار آید. زیرا هورمون‌های زنانه تمایل به شل کردن دیواره سیاهرگ‌ها دارند. درمان‌های هورمونی، مانند قرص‌های ضدبارداری، ممکن است خطر ابتلا به واریس را افزایش دهد.

بارداری:

زنان باردار حجم خون در بدن آن ها افزایش می‌یابد. این تغییر در بدن برای محافظت جنین ضروری است. با این حال ممکن است باعث ایجاد رگ‌های واریسی در برخی از نقاط بدن شود.

سابقه خانوادگی:

سابقه خانوادگی یکی دیگر از مواردی است که خطر ابتلا به این بیماری را در شما افزایش می‌دهد.

چاقی:

اضافه وزن باعث می‌شود فشار روی نیمه پایینی بدن بیشتر شود. بنابراین امکان به وجود آمدن رگ‌های واریسی را بیشتر می‌کند.

ایستادن یا نشستن برای مدت طولانی:

ایستادن یا نشستن طولانی در گذر زمان ممکن است باعث ایجاد واریس شود. دلیل این اتفاق نیز آن است که حرکت به جریان خون کمک کرده و باعث می‌شود خطر ابتلا به واریس کم شود.

رفع رگ های واریسی به کمک لیزر

کلام آخر

برای انجام این روش سعی کنید بهترین کلینیک و بهترین متخصص واریس در سعادت آباد را انتخاب کنید و با آگاهی دست به انجام این روش بزنید. ممنون از این که تا آخر این مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *