ما در این مقاله سعی داریم شما را با درمان سریع واریس آشنا کنیم. واریس شایع ترین بیماری عروقی در مردان است. رگ های واریسی رگ های بلند، متسع و پیچ در پیچ هستند و اغلب در سطوح داخلی اندام تحتانی دیده می شوند. وریدهای واریسی بزرگ، برجسته و گاهی قابل لمس و متسع و دراز هستند و گاهی قطری بیشتر از 4 میلی متر دارند. سیاهرگ ها دریچه هایی دارند که کمک می کنند خون به تدریج بدون نشت به قلب بازگردد. وقتی این دریچهها ضعیف یا افتادگی میکنند، خون و مایع در ساق پا جمع میشوند و به دیوارههای سیاهرگها فشار میآورند و باعث ایجاد رگهای واریسی بزرگتر میشوند. در ادامه برای آشنا شدن با درمان سریع واریس با ما همراه باشید.
واریس چیست ؟
رگ های واریسی که به آن وریدهای واریسی می گویند، زمانی اتفاق می افتد که رگ های شما بزرگ، بزرگ شده و پر از خون می شوند. رگ های واریسی معمولا متورم و برجسته به نظر می رسند و رنگ آبی مایل به بنفش یا قرمز دارند. این عارضه به خصوص در زنان بسیار شایع است. حدود 25 درصد از کل بزرگسالان واریس دارند. در بیشتر موارد، رگ های واریسی در قسمت پایین ساق پا ظاهر می شوند. اگرچه واریس می تواند ناخوشایند و ناراحت کننده باشد، اما برای بیشتر افراد خطرناک نیست. در برخی موارد، رگ های واریسی شدید می تواند منجر به مشکلات سلامتی جدی مانند لخته شدن خون شود.
علائم واریس
قابل تشخیص ترین علامت واریس، رگ آبی یا بنفش رنگ درست زیر سطح پوست شما است. در ادامه با علائم واریس آشنا می شوید ک
رگ های بر آمده :
رگ های پیچ خورده، متورم و طناب مانند اغلب آبی یا بنفش هستند. آن ها درست زیر سطح پوست روی پاها، مچ پاها و ساق پاها ظاهر می شوند. آن ها می توانند به صورت خوشه ای رشد کنند. خطوط ریز قرمز یا آبی ممکن است در نزدیکی ظاهر شوند.
پاهای سنگین :
عضلات ساق پا امکان دارد احساس خستگی، سنگینی یا ضعف کنند، به خصوص پس از فعالیت بدنی.
خارش :
ناحیه اطراف وریدهای واریسی امکان دارد خارش داشته باشد.
درد :
پاها امکان دارد دردناک باشند، به خصوص در پشت زانو. ممکن است گرفتگی عضلات داشته باشید.
تورم :
امکان دارد پاها، مچ پاها و پاهای شما متورم و ضربان دار باشند.
برای آشنا شدن با علت به وجود آمدن رگ های واریسی پا با ما همراه باشید.
چه عواملی باعث ابتلا به واریس می شود ؟
بعضی عوامل وجود دارد که باعث می شود افراد به واریس مبتلا شوند که در ادامه با این موارد آشنا می شوید :
وزن :
اضافه وزن به رگ های خونی فشار وارد می کند.
سن :
به دلیل روند پیری، دیوارههای ورید و دریچهها دیگر مانند گذشته کار نمیکنند. رگ ها خاصیت ارتجاعی خود را از دست داده و سفت می شوند.
سابقه خانوادگی :
این بیماری می تواند ارثی باشد.
جنسیت :
هورمون های زنانه می توانند باعث کشیده شدن دیواره سیاهرگ ها شوند. افرادی که باردار هستند، از قرصهای ضد بارداری استفاده میکنند یا در دوران یائسگی قرار دارند، به دلیل تغییر در سطح هورمونها در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به واریس هستند.
سلامت کلی :
برخی از شرایط سلامتی، مانند یبوست شدید یا تومورهای خاص، فشار را در وریدها بیشتر می کنند.
استفاده از دخانیات :
افرادی که از محصولات تنباکو استفاده می کنند بیشتر مستعد ابتلا به واریس هستند.
سبک زندگی :
ایستادن یا نشستن طولانی مدت گردش خون را کم می کند. پوشیدن لباس های محدود کننده مانند کمربند یا شلوار با کمربند تنگ می تواند جریان خون را کاهش دهد.
چگونه می توان از واریس جلوگیری کرد ؟
امکان دارد نتوانید از واریس پیشگیری کنید. شما می توانید با داشتن یک سبک زندگی فعال و سالم شانس خود را برای ایجاد آن ها کم کنید. در ادامه به راه های جلوگیری از واریس می پردازیم :
پرهیز از ایستادن طولانی :
برای تقویت گردش خون، به طور منظم برای کشش و راه رفتن استراحت کنید، به خصوص اگر شغلی دارید که باید بایستید.
بالا آوردن پاها :
بالا بردن پاها از کمر به گردش خون در قلب کمک می کند.
سالم نگه داشتن وزن :
خلاص شدن از شر پوندهای اضافی فشار داخل رگ های خونی شما را کم می کند.
ترک مصرف دخانیات :
سیگار به رگ های خونی آسیب می رساند، جریان خون را کم می کند و باعث ایجاد طیف گسترده ای از مشکلات سلامتی می شود.
فعال بودن :
برای بهتر شدن گردش خون، به طور منظم حرکت کنید و از نشستن طولانی مدت خودداری کنید.
چه زمانی درمان واریس ضروری است ؟
رگ های واریسی و رگ های عنکبوتی همیشه نیاز به درمان ندارند و اگر این واریس ها هنگام ایستادن یا راه رفتن باعث درد می شوند، باید به پزشک مراجعه کنید. اگر زخمی در نزدیکی یا روی رگ واریسی دارید یا اگر احساس میکنید پاها و مچ پاهایتان متورم شده است، به پزشک مراجعه کنید، در برخی موارد واریس برای سلامتی شما خطرناک است و این مشکل زمانی اهمیت بیشتری پیدا میکند. زخم سیاهرگ زمانی رخ می دهد که شکل متورم و بزرگ شده نتواند مایعات را به اندازه کافی از پوست خارج کند و در نتیجه زخم ایجاد می شود.
عفونت باکتریایی و قارچی می تواند پس از شروع مشکلات پوستی ناشی از تجمع مایعات در پاها ایجاد شود. این نوع عفونت خطر عفونت بافتی را افزایش می دهد. تشکیل لخته های خونی باعث التهاب رگ ها می شود. رگ خونریزی دارد. عوارض واریس در مواردی که این اختلال ناشی از مشکل یا بیماری وریدهای عمقی ساق پا یا عروقی است که وریدهای سطح پوست را به وریدهای عمقی متصل می کند مانند ترومبوز ورید عمقی یا نارسایی مزمن وریدی مشهودتر هستند. برای ارزیابی خطر ابتلا به این اختلال با پزشک خود مشورت کنید.
درمان سریع واریس
راه هایی برای درمان سریع واریس وجود دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم :
جوراب های الاستیک :
جوراب ها یا جوراب های حمایتی رگ های شما را فشرده می کند و ناراحتی را کم می کند. فشرده سازی از کشیده شدن رگ های شما جلوگیری می کند و گردش خون را تقویت می کند.
درمان تزریقی :
در طول اسکلروتراپی، یک متخصص مراقبت های بهداشتی محلولی را به رگ شما تزریق می کند. محلول باعث می شود که دیواره رگ ها به هم بچسبند. در نهایت، رگ شما به بافت اسکار تبدیل می شود و ناپدید می شود.
لیزر درمانی :
در یک روش کم تهاجمی به نام فرسایش حرارتی داخل وریدی، ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی از یک کاتتر و یک لیزر برای بستن ورید آسیب دیده استفاده می کنند.
جراحی ورید :
در طی این روشها، که بستن و برهنه سازی نامیده میشود، جراح ورید آسیب دیده شما را میبندد تا از تجمع خون جلوگیری کند. جراح می تواند ورید را برای جلوگیری از ظهور مجدد رگ های واریسی خارج کند.
چند نوع واریس وجود دارد ؟
رگ های واریسی را می توان به سه دسته خفیف، متوسط و پیشرفته طبقه بندی کرد. واریس برای همه یکسان نیست و می تواند رگ ها و قسمت های مختلف ساق را تحت تاثیر قرار دهد. نوع واریس هر فرد به حرفه و مشکلات ژنتیکی او بستگی دارد. نوع واریس باید توسط پزشک تشخیص داده شود و درمان مناسب انجام شود. در ادامه با انواع واریس آشنا می شوید :
واریس صافن بزرگ :
سیاهرگ صافن بزرگ که با درد همراه است و نیاز به درمان دارویی دارد، باعث تورم و تغییر رنگ وریدهای اصلی از مچ پا تا کشاله ران می شود.
واریس صافن کوچک :
در این نوع وریدهای واریسی برآمدگی وجود دارد، اما آنقدر زیاد نیست که به وضوح دیده شود. رگ های واریسی بیشتر در پشت زانو و مچ پا دیده می شوند.
واریس متوسط :
این نوع واریس عروق کوچکی را درگیر می کند و رنگ آبی رگ ها به راحتی قابل مشاهده است.
واریس شدید :
واریس شدید باعث درد شدید، تورم و زخم در پاها می شود. اگر این نوع واریس به موقع درمان نشود، رگ های واریسی متورم می شوند و تغییر رنگ می دهند.
واریس شانه ای :
رگ های واریسی شانه اغلب در پشت زانو قابل مشاهده هستند و برجسته و ناهموار هستند.
واریس مشبک :
در این نوع رگ های واریسی، رگ ها شکل عنکبوت به خود می گیرند، یعنی مانند تار عنکبوت می پیچند و در هم می پیچند. رنگ رگ های این نوع قرمز است و در زیر زانوها و قسمت خارجی ران ظاهر می شود.
واریس حاد :
زمانی که واریس شدید به موقع درمان نشود، رگ های واریسی پیشرفت کرده و حاد می شوند. در این نوع واریس، تجمع خون در سیاهرگ ها منجر به پارگی رگ ها و خونریزی می شود که گاهی اوقات می تواند طولانی باشد.
واریس کودکان :
مشکلات ژنتیکی، بیماری های زمینه ای، اضافه وزن و کم تحرکی از جمله عوامل ایجاد واریس در کودکان است. در این صورت باعث اختلال در رگ های خونی، اختلال در گردش خون و در نتیجه تجمع خون در رگ ها می شود.
واریس بارداری :
در دوران بارداری، با بیشتر شدن سن جنین، وزن مادر بیشتر می شود که منجر به خستگی و بی تحرکی می شود. از طرفی تغییر هورمون ها نیز به این دو کمک می کند و باعث بروز رگ های واریسی در دوران بارداری می شود. رگ های واریسی پس از زایمان ناپدید می شوند، اما اثرات آن برای مدت طولانی باقی می ماند.
واریس چه خطرات و عوارضی دارد ؟
وریدهای واریسی دلیل عمده ای برای نگرانی نیستند، اما زمانی که درمان نشوند می توانند منجر به بسیاری از عوارض دیگر شوند. در موارد پیشرفته، اختلال پوستی باعث خونریزی واریس و واریکوسیت های بزرگ باعث لخته شدن خون می شود که به آن التهاب وریدهای سطحی یا ترومبوفلبیت می گویند. بسیاری از مشکلات سیاهرگی به واریس مربوط می شود مانند رگ های عنکبوتی، رگ های عنکبوتی و واریکوسل. از عوارض و خطرات بی توجهی به درمان واریس در سعادت آباد می توان به درد، تغییر رنگ پوست، تورم پاها، سفت شدن پوست و بافت زیر جلدی و اگزما اشاره کرد. در ادامه با خطرات و عوارض واریس آشنا می شوید :
ترومبوفلبیت سطحی :
وریدهای واریسی در پاها ایجاد میشوند و رگهای نزدیک سطح پوست را تحت تأثیر قرار میدهند، اما رگهای واریسی میتوانند در سایر قسمتهای بدن نیز ایجاد شوند. هنگامی که سیاهرگ ها برآمده یا پرپیچ و خم می شوند، مانند یک فرد مبتلا به رگ های واریسی، جریان خون در این رگ ها می تواند کند یا کند شود. این وضعیت می تواند منجر به لخته شدن خون سطحی شود که به آن ترومبوفلبیت سطحی، فلبیت یا ترومبوز ورید سطحی می گویند. لختههای سطحی که میتوانند در رگهای واریسی ایجاد شوند، میتوانند باعث تورم پا، قرمزی، درد و حساسیت در اندام آسیبدیده یا اطراف ورید آسیبدیده شوند.
ترومبوز وریدی عمقی :
این عارضه نوعی ترومبوآمبولی وریدی است، مثلاً انسداد ورید به دلیل لخته شدن خون. بر خلاف وریدهای واریسی، ترومبوز ورید عمقی شامل سیاهرگهای عمیقی میشود که توسط عضله احاطه شدند و بر خلاف ترومبوز ورید سطحی، با چشم غیرمسلح زیر پوست قابل مشاهده نیستند. وریدهای واریسی به عنوان عامل ترومبوفیلی شناخته می شوند. ترومبوفیلیت به دلیل احتمال شکستن لخته خون از محل اصلی خود و رسوب در سایر قسمت ها، به عنوان مثال رگ های خونی در ریه ها، می تواند یک عامل تهدید کننده زندگی باشد و باعث ایجاد عارضه خطرناکی به نام آمبولی ریه شود. یکی از شایع ترین مکان های ترومبوفیلی در پاها است. اگر ترومبوفیلی در زیر زانو، یعنی قسمت دیستال ساق قرار داشته باشد، احتمال آمبولی ریه 5 درصد خواهد بود. از طرفی اگر بالای زانو یعنی قسمت پروگزیمال قرار بگیرد، احتمال چنین خطری 50 درصد خواهد بود.
زخم پا :
زخم ساق واریسی یک زخم طولانی مدت است که بهتر شدن آن بیش از 6-4 هفته طول می کشد. این زخم ها معمولا در قسمت داخلی پاها، درست بالای مچ پا ایجاد می شوند. عارضه اصلی زخم وریدی پا عفونت است. عفونت زخم می تواند در روند بهبود اختلال ایجاد کند. این باکتری تمام حفره های پا را آلوده می کند، اما آنتی بیوتیک های سیستمیک لازم نیست مگر اینکه علائم بالینی عفونت وجود داشته باشد. علائم زخم وریدی که ممکن است به درمان آنتی بیوتیکی نیاز داشته باشد عبارتند از افزایش ترشح چرکی از زخم، قرمزی و تورم پوست اطراف زخم، تب، افزایش گرما، افزایش اندازه زخم، افزایش درد.
محل بروز واریس :
همانطور که گفته شد واریس میتواند در سطوح مختلفی از بدن حتی صورت افراد نیز به وجود آید و آنها را درگیر مشکلات فراوان کند. رایجترین نواحی برای بروز این بیماری عبارت است از: قسمتهای مختلف پا از جمله پشت ساق پا یا رانها. درصد بالایی از افراد مبتلا به واریس این عارضه را در قسمتهای مختلف پا مشاهده میکنند. دلیل این امر فشار زیادی است که همه انسانها روزانه به پاهای خود وارد میکنند. پیادهروی زیاد یا ماندن به مدت طولانی روی پا سبب بروز واریس در نواحی پشت ساق یا ران خواهد شد. برخی از افراد به خصوص خانمهای باردار در ناحیه شکم دچار این بیماری میشوند و سیاهرگهای سطحی شکم آنها به شکل رگهای بنفش یا آبی تا حدی متورم خواهند شد.
یکی دیگر از نواحی درگیر با عروق واریسی لگن افراد مختلف به خصوص خانمهای باردار است. در دوران بارداری فشاری که برای آمادگی زایمان به لگن وارد میشود، موجب پدیدار شدن عروق واریسی در این ناحیه از بدن خواهد شد. شاید تصور واریس رحم و واریس واژن برای برخی از افراد سخت باشد اما بهتر است بدانید رحم و واژن جزو مستعدترین نواحی برای به وجود آمده این مشکل هستند. این نواحی فشار بیشتری را در خانمهای باردار تحمل میکنند به همین دلیل بروز واریس رحمی یا واژنی در این گروه بیشتر دیده میشود. تشخیص بیماری موردنظر در این نواحی سختتر از سایر نواحی بدن است و همچنین درمان آن نیز با پیچیدگیهای بیشتری مواجه است. اما نکته امیدوارکننده درباره این است که معمولاً دیدن چنین رگهایی در این نواحی بسیار حاد و خطرناک نخواهد بود.
کلام آخر
قبل از انجام این روش سعی کنید بهترین مرکز درمان لیزر واریس در سعادت آباد و بهترین پزشک را انتخاب کید و با آگاهی دست به انجام این روش بزنید. ممنون از ان که تا آخر این مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.