ما در این مقاله سعی داریم شما را با نحوه تشخیص بیماری واریس آشنا کنیم. رگ های واریسی زیبا نیستند، اما بخشی از واقعیت های زندگی هستند که یک سوم مردم جهان از آن رنج می برند. سیاهرگ ها رگ های خونی هستند که خون بدون اکسیژن را از قسمت های مختلف بدن به قلب و ریه ها می برند. هنگامی که این سیاهرگ ها به طور غیر طبیعی ضخیم، پیچ خورده یا بزرگ می شوند، گفته می شود که دارای رگ های واریسی هستند. این عارضه در وریدهای ساق پا و ران ایجاد می شود. سیاهرگ ها به دلیل آسیب دیواره دارای رگ های واریسی هستند. اگر این آسیب ها بر دریچه ها تأثیر بگذارد، خون به سمت پایین جریان می یابد و فشار بیشتری بر دریچه های پایین وارد می کند. در ادامه برای آشنا شدن با نحوه تشخیص بیماری واریس با ما همراه باشید.

واریس چیست ؟

وریدهای واریسی شایع ترین بیماری عروقی انسان است که 10 تا 20 درصد از جمعیت را تحت تأثیر قرار می دهد. اکثر زنان باردار و سالخورده تحت تأثیر واریس قرار دارند. زیرا دوره تغییرات هورمونی را سپری می کنند و با این تغییرات تعادل هورمونی بدنشان به هم می خورد. با بالا رفتن سن افراد فرد بیشتر ملتهب می شود و رگ ها به مرور زمان به دلیل گشاد شدن در حین التهاب خاصیت ارتجاعی طبیعی خود را از دست می دهند. زنان حداقل دو برابر بیشتر از مردان در معرض ابتلا به واریس هستند، اما بهتر است بدانید که سن و نژاد اهمیتی ندارد. افرادی که پوست روشن دارند بیشتر از واریس شکایت دارند زیرا رگ های واریسی روی پوستشان بیشتر دیده می شود.

همچنین در زیبایی اندام آن ها تاثیر بیشتری دارد. راه های زیادی برای پیشگیری و درمان واریس وجود دارد، از جراحی های گران قیمت گرفته تا استفاده از اسانس های طبیعی. برای درمان واریس، از همان ابتدا نیازی به استفاده از کرم های آلرژیک یا جراحی گران قیمت لیزری نداریم. بهتر است ابتدا داروهای خانگی را امتحان کنید. درمان‌های پزشکی معمولی همیشه مفید نیستند و باید در انتهای فهرست درمان‌های ما قرار گیرند.

واریس چیست ؟

روش های درمانی برای واریس

در سال 2012، ژورنال انجمن پزشکی آمریکا در گزارشی اعلام کرد: واریس را می توان به روش های مختلفی درمان کرد، از جمله: روش های محافظه کارانه (دارو درمانی، پوشیدن جوراب واریس و تغییر سبک زندگی)، روش های نیمه تهاجمی. اسکلروتراپی و برش بافت داخل مجرا)، روش تهاجمی و روش ترکیبی. بر اساس گزارشی در سال 2007 در مجله کالج سلطنتی جراحان بریتانیا، اعصاب بیمار در طی جراحی واریس آسیب دیده است. علاوه بر این، رگ های واریسی در نیمی از بیماران پس از 10 سال دوباره ظاهر شد.

وجود وریدهای واریسی نشانه پنهان نارسایی وریدی است که با درد یا تورم همراه نیست. اگر برای درمان واریس به پزشک یا متخصص پوست مراجعه کنید، احتمالاً به شما پیشنهاد خواهد کرد که قبل از صحبت در مورد جراحی، سبک زندگی خود را تغییر دهید. با این کار می توانید میزان تجمع خون در رگ ها را کاهش دهید. البته این تغییر فقط به درمان واریس محدود نمی شود، بلکه شما پرانرژی می شوید، پوستتان شفاف می شود، به سلامت قلبتان کمک می کنید و هضم غذا بهتر می شود. در ادامه با روش های درمانی برای واریس آشنا شوید :

ورزش :

ورزش منظم یکی از بهترین کارهایی است که می توانید برای بهبود گردش خون در رگ ها و کاهش تورم در پاها انجام دهید. بر اساس گزارش موسسه ملی قلب، خون و ریه آمریکا، نشستن به ویژه نشستن در موقعیت های نامناسب مانند زمانی که گردن خود را به جلو خم کرده یا روی چهار دست و پا می نشینید و ایستادن برای مدت طولانی بدون حرکت، خطر ابتلا به رگ های واریسی را دارد. و ناراحتی ناشی از تجمع خون در ورید. وقتی برای مدت طولانی می‌نشینید، رگ‌ها کار سخت‌تری برای پمپاژ خون به قلب دارند و سخت‌تر با جاذبه مبارزه می‌کنند. ورزش به طور کاملا طبیعی میزان هورمون ها را تنظیم می کند، وزن فرد را کم می کند و اجازه نمی دهد از محدوده طبیعی خارج شود و فشار خون را کاهش می دهد.

همه این موارد در کنار هم به درمان واریس کمک می کند. به گفته کارشناسان موسسه قلب و عروق کارولینا، برای پیشگیری از واریس باید ورزش هایی مانند لیفت پا، بالا نگه داشتن مچ پا، انجام حرکات دوچرخه و خم کردن مچ پا انجام داد تا رگ های پا قوی تر شوند. ورزش‌هایی مانند پیاده‌روی، شنا و دوچرخه‌سواری که فشار کمی به بدن وارد می‌کنند فشار وارده بر رگ‌ها را کم می کنند. اگر از آن دسته افرادی هستید که هنگام ورزش دچار درد عضلانی می شوید، به آرامی ورزش کنید، سپس کیسه یخ یا آب داغ را روی عضله دردناک قرار دهید. برای کم شدن درد و تورم ناشی از واریس، پاهای خود را بلند کنید یا جوراب واریس بپوشید. با انجام این کار، به ساق پایی که خون به درستی در آن جریان ندارد، فشار کمی وارد می کنید.

تناسب وزن :

افراد دارای اضافه وزن، به ویژه زنان و افراد میانسال، بیشتر در معرض خطر ابتلا به واریس هستند. وزن اضافی فشار زیادی به رگ‌های شما وارد می‌کند و تورم یا جریان خون معکوس را تجربه می‌کنید. این پدیده بیشتر در وریدهای بزرگ نزدیک به سطح پوست مانند ورید صافن ساق پا رخ می دهد. هافینگتون پست در مقاله ای به ارتباط بین چاقی و واریس پرداخته است. این مقاله تصریح می کند که تشخیص واریس و درمان آن در افراد دارای اضافه وزن دشوارتر است. زیرا در فرد مبتلا تنها زمانی متوجه بیماری می شود که پاها ملتهب شده و اندازه سیاهرگ ها افزایش یابد. اندازه سیاهرگ های قسمت داخلی ساق در این حالت به بیش از 5-4 سانتی متر می رسد.

روش های درمانی برای واریس

استفاده از روغن های اسانس :

روغن‌های ضروری برای بهبود گردش خون، کم شدن تورم و تنظیم هورمون‌های بدن مفید هستند. یکی از بهترین روغن ها برای درمان مشکلات رگ، روغن سرو است. این روغن باعث افزایش سرعت گردش خون و تقویت سیستم گردش خون می شود. روزی دو بار موضع مورد نظر را با پنج قطره از این روغن ماساژ دهید و این کار را برای چند هفته ادامه دهید. اگر احساس درد، تورم یا تاول عضلانی دارید، استفاده از آن را متوقف کنید و روغن رقیق دیگری مانند روغن نعناع، ​​روغن درخت چای یا اسطوخودوس را امتحان کنید.

رژیم غذایی ضد التهاب :

برخی غذاها با افزایش گردش خون از التهاب جلوگیری می کنند و به بهتر شدن رگ های واریسی سرعت می بخشند. این غذاها از گسترش رگ های واریسی در آینده جلوگیری می کنند. پیروی از یک رژیم غذایی نامناسب به عروق آسیب می رساند، کیفیت گردش خون را کاهش می دهد و مشکلاتی مانند فشار خون بالا، عدم تعادل هورمونی و بیشتر شدن وزن ایجاد می کند. داشتن یک رژیم غذایی نامناسب به معنای خوردن چیزهایی مانند چربی های ترانس، شکر، کافئین، الکل و غذاهای فرآوری شده است. بیشتر این غذاها حاوی مقادیر بسیار بالایی سدیم هستند. سدیم بیش از حد باعث از دست دادن مقدار زیادی آب در بدن و تولید سموم در بدن می شود که شدت واریس را افزایش می دهد.

استفاده از داروهای گیاهی :

بوته قره قاط و شاه بلوط برای درمان واریس مفید بوده و استفاده از آن ها برای بدن بی خطر است. هزاران سال است که انسان ها از این دو گیاه برای درمان خانگی بیماری ها استفاده کرند. متخصصان آن ها را برای درمان نارسایی مزمن وریدی مطالعه کردند. علائم نارسایی وریدی شامل درد، تورم مچ پا، سنگینی، گرفتگی عضلات پا و گرفتگی عضلات است. گندم سیاه و شاه بلوط هندی به دفع آب اضافی از بدن و درمان مشکلات گردش خون، نفخ، اسهال، گرفتگی عضلات ناشی از PMS و اختلالات پوستی کمک می کند.

میوه درختچه قره قاط در اروپا به زغال اخته معروف است و خوراکی است. می توانید عصاره این میوه را بگیرید یا با آن نوعی چای دم کنید. پوست، دانه، برگ و گل شاه بلوط هندی به شکل عصاره، کرم، چای و کپسول استفاده می شود. به دنبال عصاره شاه بلوط هندی باشید که حاوی 16 تا 20 درصد آیزین فعال است. شما باید روزانه 100 میلی گرم از این عصاره مصرف کنید. برخی از کارشناسان می گویند که دوز قره قاط 160 میلی گرم دو بار در روز است.

این دو گیاه را می توانید روزانه با 200 میلی گرم داروی گیاهی کوله خاس 200 میلی گرم عصاره هسته انگور و 400 واحد ویتامین E مخلوط و مصرف کنید. این ترکیب گردش خون را تقویت می کند، از عروق در برابر فشار و آسیب محافظت می کند و خون را رقیق می کند. محققان دانشکده پزشکی دانشگاه مریلند همچنین توصیه کردند که افراد مبتلا به واریس مصرف مواد حاوی ماده شیمیایی روتین را افزایش دهند. روتین از خانواده بیوفلاونوئیدها است و از دیواره رگ های خونی محافظت می کند و کارایی آن ها را بیشتر می کند. بیوفلاونوئید درد و تورم ناشی از واریس را تسکین می دهد. غذاهای حاوی این ماده عبارتند از: هسته انگور، پوست درخت کاج، زعفران، زالزالک و گیاهان حاوی آنتی اکسیدان.

برای آشنا شدن با 8 روش مهم در درمان واریس به سایت مربوطه مراجعه فرمایید.

چه زمانی برای درمان واریس باید به پزشک مراجعه کرد ؟

اگر وریدهای واریسی شما خونریزی، درد یا تورم ناگهانی دارند. اگر متوجه برآمدگی در ورید واریسی یا نزدیکی آن شدید. برای از بین بردن واریس از درمان دستی مانند ماساژ یا تکان دادن پا استفاده نکنید. این بسیار خطرناک است و باعث آمبولی یا لخته خون متحرک در وریدها می شود که می تواند حرکت کند و در صورت قرار گرفتن در رگ های قلب باعث حمله قلبی شود یا باعث سکته مغزی در سیاهرگ های مغز شود یا باعث سکته مغزی شود. وریدهای ریه انفارکتوس ریوی که همگی کشنده هستند.

مراقب درمان های گران قیمت و غیر متعارف باشید. اگرچه اکثر این نوع درمان ها بی ضرر هستند، اما در درمان بیماری موثر نیستند. در این مورد می توان به داروهای گیاهی اشاره کرد. برخی از این مکمل های گیاهی در واقع از این مشکل پیشگیری یا درمان می کنند، اما تبلیغات و ادعای بسیاری از شرکت های تولید کننده آن ها بی اساس است. بنابراین، همیشه قبل از استفاده از هر گیاه یا داروی گیاهی با پزشک خود مشورت کنید.

چه زمانی برای درمان واریس باید به پزشک مراجعه کرد ؟

نحوه تشخیص بیماری واریس

برای تشخیص بیماری واریس باید تست هایی انجام دهید که در ادامه با آن آشنا می شوید :

سونوگرافی داپلر :

در این روش از سونوگرافی برای بررسی جریان خون و فشار خون استفاده می شود.

اسکن دو طرفه :

که مشابه روش قبلی اما دقیق تر است و وجود لخته خون در وریدهای عمیق تر بررسی می شود.

ونوگرام :

بسته به ناحیه آسیب دیده می توان از فلبوگرام برای معاینه دقیق رگ های خونی استفاده کرد، در این روش وریدها با استفاده از اشعه ایکس معاینه می شوند.این سه روش به متخصص کمک می کند تا علت دقیق تورم را مشخص کند و مطمئن شود. که درد و تورم پا ناشی از عواملی مانند لخته شدن خون یا انسداد نیست.

در مورد واریس که شایع ترین بیماری عروقی است، باید گفت که 20 درصد زنان و 10 درصد مردان به این بیماری مبتلا هستند. افراد مبتلا به واریس باید توجه داشته باشند که استفاده از قرص های ضد بارداری این وضعیت را تشدید می کند و خطر لخته شدن خون را به همراه دارد. جدی بودن وریدهای واریسی، تشکیل لخته خون و خطر آمبولی ریه، بسیار خطرناک یا حتی کشنده، با تاکید بر اصول پیشگیری از واریس باید گفت برای بیمارانی که سابقه واریس در خانواده دارند.

و در حال حاضر در محیط کار مجبور به انجام این کار هستند. در صورت ایستادن یا نشستن طولانی مدت توصیه اکید می شود اقدامات پیشگیرانه از قبیل تحرک، پیاده روی منظم در حین کار، استفاده از جوراب های استاندارد و پیشگیرانه، پرهیز از پوشیدن لباس های تنگ در ناحیه کمر و ران، پرهیز از اضافه وزن، ورزش های منظم، سبک و پرهیز از ورزش های قدرتی باید در برنامه آن ها گنجانده شود.

در خون ریزی رگ های واریسی چه کمک هایی می توان انجام داد ؟

اگرچه به ندرت در بیماران رخ می دهد، اما اگر واریس شروع به خونریزی کرد، باید مراحلی را انجام دهید :

بالا بردن پاها :

روی زمین دراز بکشید و پاهای خود را بالا بیاورید، به طوری که بالاتر از بقیه بدن قرار گیرند. به عنوان مثال، پاهای خود را روی صندلی یا تکیه گاه ها قرار دهید یا از شخص دیگری بخواهید پاهای برآمده شما را نگه دارد.

فشار :

یک تکه پارچه تمیز یا بانداژ را روی محل خونریزی قرار دهید و حداقل ده دقیقه به آن فشار بیاورید. پس از آن در صورت تشدید خونریزی یا قطع نشدن آن، حتما با اورژانس تماس بگیرید و در مورد نیاز به درمان برای جلوگیری از عود چنین مشکلی با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض واریس درمان نشده چیست؟

واریس شاید در نگاه اول کم‌اهمیت به نظر بیاید اما به تدریج عوارضی را در فرد به وجود می‌آورد. این عوارض به تدریج افزایش‌یافته و علاوه بر اینکه زیبایی فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد بر کیفیت زندگی او نیز تأثیر می‌گذارد. عوارض ناشی از عروق واریسی مزمن در برخی بیماران آزاردهنده خواهد بود و حتی ممکن است در انجام امور روزمره نرمال انسان تداخل کند.

اگزمای وریدی :

در واریس در صورت وجود درد یا عدم بروز این عارضه آزاردهنده، اختلال در خون‌رسانی مشاهده می‌شود. به دنبال این اختلال ممکن است پوست اطراف وریدها خشک شود و احساس خارش به وجود آید. اگر به این عارضه توجهی نشود موجب زخم‌های واریسی خواهد شد. این مسئله به وضوح ضرورت درمان واریس را نشان می‌دهد.

تورم همراه با درد :

در ابتدا نشانه‌ای از ورم و درد در بیمار مشاهده نمی‌شود ولی با پیشرفت بیماری به تدریج تورم در پا مشاهده خواهد شد و به دنبال آن انواع مختلف درد به وجود می‌آیند. این دردها می‌توانند در توانایی راه رفتن فرد اثر بگذارند.

خونریزی :

رگ‌های واریسی به علت سطحی و شکننده بودن در برخورد با اشیا مختلف، ممکن است دچار پارگی و خونریزی شوند.

ترومبوز در وریدهای سطحی :

یکی دیگر از عوارض مشاهده شده در مبتلایان به واریس، لخته شدن خون در وریدهای سطحی است. سفت شدن رگ‌های واریسی، همراه با درد و قرمزی از علائم این عارضه محسوب می‌شوند. لخته شدن خون در رگ‌های عمقی اصلی را ترومبوز ورید عمقی یا به‌اختصار DVT می‌گویند. وقتی توده‌ای از خون در یکجا گیر کند، کم، کم از حالت مایع به جامد تبدیل و لخته به وجود می‌آید.

نحوه تشخیص بیماری واریس

کلام آخر

قبل از انجام این روش سعی کنید بهترین کلینیک و بهترین متخصص لیزر واریس در سعادت آباد را انتخاب کنید و با آگاهی دست به انجام این روش بزنید. ممنون از این که تا آخر این مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *