پس از انجام یک پروسه ی وریدی برای رفع ورید های واریسی یا ورید های عنکبوتی که شما را آزار داده و باعث ناراحتی شما شده اند، وقت آن است که به مراقبت های بعد از عمل فکر کنید. روش های مختلفی برای مراقبت از پاها وجود دارد. در زیر چند نکته برای مراقبت از پاها بعد از درمان وریدی آورده شده است تا بتوانید از مشکلات بعدی جلوگیری کنید.
مراقبت های لازم از پاها در روش های مختلف
با پیشرفت بیشتر در زمینه مراقبت و درمان وریدها، دیگر کم تر سراغ تکنیک های تهاجمی باید رفت. اکنون می توانید هر وریدی را به سرعت و بدون درد درمان کنید و به زندگی پرمشغله خود بازگردید.
در مطب، ما چندین گزینه غیر تهاجمی برای درمان ورید های واریسی و ورید های عنکبوتی ارائه می دهیم که هیچ یک از آن ها به زمان ریکاوری یا بهبود یقابل توجه نیاز ندارند.
1- لیزر داخل وریدی
این روش در مطب با استفاده از بی حسی موضعی انجام می شود و روشی حداقل تهاجمی است. در واقع شما می توانید بلافاصله حرکت کنید و به روال عادی خود برگردید.
2- اسکلروتراپی
اسکلروتراپی به بیهوشی و ریکاوری نیاز ندارد و سریع اثر می گذارد. برای اکثر بیماران، هیچ محدودیتی به دنبال این روش وجود ندارد، اگرچه بهتر است برای بهبودی سرع تر از جوراب های واریس استفاده کنید.
3- اسکلروتراپی با هدایت سونوگرافی
این روش تقریباً بدون درد است که می تواند به تنهایی یا به همراه لیزر داخل وریدی برای نتیجه ی بهتر استفاده شود. این روش سریع و بدون دوره نقاهت یا محدودیت بعد از درمان است.
4- جراحی فلبکتومی
این روش کم تهاجمی از بی حسی موضعی استفاده می کند و انجام آن زیر یک ساعت طول می کشد. این روش نیاز به ریکاوری ندارد، اگرچه بهتر است برای بهبودی سرع تر از جوراب های واریس استفاده کنید.
پیشگیری از عود دوباره بعد از درمان واریس پا
مراقبت از پاها پس از درمان واریس پا،به معنای نه تنها پیروی از دستورالعمل های پزشک است، بلکه تنظیم سبک زندگی شما برای جلوگیری از عود ورید های واریسی می باشد.
ورید های مشکوک می توانند نشانه ای از مشکل در سیستم وریدی شما باشند؛ مشکلاتی که در صورت عدم تشخیص و درمان رها می شوند منجر به عوارض جدی می شوند. بهترین راه برای جلوگیری از ایجاد واریس بیشتر، اقدامات پیشگیرانه است، از جمله:
1- ورزش
داشتن تناسب اندام تنها می تواند به نفع سیستم وریدی شما باشد. فعالیت داشتن باعث افزایش گردش خون در پاها می شود و اگر پاهای قوی داشته باشید، ورید های شما نیز قوی تر می شوند. ورزش می تواند از چاقی که یک عامل خطر برای واریس است، نیز جلوگیری کند.
2- اجتناب از فعالیت های نشسته یا کم تحرک
اگر شغلی دارید که نیاز به ساعات طولانی نشستن یا ایستادن دارد، بیش از حد به ورید های خود فشار وارد می کنید و بیشتر در معرض بروز مشکلات هستید. نکته اصلی این است که برای حرکت و ایجاد گردش خون مناسب، بهتر است استراحت های کوتاهی داشته باشید.
3- غربالگری برای سلامت ورید ها
مراقبت های پیشگیرانه شامل معاینه توسط پزشک برای اطمینان از سلامت و عملکرد صحیح ورید های شما است. در حالی که می توان از واریس جلوگیری کرد، برخی افراد از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به آن ها هستند و تغییرات سنی و هورمونی نیز از عوامل اجتناب ناپذیر هستند.
اگزمای واریسی چه بیماری است؟
اگزمای واریسی
دکتر فریبا هندسی متخصص درمان واریس پا و فشار خون