اگر بیماری قلبی یا نارسایی قلبی دارید، در معرض تغییراتی در بدنتان هستید. یک راه آسان این است که هر موقع متوجه نشانه ای در خود شدید سریعا آن را یادداشت کنید. آیا احساس تنگی نفس می کنید؟ آیا دست و پاهای شما متورم شده اند؟ آیا سرفه می کنید؟ اگر چیز جدیدی حس کردید ، به پزشک خود اطلاع دهید.

1- ورزش و بیماری قلبی

فعال باشید. هنگامی که بیماری قلبی دارید، برای شما عالی است. می تواند کلسترول و فشار خون شما را کاهش دهد و به شما در کاهش وزن اضافی کمک کند. اگر می توانید هر روز ورزش کنید. هدف خود را تا ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی روزانه، حداقل ۵ روز در هفته قرار دهید.

چه تمرین هایی مفیدند؟ تمرین های خوب برای قلب، گروه های عضلانی بزرگ مانند پاها را درگیر می کنند. شما می توانید راه بروید، دوچرخه سواری، یا شنا کنید. قبل از شروع یک تمرین جدید، برای اطمینان از امن بودن آن، با پزشک خود صحبت کنید.

ورزش و بیماری قلبی

2- فشار خونتان را کنترل کنید.

هر روز فشار خون خود را بررسی کنید. در مورد اهداف فشار خود خود با پزشک خود صحبت کنید. راه ایده آل برای رسیدن به هدفتان ، یک شیوه ی زندگی سالم است. ممکن است مجبور باشید از دارو نیز استفاده کنید. هر زمان که تغییری در فشار خونتان ایجاد شد به پزشک خود اطلاع دهید.

3- مصرف مایعات خود را محدود کنید.

از پزشک خود بپرسید که آیا نیاز به محدود کردن مقدار مصرفی روزانه مایعات هست یا خیر؟ به یاد داشته باشید که تنها چیزی که می نوشید مهم نیست. یخ، بستنی، آبنبات سفت، شربت، ژلاتین و سوپ همه مهم هستند. هر روز صبح خود را وزن کنید. افزایش سریع وزن می تواند نشانه ای از مصرف زیاد مایعات باشد.

4- غذاهای سالم بخورید.

یک رژیم غذایی خوب و سالم را دنبال کنید. میوه ها و سبزیجات باید حدود نیمی از بشقاب هر وعده غذاییتان را پر کنند. و فراموش نکنید که غلات نیز مصرف کنید . لبنیات کم چرب نیز کمک کننده خواهد بود. گوشت خام، غذاهای دریایی، لوبیا، دانه و سویا فرآوری شده باید جزو پروتئین مصرفی شما باشند. تا حد امکان از چربی های جامد، دانه های تصفیه شده و قندها مصرف نکنید.

5- مراقب میزان سدیم مصرفی باشید.

سدیم باعث نیاز بدنتان به مایعات می شود. که می تواند فشار خون را افزایش دهد. همچنین می تواند باعث ایجاد تورم در پاها شود یا تنفس را دشوار کند. بیشتر سدیم مصرفی ، نمک است. نمک را به غذا اضافه نکنید و در طبخ غذا از نمک کم تری استفاده کنید. در عوض، از گیاهان یا چاشنی هاب بدون نمک استفاده کنید.

سبزیجات تازه را انتخاب کنید. اگر از سبزیجات کنسرو شده یا یخ زده استفاده می کنید، مطمئن شوید که آنها نمکی نیستند. همچنین در فروشگاه ها به دنبال غذاهای کم نمک باشید.

مصرف نمک

6- مراقب وزن خود باشید.

اضافه وزن می تواند باعث شود قلب شما سخت تر کار کند. راه هایی برای رسیدن به وزن سالم پیدا کنید. ورزش و رژیم غذایی مناسب شروع خوبی است. در مورد ایده های دیگر از پزشک خود راهنمایی بخواهید. با این کار کلسترول و فشار خون شما نیز بهتر خواهند شد.

7- استرس خود را مدیریت کنید.

داشتن بیماری های قلبی می تواند باعث عصبانیت، افسردگی یا اضطراب شما شود. عصبانیت یا استرس می تواند منجر به حمله ی قلبی شود. راه هایی برای کاهش اضطراب خود پیدا کنید. با کسی که به او نزدیک هستید درباره ی آنچه برایتان اتفاق می افتد درد و دل کنید تا عصبانیتان تخلیه شود. ممکن است بخواهید مدیتیشن یا یوگا را امتحان کنید. حتما قبل از هر کاری با مزشکتان مشورت کنید.

8- سیگار کشیدن را متوقف کنید.

اگر سیگار می کشید یا از تنباکو استفاده می کنید، باید سخت تلاش کنید تا آن ها را ترک کنید. دخانیات شانس حمله ی قلبی را افزایش می دهند. هم چنین می توانند فشار خون را افزایش دهند و به عروقی که خون را به سمت قلب می برند آسیب برسانند. سعی کنید از در معرض قرار گرفتن دود نیز خودداری کنید. برای ترک عادت خود از پزشکتان راهنمایی بخواهید. یک گروه پشتیبانی برای کمک به خود پیدا کنید.

9- دارو هایتان را مصرف کنید.

گاهی اوقات تغییر در شیوه ی زندگی کافی نیست. ممکن است مجبور به مصرف دارو باشید. داروهای مصرفی کلسترول و فشار خون را کاهش می دهند، از لخته شدن خون جلوگیری می کنند و حتی احتمال ابتلا به حمله ی قلبی را کاهش می دهند. همچنین می توانند نشانه ها و علائم شما را نیز کاهش دهند و فشار را از روی قلب شما برطرف کنند. فراموش نکنید هیچ دارویی را بدون تجویز پزشک مصرف نکنید.

مصرف دارو

10- کلسترول خود را کنترل کنید.

کلسترول LDL بالا ( نوع بد )می تواند منجر به مشکلات قلبی بیشتری شود. سطح مصرفی شما باید ۱۰۰ میلی گرم در دسی لیتر یا کم تر در روز باشد. اگر قبلا دچار حمله ی قلبی شده اید یا در معرض خطر بالایی هستید، بهتر است میزان مصرفیتان ۷۰ یا کمتر باشد. گاهی اوقات رژیم غذایی و ورزش برای کنترل کلسترول کافی نیست. پزشکتان ممکن است برایتان دارو نیز تجویز کند.

11- الکل را حذف کنید.

اگر الکل مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید. الکل می تواند قلب شما را ضعیف کند و کار آن را سخت تر کند. تحقیقات نشان می دهند که یک نوشیدنی کوچک می تواند سطح HDL (کلسترول خوب) را بالا ببرد اما بیش از حد می تواند باعث افزایش وزن یا افزایش فشار خون شود. از پزشک خود بپرسید که چه چیزی برای شما بهترین است.

12- به پزشکتان به طور منظم مراجعه کنید.

به طور منظم به پزشک خود مراجعه کنید و علائم خود را به او گزارش دهید. اگر احساستان تغییر کرده است او را در جریان بگذارید. قبل از مراجعه لیستی از سوالاتی که می خواهید بپرسید را تهیه کنید و داروهایی را که مصرف میکنید هم بنویسید. اگر چیزی برایتان روشن نیست، از او بخواهید برایتان توضیح دهد.

مراقبت از بیمار قلبی در منزل

مراقبت از بیمار قلبی در منزل دو نوع حمایت را در بر می گیرد که در ادامه مطلب آن ها را توضیح خواهیم داد.

حمایت عاطفی از بیمار

پس از تشخیص مشکل قلبی، بروز حمله قلبی یا جراحی قلبی، احساس ضعف و اضطراب کاملاً طبیعی است. این احساس اضطراب می تواند چند روز یا چند هفته طول بکشد، اما ممکن است مدت زمانی بیشتری ادامه داشته باشد. وقتی که بیمار در حال وفق دادن خود با این تغییرات است، شما باید:

  • درباره احساساتشان با آنها صحبت کنید.
  • به آنها اطمینان خاطر دهید که کنارشان هستید.
  • آنها را تشویق کنید که با دیگران در مورد احساسات و نگرانی هایشان صحبت کنند.
  • آنها را تشویق کنید تا جایی که می توانند مستقل باشند.
  • برای دستاورد های هرچند کوچکشان به آنها انگیزه دهید.
حمایت عاطفی از بیمار

حمایت عملی از بیمار

زمانی که بیمار از بیمارستان به خانه بر می گردد و یا به مراقبت های طولانی مدت نیاز دارد، ممکن است نیاز باشد که برای کمک به او وظایف بیشتری را بر عهده بگیرید. چند نمونه از حمایت های عملی عبارتند از:

✔️ صحبت با پزشک

✔️ یادآوری برای مصرف دارو

✔️ تعویض پانسمان

✔️ کمک در انجام کارهای خانه و  پرداخت صورت حساب ها

✔️ پختن غذاهای سالم

✔️اهمیت مراقبت از خود

مراقبت از دیگران هم از نظر روحی و هم از نظر جسمی می تواند سخت باشد. شما ممکن است در زندگی خود تعهدات دیگری همچون زندگی خانوادگی و کار داشته باشید. در حین حمایت از فرد بیمار چه از نظر احساسی و چه از نظر عملی یا هر دو، وقت صرف کردن برای مراقبت از خودتان نیز بسیار مهم است. این کار را می توان به کمک موارد زیر انجام داد:

  • درخواست کمک از دیگران (مانند اعضای خانواده یا دوستان) برای انجام مسئولیت های مراقبتی
  • پیدا کردن زمانی برای استراحت
  • با پزشک عمومی خود صحبت کنید و سؤال کنید که چه خدمات مالی و یا عاطفی برای شما موجود می باشد.
  • برای مراقبت از فرد بیمار یک نیروی کمکی استخدام کنید تا بتوانید به امور شخصی خود رسیدگی کنید.
  • با محل کار خود صحبت کنید تا متوجه شوید آنها چگونه می توانند در رابطه با ساعات کاری منعطف و مرخصی گرفتن برای قرار ملاقات های بیمارستان به شما کمک کنند.

 


دکتر فریبا هندسی متخصص قلب و عروق و فشارخون در تهران

کلینیک فشار خون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *