ما در این مقاله سعی داریم شما را با هزینه لیزر واریس در تهران آشنا کنیم. درمان واریس یا رگ های عنکبوتی بخشی از درگیری های افراد به ویژه زنان است. زیرا واریس علیرغم تاثیر منفی بر زیبایی پوست که باعث کاهش اعتماد به نفس افراد مبتلا می شود، برای اکثر بیماران مشکلات دیگری از جمله درد و سنگینی در پاها، بی قراری ساق پا، ورم مچ پاها به دلیل ایستادن طولانی وجود دارد. در ادامه برای آشنا شدن با هزینه لیزر واریس در تهران با ما همراه باشید.
رگ های واریسی پا چیست ؟
وریدهای واریسی رگهای خونی غیرطبیعی، متسع و پر پیج و خم هستند که در اثر ضعیف شدن دیواره عروق ایجاد میشوند. این سیاهرگها میتوانند به صورت دستههایی از رگهای آبی یا بنفش ظاهر شوند و گاهی اوقات توسط مویرگهای قرمز ظریفی به نام واریس احاطه میشوند. وریدهای واریسی یا وریدهای عنکبوتی می توانند در هر جایی ظاهر شوند، اما بیشتر در پاها و ناحیه لگن ظاهر می شوند. رگ های واریسی روی صورت و دست ها دیده می شود.
دلیل ایجاد واریس در پا
در ادامه با دلایل ایجاد واریس در پا آشنا می شوید :
- سابقهی خانوادگی ابتلا به واریس
- افزایش سن
- نشستن یا ایستادن طولانی مدت
- جنس مونث
- سابقه ایجاد لختههای خون در پاها
- داشتن دریچههای معیوب در حین تولد
- واریس در بارداری
- چاقی
برای آشنا شدن با علت واریس پشت پا به سایت مربوطه مراجعه فرمایید.
چه مواردی احتمال ابتلا به واریس را بیشتر می کند ؟
تغییرات هورمونی، مانند بارداری یا یائسگی، مطالعات نشان می دهد که زنان به دلیل اثرات هورمونی بیشتر در معرض ابتلا به واریس نسبت به مردان هستند. دانشمندان بر این باورند که هورمونهای زنانه غالب باعث شل شدن رگها میشوند و خطر خونریزی را به ویژه در دوران بارداری، بلوغ، مصرف قرصهای ضد بارداری یا نزدیک شدن به یائسگی افزایش میدهند. زنان باردار برای حمایت از رشد جنین، مقدار زیادی خون تولید می کنند و به همین دلیل، به دلیل اینکه در دوران بارداری باید بر نیروی جاذبه و فشار نوزاد غلبه کنند، احتمال از دست دادن خون در آن ها بیشتر است.
اختلالات ساختاری وریدها یکی از این موارد است. وریدهای ملتهب یا لخته شدن خون در داخل سیاهرگ یکی از دلایل ایجاد واریس است. آسیب ورید، بیماری قلبی یا انسداد ورید که از جریان طبیعی خون جلوگیری می کند. افزایش وزن یکی دیگر از این دلایل است، زمانی که وزن فرد افزایش می یابد، اگر التهاب در بدن او افزایش یابد، احتمال کندی جریان خون وجود دارد، زمانی که وزن فرد افزایش می یابد، رگ ها تحت فشار بیشتری قرار می گیرند تا خون را به سراسر بدن منتقل کنند.
شدت بروز واریس :
نوع خفیف، در این نوع واریس، وریدهای سطحی اندکی و اندکی متورم شده و درهم تنیدگی آن ها در سطح پوست آشکار می شود. نوع متوسط، مرحله شدیدتر واریس خفیف است که در آن وریدهای سطح پوست، علاوه بر نمایان شدن، تا حدودی برآمده هستند و با لمس سطح پوست قابل لمس هستند. در این مرحله، سیاهرگ ها توانایی ارسال خون به سلول ها و بازگشت به قلب را از دست می دهند. در نتیجه، حوضچه های خون زیر پوست به شکل سیاهرگ های عنکبوتی ظاهر می شود.
واریس متوسط باید به موقع تشخیص داده شود و اقدامات لازم برای درمان آن ها انجام شود زیرا در صورت تاخیر در درمان به نوع شدید تبدیل می شود. واریس شدید یا حاد که بالاترین و خطرناک ترین نوع این بیماری است. در این نوع سیاهرگ ها به بالاترین درجه تورم و پیچ خوردگی می رسند و در برخی موارد خطرات جدی مانند بیماری های حاد عروقی یا نارسایی اندام ها را به دنبال دارند.
آیا ورید های واریسی مشکلی جدی هستند ؟
در بیشتر مواقع، واریس علامتی ندارد و یک مشکل زیبایی است و تأثیر چندانی بر مشکلات جدی سلامتی ندارد. مقدار خونی که از ورید جریان می یابد کم است و بیشتر خون به قلب باز می گردد. نشت خون می تواند نشانه ای از اختلال در جریان طبیعی خون باشد. در برخی موارد، رگ های واریسی می توانند از بین رفته و مشکلاتی مانند زخم های باز در سطح پوست و تورم ایجاد کنند.
اگر علائم دردناکی وجود داشته باشد، شایع ترین آن ها دردهای عضلانی یا تورم در مچ پا و پا است که می تواند باعث مشکل در خواب، کار و ورزش شود. برخی افراد به ویژه زنان باردار ممکن است علائمی مانند سنگینی یا سنگینی پاها، بی قراری، خستگی، درد، گرفتگی عضلات، ضایعات پوستی و خارش و همچنین ضخیم شدن و تغییر رنگ پوست را تجربه کنند. همچنین احتمال اینکه وریدهای واریسی منجر به لخته شدن خون شود، وجود دارد که در این صورت باید درمان شود.
ناحیه بروز واریس :
قسمت های مختلف ساق، از جمله پشت ساق یا ران ها یکی از ناحیه بروز واریس است. درصد بالایی از افراد مبتلا به واریس این بیماری را در قسمت های مختلف ساق پا مشاهده می کنند. دلیل این امر فشار زیادی است که همه انسان ها روزانه به پاهای خود وارد می کنند. راه رفتن زیاد یا ایستادن طولانی مدت باعث ایجاد واریس در پشت ساق یا ران می شود. برخی از افراد به ویژه زنان باردار از این عارضه در شکم خود رنج می برند و سیاهرگ های سطحی شکم آن ها تا حدی به صورت رگ های بنفش یا آبی متورم می شود. ناحیه دیگری که در واریس دخیل است، لگن افراد مختلف به ویژه زنان باردار است.
در دوران بارداری، فشار وارده به لگن برای آماده شدن برای زایمان باعث ایجاد رگ های واریسی در این ناحیه از بدن می شود. تصور واریس رحم و واژن برای برخی افراد دشوار است، اما بهتر است بدانید که رحم و واژن از جمله نواحی مستعد ابتلا به این مشکل هستند. این نواحی در زنان باردار فشار بیشتری را تحمل می کنند و به همین دلیل است که ظاهر واریس های رحمی یا واژن در این گروه بیشتر است. تشخیص بیماری مورد نظر در این نواحی دشوارتر از سایر نواحی بدن است و درمان آن پیچیده تر است. اما آنچه در این مورد امیدوار کننده است این است که دیدن چنین رگ هایی در این نواحی خیلی حاد و خطرناک نخواهد بود.
چه زمانی درمان واریس ضروری است ؟
رگ های واریسی و رگ های عنکبوتی همیشه نیاز به درمان ندارند و اگر این واریس ها هنگام ایستادن یا راه رفتن باعث درد می شوند، باید به پزشک مراجعه کنید. اگر زخمی در نزدیکی یا روی رگ واریسی دارید یا احساس میکنید پاها و قوزکهایتان متورم شده است، به پزشک مراجعه کنید، در برخی موارد واریس برای سلامتی شما خطرناک است. زخم سیاهرگ زمانی رخ می دهد که شکل متورم و بزرگ شده نتواند مایعات را به اندازه کافی از پوست خارج کند و در نتیجه زخم ایجاد می شود.
عفونت باکتریایی و قارچی می تواند پس از شروع مشکلات پوستی ناشی از تجمع مایعات در پاها ایجاد شود. این نوع عفونت خطر عفونت بافتی را بیشتر می کند. تشکیل لخته های خونی باعث التهاب رگ ها می شود. عوارض واریس در مواردی که این اختلال ناشی از مشکل یا بیماری وریدهای عمقی ساق پا یا عروقی است که وریدهای سطح پوست را به وریدهای عمقی متصل می کند مانند ترومبوز ورید عمقی یا نارسایی مزمن وریدی که مشهودتر هستند. برای ارزیابی خطر ابتلا به این اختلال با پزشک خود مشورت کنید.
مزایای انجام عمل واریس :
این عمل در کمتر از یک ساعت انجام می شود. این روش یک روش سرپایی در نظر گرفته می شود. علائم او به سرعت ناپدید می شود. دوره نقاهت پس از این روش طولانی نیست. برای این روش نیازی به بیهوشی عمومی نیست. نتایج با اسکار مرتبط نیست. میزان موفقیت این جراحی 98 درصد است.
جراحی واریس پا با لیزر چقدر زمان می برد ؟
در ادامه زمان جراحی واریس پا با لیزر را بررسی می کنیم :
دسترسی به رگ :
در این مرحله پزشک با استفاده از لیدوکائین بی حسی موضعی انجام می دهد و با استفاده از سونوگرافی آنژیوکت و سپس ورقه مخصوص را وارد ورید می کند. ورق به عنوان ریل عمل خواهد کرد. این مرحله 1-5 دقیقه طول می کشد.
جایگذاری فیبر :
فیبر لیزری نازک و قابل انعطاف از طریق این فویل یا ریل وارد ظرف می شود. قرار دادن الیاف در رگ های پرپیچ و خم نیازمند تکنیک های خاصی است. دراز کشیدن طولانی مدت باعث انقباض رگ می شود و به همین دلیل سرعت عمل در این مرحله اهمیت دارد. این مرحله نیز 1-5 دقیقه طول می کشد.
بی حسی موضعی :
لیزر حرارتی معادل 120 درجه سانتیگراد ایجاد می کند که رگ ها را از بین می برد. مایع حاوی بی حس کننده موضعی باید مانند یک بالشتک اطراف ورید را احاطه کند تا گرمای لیزر فقط دیواره سیاهرگ را از بین ببرد و بیمار احساس درد نکند. مهمتر است که به بافت های مجاور رگ آسیب نرسانید. به این روش بی حسی تومسنت می گویند. این مرحله حدود 5 تا 10 دقیقه طول می کشد.
تابش لیزر :
این مرحله مرحله اصلی و نهایی درمان است. دوز دقیق تابش لیزر در یک دوره زمانی معین بر روی دیواره عروق تابش می شود. بسته به طول ورید، این مرحله 5 تا 15 دقیقه طول می کشد. در صورت عدم نیاز به اقدامات اضافی، بیمار جوراب واریس کلاس 2 را در تخت می پوشد و روی جوراب بانداژ قرار می گیرد. پس از اتمام، بیمار بلافاصله شروع به راه رفتن می کند.
هزینه لیزر واریس در تهران
مانند بسیاری از درمان ها، عوامل زیادی در هزینه لیزر واریس در تهران نقش دارند، اما این بدان معنا نیست که نمی توانید هزینه ها را تخمین بزنید. در ادامه با هزینه لیزر واریس در تهران آشنا می شوید :
- مخارج تسهیلات
- جوراب واریس ساق بلند
- آزمایشات قبل از عمل، که ممکن است شامل سونوگرافی برای ارزیابی جریان خون باشد
- مراقبت های بعدی
- مسکنها، در صورت نیاز، معمولا برای مدت کوتاه
- هزینههای دستمزد پزشک حرفهای
- بیهوشی عمومی
قبل از لیزر واریس پا چه مراقبت هایی باید انجام شود ؟
قبل از مراجعه به مرکز درمانی لازم است حمام کنید. همچنین موهای پا باید تا مچ پا تراشیده شوند. بهتر است بیماران جوراب واریس و لباس زیر اضافی همراه داشته باشند. بهتر است لباس های گشاد و راحت بپوشید. قبل از لیزر درمانی، بهتر است از غذاهای سالم و سبک استفاده کنید. برای آشنا شدن با مراقبت های قبل از لیزر واریس پا به سایت مربوطه مراجعه فرمایید.
مراقبت های بعد از لیزر واریس پا :
موثرترین و بهترین راه برای درمان واریس با لیزر است. اما لیزر درمانی مانند سایر روش های درمانی نیاز به مراقبت دارد. در ادامه با مراقبت های بعد از لیزر واریس پا آشنا می شوید :
پر هیز از نشستن طولانی :
پس از لیزر درمانی، بیماران باید چند روز از نشستن و ایستادن خودداری کنند. در غیر این صورت، افراد ممکن است در نواحی تحت درمان احساس درد کنند. همچنین در صورت احساس درد، لازم است برای معاینه مجدد به مرکز درمانی مراجعه کند.
بالا نگه داشتن پا :
پس از لیزر درمانی، در صورت امکان، پای بیماران باید در سطحی بالاتر از حد معمول قرار گیرد. با در نظر گرفتن این نکته، گرانش زمین به بازگشت خون به قلب کمک می کند و لیزر واریسی نتیجه موثرتری ایجاد می کند. به همین دلیل بهتر است بیماران هنگام خواب پاهای خود را بالاتر از سطح بدن نگه دارند.
کوتاه کردن مدت زمان استحمام :
پس از لیزر درمانی بهتر است از حمام طولانی مدت خودداری کنید. علاوه بر این استفاده از آب گرم باعث باز شدن زخم ها می شود. به همین دلیل بهتر است دمای گرم و مناسبی برای آب حمام تنظیم کنید.
پوشیدن لباس های واریس :
برای 48 ساعت پس از لیزر درمانی، بهتر است بیماران از جوراب واریس استفاده کنند. پس از این مدت استفاده از جوراب واریس در طول روز به مدت حداقل سه هفته توصیه می شود.
استفاده از داروهای تجویز شده :
معمولا پس از لیزر درمانی آنتی بیوتیک تجویز نمی شود. داروهای تجویز شده باید طبق دستور مصرف شوند. همچنین افراد هرگز نباید قبل از پایان دوره آنتی بیوتیکی تجویز شده مصرف دارو را قطع کنند.
علائم واریس :
علائم واریسی شدن رگ ها بسیار مشهود و دارای وریدهای معیوب می باشد و اغلب روی پاها است. ممکن است درد و یا تورم در اطراف وریدهای بزرگ شده وجود داشته باشد. شناخت علائم بیماری واریس باعث می شود بیماری در مراحل اولیه شناسایی شود و قبل از اینکه سلامتی به خطر افتد کنترل و درمان شود. علائم بیماری واریس عبارتند از:
تغییر ظاهر رگ ها :
در زمان مبتلا شدن به بیماری واریس در پاها به خصوص در مچ، ساق پا و کشاله ران ظاهر رگ ها تغییر می کند. رگ ها برجسته و پیچیده درهم در سطح پوست دیده می شوند.
خشکی و نازکی پوست :
زمانی که واریس پیشرفت کند و تشدید شود نشانه های بیشتری از خود نشان می دهد. علائمی مانند خشک شدن، نازکی و پوسته پوسته شدن پوست است. این خارش ها باعث التهاب پوستی می شود و اگزما را در پی دارد.
تغییر رنگ رگ ها :
هر نوع تغییری در پاها می تواند نشان از ابتلا به واریس باشد. رگ های واریسی به سرعت رنگ شان را به آبی و کبود در می آورند. در برخی افراد نیز این تغییر رنگ به صورت رنگ قرمز و یا ارغوانی در می آید.
خونریزی :
در موارد بسیار پیشرفته بیماری واریس، تجمع بیش از خون در رگ ها باعث پارگی رگ ها و خونریزی می شود. باید توجه کنید این خونریزی زیر پوستی است پس اگر احساس کبودی در پاهایتان کردید سریعا به پزشک مراجعه کنید.
دردهای شدید در پا :
در بیماری واریس پاها با دردهای مزمن همراه است. این درد وقتی شخص برای مدت طولانی نشسته و می خواهد بلند شود اتفاق می افتد. ورم در پا و خارش شدید نیز گویای ابتلا به واریس است.
کلام آخر
قبل از انجام این روش سعی کنید بهترین کلینیک و بهترین دکتر واریس پا را انتخاب کنید و با آگاهی دست به انجام این روش بزنید. ممنون از این که تا آخر این مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.