احتمال مرگ بعد از آنژیوگرافی

احتمال مرگ در آنژیوگرافی

یک سوالی که ذهن خیلی از بیماران را مشغول می کند این است که آیا احتمال مرگ در آنژیوگرافی وجود دارد؟ در این مقاله به عوارض و خطراتی که ممکن است بعد از آنژیوگرافی بوجود آید صحبت شده است.

آنژیوگرافی روشی ایمن است

کاتریزاسیون قلبی یا همان آنژیوگرافی قلب، به طور کلی روش ایمنی محسوب می شود. گرچه، همانند دیگر رویکردهای پزشکی، احتمالات خطری مرتبط با این روش وجود دارد. خطرات اصلی آنژیوگرافی شامل موارد زیر می باشد:

مشکلات جدی

در موارد بسیار نادر، مشکلات جدی آنژیوگرافی شریان ها می تواند روی دهد. این مشکلات شامل موارد زیر می شود:

روش انجام آنژیوگرافی از راه دست

احتمال بروز عارضه جدی کمتر از 1 در 1000 نفر می باشد. افرادی با مشکلات قلبی زمینه ای بیشتر در معرض خطر قرار دارند. متخصص قلب شما باید پیش از انجام عمل در مورد مشکلات احتمالی با شما صحبت کند.

برای پیشگیری از خطرات احتمالی آنژیوگرافی چه باید کرد؟

آنژیوگرافی ها به طور کلی ایمن می باشند. گرچه، احتمالات خطر در هر نوع آزمایشی وجود دارد. خونریزی، عفونت و ضربان قلب نامنظم می تواند روی دهد. مشکلات جدی تر، همچون حمله ی قلبی، سکته و مرگ می تواند رخ دهد، اما این موارد غیر معمول می باشند.

اگر شما به ید یا اشعه ی ایکس حساسیت دارید، باید به پزشک یا پرستار خود اطلاع دهید تا برای جلوگیری از بروز واکنش آلرژی برای شما دارو تجویز کند. ماده حاجب معمولاً در طول عمل آنژیوگرافی استفاده می شود که حاوی ید می باشد. 

برخی از بیماران دارای واکنش اندکی به رنگ اشعه ای ایکس، مانند دانه های قرمز یا خارش هستند. احتمال واکنش تهدید کننده ی زندگی به این ماده بسیار اندک می باشد. 

ماده ی حاجب اشعه ی ایکس بسیار به ندرت باعث بروز مشکلات جدی یا دائمی کلیه می شود، به خصوص اگر عملکرد کلیه پیش از این کار طبیعی بوده باشد. 

گرچه، آنهایی که دچار عملکرد کلیه ضعیف به علت دیابت یا فشار خون بالا باشند، ممکن است با خطر اختلال عملکرد کلیه مواجه شود. اگر این مشکل روی دهد، این اختلال معمولاً موقتی می باشد، اما گاهی اوقات ممکن است دائمی شود.

آنژیوگرام به عنوان رویکردی که از تکنولوژی اشعه ی ایکس استفاده می کند، بیماران را در معرض اشعه ی یونیزه کننده قرار می دهد. دستورالعمل ها و تجهیزات ایمنی موجود در این آزمایش برای محدود کردن در معرض قرار گرفتن اشعه ی ایکس طراحی شده اند. 

آنژیوگرافی

چه اتفاقی در آنژیوگرافی قلب می افتد؟

در طول این روش، یک لوله باریک، نازک و انعطاف پذیر به نام کاتتر وارد رگ خونی در کشاله ران یا مچ دست شما می شود. با استفاده از تصاویر اشعه ی ایکس به عنوان راهنما، نوک کاتتر به قلب و شریان های قلب وارد می شود. 

نوع خاصی از رنگ، به عنوان ماده ی کنتراست یا حاجب درون کاتتر تزریق می شوند و تصاویر اشعه ی ایکس (آنژیوگرافی) گرفته می شوند. ماده ی کنتراست بر روی آنژیوگرافی ها قابل مشاهده است و مایعی را که از درون رگ های خونی عبور می کنند را نشان می دهد. این امر به وضوح هر نوع رگ خونی را که باریک یا مسدود شده باشد را نشان می دهد.

این رویکرد معمولاً با بی حسی موضعی انجام می شود، بنابراین در حین انجام این عمل شما هوشیار خواهید بود، اما ناحیه ی که کاتتر وارد آن شده است بی حس خواهد بود.

پس از انجام آنژیوگرافی شریان ها

پس از یک دوره استراحت و مشاهده، شما معمولاً قادر به ترک بیمارستان در همان روزی هستید که آنژیوگرافی شریان ها را انجام داده اید. اکثر افراد ممکن است اندکی پس از آن احساس خستگی داشته باشند و یا محل زخم تا یک هفته حساس باشد. هر کبودی ممکن است تا چند هفته طول بکشد.

معمولاً به شما توصیه می شود که از فعالیت های خاصی مانند حمام کردن، رانندگی و یا بلند کردن اجسام سنگین به مدت یک یا دو هفته پس از انجام رویکرد آنژیوگرافی خودداری کنید. 

در حالیکه در حال بهبودی هستید، مهم است که هرگونه علائم یا هر گونه مشکلی را بررسی کنید. اگر تورم در محل زخم شما بدتر شد، یا اینکه خونریزی بیش از حد یا مشکل گردش خون در اندام های خود پیدا کردید، فوراً به دنبال مراقبت پزشکی باشید.

دکتر فریبا هندسی متخصص قلب و عروق

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *