خطرات واریس پا

خطرات واریس پا ❤️

ما در این مقاله سعی داریم شما را با خطرات واریس پا آشنا کنیم. درمان واریس علائم بیماری از جمله درد، سنگینی، گرفتگی عضلات را تسکین می دهد و از عوارض ناشی از واریس در آینده جلوگیری می کند. به طور کلی هرچه واریس قدیمی تر باشد، خطرات بیشتری دارد. اما با رعایت کردن برخی از نکات می توان از خطرات واریس پا جلوگیری کرد. در ادامه برای آشنا شدن با خطرات واریس پا با ما همراه باشید.

ورید واریسی چیست ؟

سیاهرگ ها نقش مهمی در سیستم گردش خون دارند. این رگ‌ها خون را از اندام‌ها جمع‌آوری کرده و برای دریافت اکسیژن و مواد مغذی به قلب هدایت می‌کنند. با توجه به اینکه انسان روی دو پا می ایستد و راه می رود، سیاهرگ ها دارای سیستم دریچه ای پیشرفته برای مبارزه با جاذبه و حفظ گردش خون هستند. علاوه بر خون، سیاهرگ‌ها مواد زائد را از اندام‌ها به کبد و کلیه می‌برند تا پس از سم‌زدایی از بدن دفع شوند. با گذشت زمان، برخی از سیاهرگ ها توانایی خود را برای حفظ جریان خون به قلب از دست می دهند. این پدیده باعث می شود که بافت ها به درستی از شر مواد زائد خود خلاص شوند و به آن ها آسیب برساند.

هنگامی که خون وریدی قادر به بازگشت به قلب نباشد، مسیر خون غنی از اکسیژن حاوی مواد مغذی مسدود می شود و به بافت های بدن نمی رسد. تجمع خون در سیاهرگ ها به نارسایی مزمن وریدی معروف است و باعث متورم شدن و آبی شدن این سیاهرگ ها می شود. رگ های واریسی رگ هایی هستند که ملتهب و پیچ خورده می شوند و وقتی به آن ها نگاه می کنید احساس می کنید برجستگی هایی از زیر پوست شما بیرون می آید. اگر انگشتان خود را روی آن ها بکشید، برجستگی های آن ها به راحتی قابل تشخیص است. این سیاهرگ ها معمولاً آبی، بنفش یا قرمز به نظر می رسند.

وریدهای واریسی می توانند در هر جایی از بدن ایجاد شوند. علیرغم این واقعیت که رگ های واریسی می توانند در هر نقطه از بدن پخش شوند، رگ های واریسی در پاها ظاهر می شوند. دلیل آن این است که گردش خون در پاها نیازمند غلبه بر گرانش زمین است. رگ های واریسی به دلیل افزایش فشار خون در داخل سیاهرگ ها ظاهر می شوند. اگر دریچه های رگ های خونی شما ضعیف یا معیوب باشند، خطر ابتلا به واریس افزایش می یابد. دریچه های داخل رگ های خونی تضمین می کنند که خون فقط در یک جهت حرکت می کند و در جهت مخالف جریان نمی یابد.

اگر دریچه ها ضعیف باشند، خونی که باید از طریق سیاهرگ ها جریان یابد ممکن است در نواحی خاصی جمع شود. در چنین شرایطی رگ ها متسع و پیچ خورده می شوند. همه افراد در معرض خطر ابتلا به واریس هستند. این بیماری بیشتر در زنان دیده می شود و تصور می شود تغییرات هورمونی یکی از دلایل احتمالی نرخ بالای واریس در زنان باشد. افراد مسن بیشتر از دیگران مستعد ابتلا به واریس هستند، دلیل آن ضعیف شدن و ناکارآمدی عروق خونی آن ها است.

ورید واریسی چیست ؟

عوامل ایجاد واریس پا

رگ های واریسی بزرگ و پیچ خورده هستند. رگ های واریسی می توانند در هر جایی از بدن ایجاد شوند، اما بیشتر در پاها دیده می شوند. اگرچه وریدهای واریسی به عنوان یک بیماری جدی در نظر گرفته نمی شوند، اما می توانند بسیار آزاردهنده باشند و منجر به مشکلات جدی تری شوند. همچنین آمار نشان می دهد که از هر 10 بزرگسال، 3 نفر به این بیماری مبتلا هستند و زنان بیشتر از مردان به این بیماری مبتلا می شوند. وریدهای واریسی زمانی اتفاق می‌افتند که دریچه‌های کوچک رگ‌ها آسیب دیده یا ضعیف شوند. دلیل آن می تواند سن، ژنتیک یا یک بیماری زمینه ای باشد.

در این بیماری خون به طور طبیعی در سیستم گردش خون گردش نمی کند و در وریدها عقب می نشیند یا تجمع می یابد و اگر این عارضه درمان نشود، سیاهرگ ها متورم و تغییر رنگ داده و ظاهری ناخوشایند ایجاد می کنند. هر کسی که رگ های واریسی دارد می داند که این وضعیت چقدر می تواند ناتوان کننده و آزاردهنده باشد. حتی فعالیت های ساده روزانه مانند راه رفتن یا ایستادن می تواند باعث درد و ناراحتی او شود. علاوه بر این، ثابت ماندن برای مدت طولانی منجر به تشدید علائم آن می شود. برای این منظور، اگر فردی دارای اضافه وزن، غیرفعال، بالای 45 سال، سابقه خانوادگی و فشار خون بالا باشد، یا مجبور باشد برای مدت طولانی بنشیند یا بایستد، احتمال ابتلا به واریس در او بیشتر است.

چرا رگ های واریسی در دوران بارداری ظاهر می شود ؟

وریدهای واریسی وریدهای متورم و بیرون زده ای هستند که زیر سطح پوست کبود یا آبی به نظر می رسند. رگ های واریسی در وریدهای ران و ساق پا ایجاد می شوند، اما می توانند در سایر قسمت های بدن ایجاد شوند. در دوران بارداری، حجم خون در بدن شما افزایش می یابد، اما سرعت جریان خون از پاها و اندام های تحتانی به سمت لگن کاهش می یابد. این امر باعث افزایش فشار روی سیاهرگ ها می شود و علائم واریس در این رگ ها ظاهر می شود. رگ های واریسی در واقع رگ های متسع هستند که بیشتر در ران ها و ساق پا دیده می شوند اما در دوران بارداری در ناحیه باسن و واژن دیده می شوند.

عوامل ایجاد واریس پا

درمان رگ های عنکبوتی

برای درمان سریع واریس مواردی وجود دارد که در ادامه با آن آشنا می شوید :

میکرو اسکلروتراپی :

رایج ترین درمان برای وریدهای عنکبوتی میکرو اسکلروتراپی است. این روش غیر جراحی با بی حسی موضعی انجام می شود و شامل تزریق فوم مخصوص به واریس ها با استفاده از یک سوزن بسیار ظریف تحت هدایت سونوگرافی است. فوم باعث بهبود و بسته شدن رگ های عنکبوتی شما می شود. این درمان معمولا 15 تا 20 دقیقه طول می کشد.

لیزر درمانی :

یکی دیگر از درمان‌های رایج برای رگ‌های عنکبوتی، لیزر درمانی است که در آن نور پالسی شدید به رگ‌های عنکبوتی شما هدایت می‌شود و آن ها را از پوست شما خارج می‌کند. در طول درمان از چشمان شما محافظت می شود. وریدهای عنکبوتی کوچک ممکن است بلافاصله پس از درمان ناپدید شوند. همچنین ممکن است برای درمان وریدهای عنکبوتی بزرگتر به بیش از یک جلسه لیزر نیاز داشته باشید. گاهی اوقات لیزر درمانی همراه با اسکلروتراپی استفاده می شود.

دمان با لیزر اندوژن :

در روش لیزر اندوژن، یک کاتتر نازک در واریس های شما قرار داده می شود و انرژی لیزر از طریق آن برای سوزاندن و بسته شدن ورید با استفاده از هدایت سونوگرافی وارد می شود. این درمان می تواند تا یک ساعت طول بکشد.

وین ویو :

وین ویو انقلابی در درمان وریدهای عنکبوتی روی پاها یا صورت است. از فرآیند انعقاد حرارتی استفاده می کند و نتایج فوری و بدون عوارض جانبی ایجاد می کند و برای اکثر انواع پوست قابل استفاده است. در این روش، یک کاوشگر با نوک کوچک روی رگ‌های عنکبوتی شما قرار می‌گیرد. سپس ورید با استفاده از مایکروویو گرم می شود که به طور دائم رگ شما را از بین می برد. هر جلسه درمان به طور معمول 15 تا 20 دقیقه طول می کشد و اکثر بیماران تنها به چند جلسه برای مشاهده نتایج عالی نیاز دارند.

چه زمانی باید برای درمان واریس به پزشک مراجعه کرد ؟

ورزش کردن، بالا بردن پاها یا پوشیدن جوراب واریس می تواند به کاهش درد وریدهای واریسی و جلوگیری از ایجاد آن ها کمک کند. اما اگر نگران ظاهر شدن رگ‌های واریسی خود هستید و احساس می‌کنید که نمی‌دانید چگونه با آن‌ها مقابله کنید، یا اگر واریس عود کرده و پیشرفت کرد، به متخصص قلب مراجعه کنید. در بیشتر موارد، اقدامات خود مراقبتی برای مدیریت شرایط کافی است، توصیه می‌شود در مواردی مانند پوست بدن در ناحیه واریس پوسته پوسته شده و مستعد خونریزی، تغییر رنگ، یا زخم شدن است. رگ های واریس گرم، قرمز و حساس هستند. رگ های واریسی آسیب می بینند. خونریزی زیادی وجود دارد. خونریزی متوقف نمی شود. نشانه ها بدتر می شوند. خود مراقبتی جواب نمی دهد به پزشک مراجعه کنید.

درمان رگ های عنکبوتی 

خطرات واریس پا

در ادامه با خطرات واریس پا آشنا می شوید :

بی قراری در پاها :

بیماران مبتلا به واریس پس از نشستن یا ایستادن طولانی مدت پاهای بی قراری را تجربه می کنند و قادر به حرکت دادن پاهای خود نیستند. این اغلب در پایان روز که فرد می خواهد بخوابد اتفاق می افتد. به نظر می رسد ریشه این مشکل تجمع مایع در بافت ها به دلیل فشار ناشی از عملکرد ضعیف عروق است. اکثر افرادی که از این بیماری رنج می برند دچار واریس هستند و زمانی که واریس آنها درمان شود این مشکل  برطرف می شود.

گرفتگی عضلات :

گرفتگی‌های شبانه، به‌ویژه اگر مکرر اتفاق بیفتد، یکی از علائم واریس است که اغلب افراد فکر نمی‌کنند به رگ‌ها مرتبط باشد. گرفتگی عضلات پا یکی از انواع گرفتگی هایی است که معمولاً در رگ های واریسی ایجاد می شود. به نظر می رسد که ماهیچه ها سعی دارند فعالیت خود را افزایش دهند تا از جهت صحیح جریان خون اطمینان حاصل کنند. یا به دلیل افزایش ضایعات، عضلات اطراف ممکن است آسیب ببینند و نتوانند به درستی خون را در مسیر وریدهای واریسی حرکت دهند.

ورم مچ پا :

یکی از خطرات واریس ورم مچ پا است. در واریس شدید، مچ پا در پایان روز متورم می شود. فشار معکوس ناشی از واریس باعث این تورم می شود. حتی چند سال پس از ابتلا به واریس، تخلیه مایعات و همچنین شبکه غدد لنفاوی می تواند اثرات منفی داشته باشد. در این صورت درمان واریس می تواند مشکل ورم مچ دست را به طور کامل حل کند.

واریس و خون ریزی :

اگر وریدهای واریسی نزدیک سطح ساق پا باشند، در اثر برخورد پا با اجسام سنگین و به دلیل شکنندگی رگ‌ها، می‌توانند باعث خونریزی شوند. برخی از حوادثی که می‌توانند باعث خونریزی شوند عبارتند از برآمدگی روی پا، کبودی ناشی از برخورد در ورزش‌های پرتحرک یا بریدگی. اگر آسیبی دارید که باعث خونریزی می شود، به دنبال درمان باشید. اگر روش های درمانی موفقیت آمیز نبود، باید اقدامات پزشکی فوری انجام دهید، زیرا متوقف کردن این نوع خونریزی دشوار است.

ایجاد زخم واریس :

هنگامی که علائم واریس در طول زمان بدتر می شود، زخم های واریسی در پاها ایجاد می شود. زخم واریسی زخمی است که در اثر واریس در پوست ایجاد می شود. وریدهای واریسی به دلیل عملکرد نادرست دریچه‌های داخل سیاهرگ‌ها ایجاد می‌شوند که از بازگشت جریان خون جلوگیری می‌کند. زخم های واریسی بسیار دردناک هستند و گردش خون را مختل می کنند. زخم واریسی یک زخم سطحی است که در بافت ها ایجاد می شود. وریدهای واریسی می توانند باعث مشکلاتی مانند اگزمای واریسی، ورم مچ پا و ساق پاها، سنگینی پا، تغییر رنگ پوست در اطراف زخم‌ها، درد در پا، سفت شدن پوست در اطراف زخم شود. به دلیل تخلیه ناقص خون، احتمال ابتلا به اگزمای واریسی بسیار زیاد است. این عارضه می تواند در افرادی که سابقه اگزما در سایر قسمت های بدن خود دارند رخ دهد. اما احتمال ابتلا به این بیماری در افرادی که سابقه اگزما ندارند وجود دارد.

خارش پوست :

خارش پوست می تواند به دلایل زیادی رخ دهد، از نیش پشه گرفته تا یک بیماری پوستی انگلی بسیار جدی، که همه آن ها در طیف علل خارش پوست قرار دارند. اما یک علامت هشدار جدی برای بیماران مبتلا به واریس است، این خارش نشان می دهد که عوارض واریس در چند قدمی بیمار جدی تر و شدیدتر می شود. خارش پوست نشانه خشکی پوست به دلیل عدم تغذیه مناسب پوست است که ریشه در ضعف سیستم گردش خون و نارسایی آن دارد.

چه مواردی خطر ابتلا به واریس را افزایش می‌دهد؟

همانند هر بیماری دیگری، عواملی هستند که ریسک ابتلا به بیماری را بیشتر می‌کنند. در ادامه با خطر ابتلا به واریس آشنا می شوید :

سن:

افزایش سن باعث ساییدگی و پارگی دریچه‌های رگ‌هایی می‌شود که به کنترل جریان خون کمک می‌کنند. در نهایت، این سایش باعث می‌شود که دریچه‌ها اجازه دهند مقداری خون به داخل سیاهرگ‌ها برگردد و در آنجا جمع شود.

هورمون زنانه:

زنان بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند. تغییرات هورمونی قبل از دوره قاعدگی، در دوران بارداری یا یائسگی ممکن است جزء این عوامل به شمار آید. زیرا هورمون‌های زنانه تمایل به شل کردن دیواره سیاهرگ‌ها دارند. درمان‌های هورمونی، مانند قرص‌های ضدبارداری، ممکن است خطر ابتلا به واریس را افزایش دهد.

بارداری:

زنان باردار حجم خون در بدن آنها افزایش می‌یابد. این تغییر در بدن برای محافظت جنین ضروری است. با این حال ممکن است باعث ایجاد رگ‌های واریسی در برخی از نقاط بدن شود.

سابقه خانوادگی:

سابقه خانوادگی یکی دیگر از مواردی است که خطر ابتلا به این بیماری را در شما افزایش می‌دهد.

چاقی:

اضافه وزن باعث می‌شود فشار روی نیمه پایینی بدن بیشتر شود. بنابراین امکان به وجود آمدن رگ‌های واریسی را بیشتر می‌کند.

ایستادن یا نشستن برای مدت طولانی:

ایستادن یا نشستن طولانی در گذر زمان ممکن است باعث ایجاد واریس شود. دلیل این اتفاق نیز آن است که حرکت به جریان خون کمک کرده و باعث می‌شود خطر ابتلا به واریس کم شود.

خطرات واریس پا 

کلام آخر

قبل از انجام این روش سعی کنید بهترین کلینیک و بهترین دکتر واریس پا را انتخاب کنید و با آگاهی دست به انجام این روش بزنید. مراقبت ها و دستورات پزشک را به خوبی انجام دهید تا نتیجه مناسبی از این روش بگیرید. ممنون از این که تا آخر این مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *