تغییر در شیوه ی زندگی یک راه به نسبت طولانی برای کنترل فشار خون بالا است. ممکن است پزشکتان به شما توصیه کند تا یک رژیم غذایی سالم با نمک کمتر را رعایت کنید، به طور منظم ورزش کنید و یا یک وزن سالم را حفظ کنید. اما گاهی اوقات تغییر در شیوه زندگی کافی نیست و برای درمان فشار خون بالا می بایست تحت نظر پزشک قلب قرص های فشار خون مصرف کنید.
فشار خون نرمال بعد از درمان با قرص های فشار خون
- اگر یک فرد بالغ و سالم با ۶۰ سال سن یا بیشتر هستید : فشار خون هدف کم تر از ۱۵۰/۹۰ میلی متر جیوه است.
- اگر یک فرد بالغ و سالم هستید و کمتر از ۶۰ سال سن دارید : فشار خون هدف کمتر از ۱۴۰/۹۰ میلی متر جیوه است.
- اگر مبتلا به بیماری مزمن کلیوی، دیابت یا بیماری عروق کرونر یا در معرض خطر بیماری عروق کرونر هستید: فشار خون هدف کمتر از ۱۴۰/۹۰ میلی متر جیوه است.
اگر چه فشار خون ایده آل، فشار ۱۲۰/۸۰ میلی متر جیوه یا کمتر است، با این حال پزشکان مطمئن نیستند که برای رسیدن به آن سطح درمان دارویی نیاز است یا خیر؟
اگر ۶۰ سال سن یا بیشتر دارید، و استفاده از داروها باعث کاهش فشار خون سیستولیک شده اند (مثلا کمتر از ۱۴۰ میلی متر جیوه)، نیاز به تغییر دارو ها نیست مگر اینکه موجب اثرات منفی بر روی بدن شده باشند.
برای استفاده ار دارو های فشار خون حتما با پزشک خود مشورت کنید چرا که به میزان فشار خون و سایر مشکلات پزشکی بستگی دارد.
معرفی قرص های فشار خون
مصرف تمامی این قرص ها باید با تجویز پزشک با توجه به مقدار فشار خون در هر فرد استفاده شود.لذا از مصرف خودسرانه دارو فشار خون بپرهیزید.
1- دیورتیک های تیازیدی
به قرص های فشار خون دیورتیک ها، ادرار آور نیز می گویند. این داروها بر روی کلیه ها اثر می گذارند تا بدن سدیم و آب اضافی را از بدن دفع کند و باعث کاهش حجم خون شوند. دیورتیک های تیازیدی، اغلب اولین داروی درمانی هستند، اما به تنهایی مصرف نمی شوند. دیورتیک های تیازیدی شامل هیدروکلروتیازید (میکروزید)، کلرتالیدون و غیره است.
اگر از این قرص های فشار خون ادرار آور مصرف نمی کنید و فشار خونتان بالا است، با پزشک خود در مورد اضافه کردن داروی دیورتیک مشورت کنید. دیورتیک ها و مسدود کننده های کانال کلسیم در افراد سیاه پوست و مسن بهتر از مهارکننده های آنزیم تبدیل کننده ی آنژیوتانسین عمل می کنند. یک عارضه ی جانبی شایع دیورتیک ها تکرر ادرار است.
2- بتا بلاکر ها (مسدود کننده های بتا)
این نوع قرص های فشار خون برون ده قلب را کاهش می دهند و رگ های خونی را باز می کنند که باعث می شود تا ضربان قلب آهسته تر شود. مسدود کننده های بتا شامل قرص های فشار خون اسباتول ( سکترال)، آتنولول (تنورمین) و غیره است. این دارو ها به تنهایی کار نمی کنند، به خصوص در افراد سیاه پوست و مسن تر. اما زمانی که همراه با دیگر داروهای فشار خون مصرف شوند موثر خواهند بود.
3- مهارکننده های آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین (ACE)
شامل قرص های فشار خون لیزینوپریل (زستریل)، بنازپریل (لوتنسین)، کاپتوپریل (کاپوتن) و غیره است. این دارو ها با جلوگیری از تشکیل پلاک ها به شل شدن رگ های خونی کمک می کنند. افراد مبتلا به بیماری های مزمن کلیوی از داشتن یک مهار کننده ACE به عنوان یکی از داروهای خود بهره مند می شوند.
4- مسدودکننده های گیرنده ی آنژیوتانسین (ARB)
این داروها با جلوگیری از تشکیل پلاک به شل شدن عروق خونی کمک می کنند. ARB ها شامل کاندسارتان (اتاکاند)، لوزارتان و غیره است. افراد مبتلا به بیماری های مزمن کلیوی از این دارو حتما باید استفاده کنند.
5- مسدود کننده های کانال کلسیم
شامل قرص های فشار خون آمیلودیپین (نورواسک)، دیلتیازم ( کاردیزم ،تیازاک) و غیره است. این دارو ها به شل شدن عضلات عروق خونی کمک می کنند. برخی از آنها ضربان قلب را کاهش می دهند. مسدود کننده های کانال کلسیم ممکن است برای مردم سیاه پوست و سفید و مسن تر از مهارکننده های ACE بهتر عمل می کنند.
مصرف آب گریپ فروت به همراه برخی از مسدود کننده های کانال کلسیم، باعث افزایش سطوح خونی می شود و شما را در معرض خطر بالاتری از عوارض جانبی قرار می دهد. پس حتما در مورد تداخلات دارویی داروهای فشار خون با پزشکتان صحبت کنید.
6- مهار کننده های رنین
آلیسکیرن (تکتورنا) تولید رنین را کند می کند. رنین آنزیمی است که توسط کلیه تولید می شود و شروع کننده ی زنجیره ای از مراحل شیمیایی است که فشار خون را افزایش می دهد.
تکتورنا توانایی رنین برای آغاز این فرایند را کاهش می دهد. با توجه به احتمال بروز عوارض جدی، از جمله سکته مغزی، هرگز نباید آلیسکرین را همراه با مهار کننده های ACE یا ARBs مصرف کنید.
گاهی اوقات از داروهای دیگری نیز برای درمان فشار خون بالا استفاده می شود.
7- مسدود کننده های آلفا
این داروها تکانه های عصبی به رگ های خونی را کاهش می دهند و تشکیل پلاک در عروق خونی را محدود می کنند. مسدود کننده های آلفا شامل دوکسازوسین (کاردورا) و پرازوسین (مینیپرس) هستند.
8- مسدود کننده های آلفا-بتا
این نوع از قرص های فشار خون علاوه بر کاهش تکانه های عصبی به رگ های خونی، سرعت ضربان قلب به منظور کاهش مقدار خونی که باید از طریق عروق پمپ شود را نیز کاهش می دهد. مسدود کننده های آلفا-بتا شامل کارودیلول (کورگ) و لابتالول (تراندات) است.
9- دارو هایی که بر روی سیستم عصبی مرکزی اثر می گذارند.
این داروها از ارسال سیگنال از مغز به سیستم عصبی برای افزایش ضربان قلب و تنگ شدن رگ های خونی جلوگیری می کنند. شامل کلونیدین (کاتاپرس ، کاپوای) ، گوانفاسین ( اینتونیو ، تنکس ) و متیل دوپا می باشند.
10- بازکننده های عروق
این داروها از جمله هیدرالازین و مینوکسیدیل هستند که به طور مستقیم بر روی عضلات دیواره های شریان ها اثر می گذارند و از سفت و باریک شدن عضلات شریان ها جلوگیری می کنند.
11- آنتاگونیست های آلدوسترون
آنتاگونیست های آلدوسترون به عنوان نمونه اسپیرونولاکتون (آلداکتون) و اپلرنون (اینسپرا) هستند. این داروها می توانند منجر به جذب نمک و احتباس مایعات شوند، که به افزایش فشار خون کمک می کند.
برای کاهش دوزهای مصرفی روزانه ی قرص های فشار خون حتما باید با پزشکتان مشورت کنید. بهتر است از ترکیبی از چند دارو با دوز پایین به جای یک دارو با دوز بالا استفاده کرد. در واقع، مصرف دو یا چند عدد از قرص های فشار خون در اغلب موارد بیشتر از یک دارو موثر می باشد.
تغییر در شیوه زندگی برای درمان فشار خون بالا
در کنار استفاده از داروها رعایت نکاتی سبب ایجاد بهبودی سریع تر و کنترل فشار خون شما خواهد شد. از جمله:
# داشتن یک رژیم غذایی سالم با نمک کمتر ( رژیم غذایی برای توقف پرفشاری خون، یا DASH)
# ورزش منظم
# ترک سیگار
# محدود کردن مقدار الکل مصرفی
# حفظ وزن سالم و یا کاهش وزن در صورت اضافه وزن یا چاقی
قرص سینومیکس و لوزامیکس اچ
سینومیکس در واقع همان ترکیبی از والزارتان به اضافه ی آملودیپین می باشد که دو داروی خوب برای فشار خون مقاوم می باشد. مدت اثر آن 24 است و مریض نیازی نیست چندتا قرص در روز بخورد. مخصوصا برای بیمارانی که فراموش می کنند قرصشونو بخورن خیلی مناسب می باشد. تنها عارضه ی آن ورم اندام تهتانی می باشد؛ بنایراین اگر عصر ها مصرف کنید ممکن است بهتر باشد و این میزان تورم کاهش پیدا کند و کاری که انجام میدیم این است که معمولا از یک داروی ادرار آور در صبح ها استفاده می کنیم.
تفاوت کاپتوپریل و لوزارتان
داروی لوزامیکس اچ ترکیبی از لوزارتان به علاوه ی یک داروی ادرار آور و یک داروی اسیمتور هست و برای افرادی که فشار خون در حد متوسط دارند استفاده می شود. چون 2 دارو با هم هست و در یک نوبت مصرف می شود به بیمار کمک می کند که راحت تر مصرف کند. افرادی که اسید اوریک بالا دارند و بیمارای کلیوی یا بیمارانی که دچار سنگ کلیه هستند بهتر است از این دارو استفاده نکنند.
قرص اکسفورج
یک قرص ترکیبی از داروی والسارتان و آملودیپین است و به کاهش فشار خون کمک می کند. این دارو نیازمند نسخه بوده و در هنگام بارداری باید تحت نظر پزشک مصرف شود.
این قرص حاوی 5 یا 10 میلیگرم آملودیپین و 80 یا 160 یا 320 میلیگرم والسارتان است. به همین علت این قرص را در ترکیب های مختلف 5/80 یا 5/160 یا 10/160 و یا 10/320 در بازار میبینیم.
فشار خون مقاوم : زمانی است که کنترل فشار خون دشوار باشد.
اگر فشار خونتان با وجود مصرف حداقل سه نوع از قرص های فشار خون ( که یکی از آنها معمولا باید یک دیورتیک باشد ) سرسختانه بالا باقی بماند، ممکن است که به فشار خون مقاوم دچار باشید. افرادی که فشار خون بالای خود را کنترل می کنند و در حال مصرف چهار نوع داروی مختلف هم زمان هستند، مستعد فشار خون مقاوم می باشند.
علت ایجاد فشار خون بالا پس از یک مشکل دیگر به طور کلی باید بررسی شود. فشار خون مقاوم به این معنا نیست فشار خونتان هرگز کمتر نخواهد شد. در واقع، اگر شما و پزشکتان بتوانید آنچه باعث فشار خون مزمن شما شده است را پیدا کنید، می توانید درمان موثر تری را شروع کنید.
پزشکتان و یا متخصص فشار خون می توانند داروها و دوز آنها و موثر بودن آنها را ارزیابی کنند. اضافه کردن یک آنتاگونیست آلدوسترون مانند اسپیرونولاکتون (آلداکتون) اغلب به کنترل فشار خون مقاوم منجر می شود .دانشمندان در حال مطالعه بر روی برخی از درمان های تجربی مانند کاتتر مبتنی بر فرسایش بسامد رادیویی هستند که باعث تحریک اعصاب سمپاتیک کلیه و بارورسپتورها سینوس کاروتید می شوند.
برخی از داروها، غذاها یا مکمل ها می توانند فشار خون بالا را بدتر کنند و یا جلوی اثر داروهای فشار خونتان را بگیرند. با پزشکتان صادقانه در مورد تمام داروها و یا مکمل هایی که مصرف می کنید صحبت کنید.
اگر شما داروهای فشار خونتان را به موقع و طبق دستور پزشک استفاده نمی کنید، ممکن است باعث بالاتر رفتن فشار خونتان شوید. هرگز درمان خود را با استفاده از قرص های فشار خون بدون دستور پزشک تغییر ندهید.
دکتر فریبا هندسی متخصص قلب و عروق و فشارخون در تهران
کلینیک فشار خون
سلام خانم دکتر عزیز از اینکه اجازه میدید سوال کنیم و پاسخ بشنویم تشکر و سپاس فراوان . من خانم ۵۷ ساله هیات علمی دانشگاه هستم مدت ۲۰ سال است به طور ارثی فشار خون بالا دارم معمولا ۱۵-۱۶ روی ۹ و گاهی ۱۰ مراحل متعددی را طی کردم کاملا سالمم ولی هیچ دارویی تا کنون کنترل نکرده هم یه سرم درد می کنم و بیحال و اس ام نمیدونم واقعا چیکار کنم خیلی خسته شده ام
با سلام
شما فشار خون قابل درمان دارید و اینطور نیست که این فشار خون درمان نشود. ممکن است با دو یا سه دارو بتوان فشار خون شمارو کنترل کرد. میتوانید به کلینیک مراجعه کنید.
سلام خانم دکتر من راننده تاکسی هستم مدتی اگه یه که سرم درد میگیرد و فشارم بالا میرود آب زیاد میخورم پیاده روی هم میکنم زمانی که از سر کار میایم به خاطر دود اتومبیل و آلودگی هوا فشارم بالا میرود چه قرصی تجویز میکنید شما ممنون صادقی
بدون معاینه و اطلاع دقیق از وضعیت شما نمیشود دارو تجویز کرد ، در صورتیکه احساس ناراحتی آزاردهنده ای دارید به کلینیک فشار خون ما یا به یک متخصص حتما مراجعه کنید
سلام خانم دکتر .مدت دو سالی است سردرد دارم و در هنگام سردرد فشار ام حدود ۱۳۵ رو ۸۰ میشه…..در شدت بالاتر هم ۱۴۵ رو ۸۵
برای اینکه مسخص بشه که سردرد من از فسار خون است چه روشی رو پیشنهاد دارید تا فشار خون رو دقیق برای پزشک مشخص کنه
سپاسگزارم
سی تی اسکن از سر و آزمایش سونو گرافی و آزمایش کامل خون دادم مورد خاصی مشاهده نشده…کمی چربی بد خون ام بالا بوده و کبد ام گرید ۱ …البته آنرزیم های کبدی کاملا نرماله
سلام حتما هولتر مانیتورینگ فشار خون به عمل آورید
سلام خانم دكتر ، من لوزارتان ٥٠ استفاده مي كنم قد ١٧٦ وزن ١٠٨ كيلوگرم سن ٥٧ سال ، در پروژه كار مي كنم مدير پروژه هستم وقتي به استراحت مي آيم دچار فشار خون ميشوم مخصوصا وقتي برند قرص عوض ميشود آيا عوض شدن برند قرص تاثير دارد ؟
سلام بله بهتر است از یک برند استفاده شود
این آخرین پیامم ، جای هم متاسفانه نیستم ک کلینیک ترک اعتیاد باشه یا دکتری در این خصوص، خودم خاستم به یاری خدا تو خونه با یه برنامه درست اینکارو انجام بدم بلاخره اطرافیان نفهمن و آدمو خورد نکنن ، صمیمانه ازتون میخام در این راستا کمکم کنید
جای هم متاسفانه نیستم ک کلینیک ترک اعتیاد باشه یا دکتری در این خصوص، خودم خاستم به یاری خدا تو خونه با یه برنامه درست اینکارو انجام بدم بلاخره اطرافیان نفهمن و آدمو خورد نکنن ، صمیمانه ازتون میخام در این راستا کمکم کنید
مثلهذقیلیان برازجانی ک قدیمیا میکشن ، اینقدر میکشم ک رنگ زرد زرد میشه گیج منگ ، یعنی قشنگ مشخصه ک الان فشار ندارم اگه هم باشه اندازه قورباغه ست ، بعدش یه دونه زولپیدم ده میندازم بعدش میرم میخوابم ، اما اگه انجامشون ندم بوده ک ظرف شصت دو ساعت بیدار بود ، از طرفی نمیخام با قیلیون و قرص زولپیدم اینکارو بکنم ، میخام با یه قرص فشار خون آاروم رو تختم دراز بکشم ،ممنون میشم راهنماییم کنید
سلام درود به و مجموعه مفیدی ک گرد هم جمعآوری کردید ، ببینید دکتر من از بیست سالگی مواد مصرف میکردم ک الان سه شش سالمه ، شانزده سال ، چندین با تصمیم به ترک گرفتم ، قبلنا منظورم شش وهفت سال پیش یه بیسته قرص زیر زبونی فشار ک بیاد پایین به اضافه دمنوشی واسه خواب یا یه چیزه خواب آور ، اینا باعث میشدن فرد راحتتر و بدون درد بذاره کنار ،آخه کسایی ک مواد مصرف میکنن بدن طبع گرم و قوی میگیره هیجان پس وتسه ترکش مخلافش رو انجام میدادیم ، کاهش فشار خون در دوز بالا استراحت متلعق تا زمان پاکسازی، اونموقع یه دارو ورقی بود الان اسمش تو ذهنم نیست ، یا خودتون دارویی فشار دارید ک کاهش بده فشاره خون رو بعدش یه جورایی خواب آلودگی هم داشته باشه
بدون معاینه و بررسی نمیشود دارو تجویز کرد
سلام. وقت بخیر. خانم دکتر مادر من 66 سالشونه با وزن متعادل و یک ساله که دچار فشارخون بالا شدند. اوایل قرص لوزارتان تجویز شد که بی فایده بود و نوسان داشت؛ اما مدتیه قرص سینومیکس 5/80 مصرف میکنن(روزی دوعدد) و کاملا تنظیم شده فشارشون. به تازگی دکتر داروساز به ما گفتن این قرص رو به این علت که موادش درجه سه بوده و سرطان زاست در حال جمع آوری از داروخانه هاست. البته جدیدا این دارو کمیاب شده و دلیلش رو نبود مواد اوایه ش اعلام کردن به علت تحریم. خواستم صحت قضیه رو جویا شم و اگر واقعا این قرص سرطان زاست چه جایگزینی پیشنهاد می کنید؟
سلام. وقت بخیر. خانم دکتر مادر من ۶۶ سالشونه با وزن متعادل و یک ساله که دچار فشارخون بالا شدند. اوایل قرص لوزارتان تجویز شد که بی فایده بود و نوسان داشت؛ اما مدتیه قرص سینومیکس ۵/۸۰ مصرف میکنن(روزی دوعدد) و کاملا تنظیم شده فشارشون. به تازگی دکتر داروساز به ما گفتن این قرص رو به این علت که موادش درجه سه بوده و سرطان زاست در حال جمع آوری از داروخانه هاست. البته جدیدا این دارو کمیاب شده و دلیلش رو نبود مواد اوایه ش اعلام کردن به علت تحریم. خواستم صحت قضیه رو جویا شم و اگر واقعا این قرص سرطان زاست چه جایگزینی پیشنهاد می کنید؟
داروی سینومیکس سرطان زا نیست و مواد اولیه جزو داروهایی که قرار بود حذف بشه نیست. داروهای جایگزین دیگری هم هست که بتونیم بهتون بدیم.
درود بی کران
مجتبی هستم37ساله
خانم دکتر چندی پیش با انجام اکو وتست ورزش ،ضعف خفیف در دریچه های قلب تشخیص داده شد که قرص کارودیلول 6.25تجویز شدبه مدت یکماه، خب دوره تمام شد ولی مجددا مراجعه نکردم،علایم خاصی هم نداشته وندارم ،بجز تنگی نفس که خاص تمام خوزستانی هاست
البته عوارض اختلال خواب داروها یه مقدار آزار دهنده بود
لازمه پیگیری مجدد کنم ؟؟
سپاس از شما
با سلام.
بهتر است حتما مجددا مراجعه کنید تا در صورت لزوم از داروهای جایگزین استفاده شود.
سلام خانم دکتر من 51 سالمه…فیزیوتراپیستم و 9 ماهه با فشار خون 15 -10 نصف قرص املوپرس و نصف قرص متورال مصرف میکنم اخیرا فشارم خیلی افت میکرد حدود 10-7 میشد. دکترم متورال راقطع کرده الان یه مدته فشارم حدود 11/5 -8 هست ولی سرگیجه و سردرد دارم.بنظرتون ارتباطی با داروها داره یا نه؟ بنظرتون قرص املوپرس -5 را که نصف میخورم به یک چهارم تغییر بدم یا مشکل ساز میشه؟؟ خیییلی از لطفتون ممنونم ..منتظر جوابتونم موفق باشید
با سلام
بنده 54 سال سن دارم . اولین سئوالم این است که عفونت سینوزیت باعث فشار خون است یا نه ؟
ایا لازم است که داروی فشار خون به صورت دوره ای مثلا هر 6 ماه تغییر و جایگزین شود یا نه یعنی مصرف یک نوع داروی فشار خون در طولانی مدت از اثر آن نمی کاهد ؟
ارنباط بين سينوزيت و فشار خون اغلب موجود نيست در ضمن مقاومت به داروهاي فشار خون گهگاه اتفاق ميافتد
سلام خانم دکتر ممنون از لطفتون خانم بنده درزمان بارداری فشارخون گرفتن والان که 41 سالشه حدود هفت سال فشارخون بالا 15 دارند وهیچ دارویی هم مصرف نمیکنه واسترسی هست لطفا راهنمایی کنید که چه دارویی مصرف کنه درهنگام فشار سردرد پشت سری وگیجگاهی شدید داره ایا باخوردن داروهای گیاهی هم می تونه فشارو کنترل کنه
سلام ضمن خسته نباشید خانم دکتر من مدتی قرص فشار خون آدوان استفاده می کردم که احساس می کردم رگهای مغرم درحال ترکیدن است و در رختخواب احساس تنشهای عصبی می کردم خودم قرص را دو ماه میشه که عوض کردم که لوزار 25 و گاهی اوقات لوزارتن 25 شبی یکعدد می خورم فشاری مغزی و تنشهایم از بین رفته ولی اکثر قسمتهای بدنم خارش می گیره که بعد از خاروندن جای انگشتهام روی پوستم به حالت قرمز می مونه و قرمز برجسته که بعد از یکی دو ساعت محو میشه به نظرتون به قرص لوزار و لوزارتن حساسیت دارم و
میخواستم بدونم این خارشها و تورم پوستم بعد از خاروندن می تونه مربوط به استفاده از این قرصها باشه ممنون میشم جوابم را بدهید
با عرض سلامو خسته نباشید .
من مدتیه فشار خون دیاستولیکم بالاست مثلا بین 89 تا 92 نشون داده میشه با دستگاه فشار سنج امرن بازویی اندازه گرفتم ولی فشار سیستولیکم خوبه همیشه روی 12 هستش .
من یه خانوم 30 سالم که اضافه وزنم دارم 85 کیلویم .
خواستم ازتون بپرسم چه قرصی مصرف کنم که مشکلم حل بشه اکثر وقتا هم توی گوشم صدای فیس فیس میشنوم همزمان با تپش قلبم .
سلام خانم دكتر
مادرم 74 سال سن دارد و روزي دو عدد والسارتان 160 استفاده مي كند.با توجه به عارضه دار بودن اين دارو شما چه داروي جايگزيني را معرفي مي كنيد.
با سلام و عرض ادب مادر بنده 76 ساله از یک سال پیش دچار فشار خون بالا شدند تا 16 هم میاید. و تحت نظر پزشک هستند . و روزانه 3 نصف قرص والسارتان 80 مصرف می کنند . در جراید خوندم که این قرص سرطان زا هست و از داروخانه ها جمع می شود خواهشمند است راهنمایی بفرمایید دقیقا چه قرصی می تواند جایگزین شود که عوارض دیگری مثل باد کردن پا یا دیگر عوارض کمتری داشته باشد . ممنون
سلام خانم دکتر عزیز
میخواستم بدونم آیا پرهیزات غذایی که برای داروهای ضد انعقاد مثل وارفارین میشه، شامل داروهای فشار خون مثل آملودیپین و متورال هم میشه یا خیر؟
مثلا برای وارفارین، مصرف دمنوش کرن بری، تداخل دارویی داره، آیا برای آملودیپین هم این تداخل وجود داره؟
ممنونم
سلام
تداخل وارفارین شامل داروهای دیگری که اشاره کردید نمیشود.
باسلام وعر ض ادب وارزوی سلامتی برای سرکار خانم دکتر هندسی وتشکر از اینکه این امکان رافراهم اورده تا مریضهابتوانند باایشان در تماس باشند اینجانب باسن 50سال تاحال سه بار درزمانهای بافاصله یکسال در زمانهای متفاوت شبانه روز فشارم به 17یا16بالارفته وحالت فشاری زیادبرام امده که تنگی نفس داشته ام نه حالت دیگری فقط تمام بدنم بی حس شده وبی حال وبامصرف کاپتوپریل در همان حال به حالت عادی برگشتم وبااستراحت ..بعدافشارم راکنترل کردم 12و13و14بوده درزمانهای متفاوت به دکتر مراجعه کردم ادوان 40روزی یکی برام تجویز کرده که خوبم فعلا یک ماهی است خواهشمندم اظهارنطرفرماییدایامراجعه کنم به سرکار خانم یانه نگران کننده نیست
سلام درمان را ادامه دهید و در طول درمان یک مانیتورینگ فشار 24 ساعته شوید.
با درود خانم دکتر ،ضمن تشکر از جنابعالی که وقت میگذارید و به سوالات دوستان پاسخ می فرمایید،بنده 42 سال سن دارم ،وزنم بالاست،ذاتا آدم آرامی هستم اما متاسفانه در شرایط تنش زا هم زیاد قرار می گیرم ،فشار خون من تلاطم داشته که با قرص والسارتان دیواین سویسی و هیدرو کلرتیازید استفاده می کنم که جوابگو هست ،متاسفانه با بالا رفتن قیمت دلار این قرص بسیار کمیاب شده می خواستم بپرسم جایگزینی خوب برای این قرص چیست….متاسفانه نوع ایرانی آن جوابگو نبوده….با تشکر
با سلام مادر من 60 ساله و سابقه دوبار سکته مغزی دارند و الان حدود 15 روز از سکته مغزی دومشون گذشته داروهایی که برای فشار خون استفاده میکنن والسارتان 80 صبح دو عدد و شب دو عدد – آمیلودوپین 5 صبح و شب یک عدد – پلاویکس یک عدد صبح – آتورواستاتین 40 شب یک عدد – هیدروکلروتیازید نصف قرص شب استفاده میکنن اما زمانی که فشارشون رو میگیریم فشار مینیمم کمتر از 10 نیست و معمولا فشارشون 13/5 روی 10/2 و حتی 12 روی 10 میباشد آیا این فشار مشکلی ایجاد میکنه براشون که البته در ناحیه گردن تنگی عروق دارند
کمال تشکر
سلام خانوم دكتر من ٢٧ سال دارم چند ماه فشارم پايين نمياد فشارم روي ١٦روي ١١يا بيشتر ميشه بهم فقط قرص لوزارتان ٢٥ دادن و پروپرونول ولي من همچنان حالم خوب نميشه و فشارم بالاست ميشه شما راهنماييم كنيد
سلام خانم دكتر
من مادرم قرص ادوان ٤٠ صبح و ٨٠ شب و نصف هيدروكلراتيزيد و متورال مى خورند ولى همش پشت سرش درد مى گيريد و فشارش يكدفعه ١٤ روى ١٠ يا ١٦ روى ١٠ و همش نوسان دارد و بالا مى رود، ايا ممكنه هست اين قرص ادوان بهش نمى سازد و ايا داروى بهتر از اين هم است؟ممنون از شما
سلام بله بايد تغيير دارو جهت ايشان صورت گيرد در صورت تمايل با دفتر ما هماهنگ فرماييد
مادرم فشارخون همراه با نارسایی نسبتا شدید قلب است .قرص کارودیلول ۶/۲۵روزی ۲عدد مصرف دارند همراه با ایزو سورباید وداروهای متفرقه غیر قلبی .اما پس از مصرف کارودیلول شدیدا احساس نا آرامی و …دارد .آیا جایگزینی برای کارودیلول هست.سن ۸۵سال تقریبا رختخوابی هستند.
بايد تعداد ضربان قلب مادر بررسي شود ممكن است تعداد ضربان قلب كم باشد يا اينكه سبب تنگي نفس بدليل نارسايي قلبي شود بهتر است ميران اين دارو كاهش يابد
سلام خانم دكتر بنده ديابتي همراه با بيماري فشار خون بالا هستم در حال حاضر انسولين نوورپيد به مقدار ١٢ واحد در هر وعده غذايي وانسولين لانتوس به مقدار ٣٢ واحد درشب وقرص والسارتان ١٦٠ در ٢ نوبت وقرص متورال 25 صبح وشب مصرف ميكنم با اين حال باز فشارم ١٥ روي ٨ است آيا مقدار داروي والسارتان را افزايش دهم يا داروي ديگري مصرف كنم؟
سلام بايد ترجيحا نوع دارو تغيير يابد و در كنار آن رژيم درماني مناسب هم داشته باشيد در صورت تمايل جهت بررسي و درمان فشار خون با دفتر ما هماهنگ نماييد
سلام و خسته نباشید
من 45 سال سن دارم و از دی ماه 96 دچار افزایش فشار خون شده ام . چاقی ندارم و آزمایشات خون و ادرار ( ساده و 24 ساعته و 48 ساعته ) و سایر آزمایشات لازم به همراه سونوگرافی رنگی از کلیه و مجاری ادرار و پروستات هم بنا به درخواست پزشک متخصص معالجم انجام دادم. نهایتا مشخص شد فقط رنین من بالا و 146 بود و سایر موارد نرمال بودند. دکتر قبلی والسارتان 80 دوبار در روز توصیه کرده بود اما متخصص فوق کلیه که آزمایشات و عکسبرداری های یادشده را درخواست کرد والزومیکس نسخه نوشت و تاکید داشت علت فشار خون من عمدتا عصبی و استرس هست و توصیه به مصرف آرامبخش هم نمود. در سه ماه گذشته که والزومیکس ،بسته به فشار خونم روزانه یک تا دو عدد والزومیکس مصرف کرده ام اما تفاوت چشمگیری ندیدهام و همچنان بالاست و به نظر میرسد کافی نبوده و می بایست تغییر کند.
امکانش هست نظر خودتون رو اعلام بفرمایید و یا اگر نیاز هست حضوری برای ویزیت خدمت برسم
اگر عصبی و استرسی هستید سعی کنید خود را ارام نگه دارید و خونسرد باشید ، در صورت بهتر نشدن به کلینیک ما تشریف بیارید تا معاینه و مشاوره شوید
سلام وقت بخیر خانم دکتر مادرم ۵۵ سالشه دیابت داره
همیشه فشار خونش پایین بوده اما حدود یکساله که ضربان قلبش بیشتر شده(حدود ۱۰۵) و فشارش بعضی وقتا میره بالا مثلا ۱۸ روی ۹ و احساس سرگیجه داره دکتر دیابت میگه فشارت زیاد نیست و قرص فشارخون خطر داره نمیشه تجویز کرد بعد بردیم یه دکتر دیگه قرص آرامبخش و … تجویز کرد و گفت قرص فشار خطر داره! امروز به اصرار خودمون قرص زیر زبانی تجویز کرده. میخوام بدونم این سرگیجه را چجوری میشه حلش کرد موقع بالا رفتن فشار؟ و اینکه اگه فشار ۱۸ زیاد نیست چرا سرگیجه داره ؟
سلام وقت بخیر خانم دکتر مادرم ۵۵ سالشه دیابت داره
همیشه فشار خونش پایین بوده اما حدود یکساله که ضربان قلبش بیشتر شده(حدود ۱۰۵) و فشارش بعضی وقتا میره بالا مثلا ۱۸ روی ۹ و احساس سرگیجه داره دکتر دیابت میگه فشارت زیاد نیست و قرص فشارخون خطر داره نمیشه تجویز کرد بعد بردیم یه دکتر دیگه قرص آرامبخش و … تجویز کرد و گفت قرص فشار خطر داره! امروز به اصرار خودمون قرص زیر زبانی تجویز کرده. میخوام بدونم این سرگیجه را چجوری میشه حلش کرد موقع بالا رفتن فشار؟ و اینکه اگه فشار ۱۸ زیاد نیست چرا سرگیجه داره ؟
با سلام و احترام
خانم دکتر ،بنده 35 ساله هستم و اقا
فشار من در دورده های متناوب 15 روی 8 بود که دکتر برای من قرص متورال 50 تجویز کرد.و بعد یک دوره مصرف فشارم 13/7 رسید. ولی دکتر صلاح به قطع دارو ندونست.
اما حدود یک ماهی هست که هم میل جنسی من کم شده و هم در نعوظ مشکل پیدا کرده ام و دچار اختلال در رابطه جنسی با همسرم شده ام .
میخواستم ببینم ایا ارتباطی بین این مشکل من و مصرف داروی متورال است یا این اختلال جنسی ناشی از استرس کاری است که در این چند هفته اخیر پیش امده ؟ و اگر مشکل از قرص است چه دارویی میتوان جایگزین متورال کرد که این عارضه را نداشته باشد؟
و اینکه ایا باید تا اخر عمر این قرص را مصرف کنم؟
سلام متورال گاهي چنين عارضه اي ميدهد ميتوان تغيير داد اما بهتر است زير نظر پزشك باشد
سلام. وقت به خیر. خانم 60 ساله ای که داروی فشار خون مصرف می کند می تواند در صورتی که فشار خون 11 داشت دارو رو قطع کند؟
سلام اگر تشخيص فشار خون قطعي باشد بهتر است بدون مشورت با پزشك دارو قطع نشود
سلام دکتر من ۴۰سالم هست . و کم خونی هم دارم وبیشتر اوقات دچار سرگیجه وکاهش فشار خون میشم .پیشنهاد میکنید چه دارویی مصرف کنم وچیکار کنم …ممنون میشم
سلام وقت بخیر ببخشید میشه آدرس مطبتونو بفرستین من پدرم هم فشارخون داره هم دیابت
آدرس : سعادت آباد، خ بخشايش، خ هفدهم، پلاك ٨١
شماره های تماس : ٢٢١٣٧١٩٤ – ٢٢١٣٧١٣٣
شماره همراه: ۰۹۳۵۸۹۱۶۳۷۶
سلام خسته نباشید.ببخشید یک سوال هرچند ابتدائی از خدمتتون داشتم.پرازوسین و ترازوسین همراه دیورتیک تجویز میشن.میخواستم بدونم این دو دارو چگونه باعث احتباس آب و سدیم میشن؟
سلام خانم دکتر . کمکتان به بیماران در خور تقدیر است.مادرم داروهای الزایمر وقند خون وفشار خون را باهم مصرف میکند.صبح لوزار۲۵ ظهر سوستاک ۲/۶ و شب متورال ۵۰
مدتی است که فشار حدود ۱۷
/۸ است ایا دوز رو تغییر بدم یا داروی دیگری اَضافه کنم با تشکر.
سلام به نظر ابتدا دوز لوزار روزي يكعدد افزايش يابد در صورت عدم كنترل در حد ميانگين زير ١٢-١٣ بهتر است بررسي شوند
سلام خانم دكتر بزرگوار -من 40سال سن دارم حدود 4است كه فشار خونم درحالت عادي كه سرگيجه وهيچ كدام از عوارض مربوط به فشار را ندارم 14و15 است البته پدر ومادرم هردو فشار خون دارن -حدود 3ماه است كه تاحدودي از لحاظ رژيم غذايي رعايت ميكنم وهر روز حدود 45دقيقه پياده روي تند دارم كه بعد ازاين قضيه ديگه هر وقت فشار چك ميكنم 13روي 9است حالا سوالم خدمت شما اينه كه آيا ورزش وپياده روي را بيشتر كنم وهمچنان رژيم غذايم را ادامه بدم يا شما راه ديگري پيشنهاد ميكنيد-البته وزنم 88كيلوگرم هست وقدم 175/5ميباشد -سيگار به عمرم نكشيدم وحدود 3سال است كه خيلي بندرت وشايد بگم 100درصد نمك را گذاشتم كنار -باتشكر از راهنمايتون
سلام شما راهكار اوليه كنترل فشار خون رو بخوبي انجام داديد در همين حد حفظ شود به نظر كمي اضافه وزن داريد در حد ٥ كيلوگرم كه در صورت امكان كاهش يابد . فعلا درمان دارويي لازم نيست
سلام سن ۲۸ سال مرد هستم فشارم همیشه ۱۴روی ۹هست ایا این نرمال هست یا نیاز به دارو داره ؟
سلام وزن و قد شما ؟ سيگار ميكشيد يا نه؟
با سلام خدمت خانم دکتر
۴۰سالمه
هر ده بیست روز یکبار شبها از ناحیه پشتسر دچار سردر میشم
اون موقع فشارم ۱۴روی۱۰ هستش
وتا چندین ساعت سردرد ادامه داره بعد که خوب میشه هر روز برای چک فشارخون میرم درمانگاه فشارم نرمال هستش
آیا بنده دچار فشارخون هستم یا بخاطر سردرد فشارخونم بالا میره؟ ازمایش چکاپ کامل دادم فقط همه چی نرماله فقط چند درصد چربی خونم بالا هستش
معمولا براي افزايش فشار خون دارو نميدهيم و بيشتر بررسي علتي ميكنيم بد نيست كمي حجم نمك مصرفي را بالا ببريد
لطفا یکباره دیگه سوالمو بخوانید.تشکر
سلام
من هم مشکل شما رو دارم و تحت درمان هستم شما مشکل فشار خون دیاستولیک بالا دارید و باید هرچه سریع تر تحت درمان قرار بگیرید افزایش مداوم فشار دیاستولیک بالا منجر به تخریب دیواره عروق و … خواهد شد
سلام خانم دكتر
وقتتون بخير
امكان داره قرص هاي افزايش دهنده فشار خون رو معرفي كنيد
ممنون از لطفتون
خانم دکتر چون خودم دستگاه فشار سنج دارم ۲۴ ساعته تست میگیرم ولی همیشه ۱۰-۱۱ روی ۱۷-۱۸ هست ، دستگاه هم مشکل نداره چون بیرون هم میگیرم همونه
مرسی از جواب
سلام خانم دکتر
احتراما به استحضار میرسانم بنده ۴۶ سالمه متاسفانه حدودا از ۲۵ سالگی داروی فشار خون مصرف میکنم دکترا داروهای زیادی برام تجویز کردن که متاسفانه بی نتیجه بود و همیشه بطور میانگین ۱۰-۱۱ روی ۱۷-۱۸ بوده ، الان حدودا یک ساله که به سیم آخر زدم وهیچ دارویی مصرف نمیکنم فقط از لحاظ غذایی یکم مراعات حالمو میکنم و عرقیجات و سیر و… استفاده میکنم که باز فشارم همان است حداقل دیگه سمی وارد بدنم نمیشه
میخواستم ببینم تاکنون به چنین مسئله ای برخورد کردید یا اینکه دلیل فشارخون بغیر از دلایل مرسوم چیز دیگه ای باشه حتی قرص زیر زبان بعد از ۲-۳ ساعت فقط یک درجه پایین میاره
ممنون میشم جوابو برام ایمیل بزنید
سلام بله به اين مورد فشار خون مقاوم به درمان ميگيم و٥-١٠ درصد افراد فشارخوني ميتوانن مقاوم بشن ولي لطفا دارو را قطع نكنيد و در صورت امكان براي بررسي روشهاي نوين درمان فشار خون با کلینیک فشارخون ما تماس بگيريد
سلام خانم دکتر خسته نباشید .من 36 سالمه سه هفته پیش بعد از حدودا یساعت که از حمام اومدم بینیم شروع به خونریزی کرد اونم پشته هم تا اونموقع اینجورس نشده بودم .القصه رفتم بیمارستان شهرستانمون که فوق تخصصیه حشمتیه سبزوار .الان میخوام بدونم یه سری قرص بهم دادن اقایه دکتر فقط چون 7 قلمه و بیشترم واسه پایین اوردن فشاره خونه واقعا لازمه 7 تا قرص اگه مقدور هست جواب بدیدن بگم قرصام سپاس.
سلام روز بخیر، طبق دستور پزشک قرص gozar که ترکیه ای بود استفاده می کردم صبح یکعدد50 عصرنصف قرص بعد از تمام شدن داروها متاسفانه دارو پیدا نشد قرص لوزارتان 50 توسط پزشک دیگری تجویز شده اما متاسفانه فشارم مدام نوسان دارد 16/10 تا13/8 لطف می فرمایید راهنمایی کنید
با سلام ، با توجه به عدم كنترل فشار خون دارو ميبايست همراه با هولتر مانيتورينگ بيست و چهار ساعته فشار خون تغيير يابد اگر تهران هستيد با ٢٢١٣٧١٩٤ جهت هماهنگي تماس بگيريد
سلام خانم دکتر من 50 سالم هست دو سال قرص آتنولول 50 استفاده میکردم یه روز سرم گیچ رفت رفتم دکتر فشار خونم گرفت 15روی 10بود قرص عوض کرد و کاپتوپریل داد 5 روز هست روزی 2 تا میخورم ولی فشارم فرق نکرده نظر شما چیست
سلام قطع قرص آتنولول بجا بوده ولي داروي دومي كه شروع شده احتمالا براي كنترل فشار كافي نيست بهتر است با داروي ديگري كه متخصص صلاح ميداند تعويض شود
سلام دکتر چه قرصی واسه بالا بردن فشار خون پیشنهاد میکنید که خطرناک نباشه فقط 2-3 تا بالا ببره؟؟
بالا بردن فشار خون در صورتي كه فرد بدون علامت است نياز نمي باشد بهتره اطلاعات كاملي در مورد عدد فشار خون علائم و سن بيمار داشته باشيم