غذاهای مفید و مضر برای قلب

غذاهای مفید و مضر برای قلب

غذا خوردن برای داشتن قلبی سالم، شامل رعایت رژیم غذایی غنی از مواد مغذی است. منابع اولیه، غذاهای گیاهی مانند میوه ها، سبزیجات، آجیل، غلات سبوس دار و لوبیا هستند. مقادیر متوسط لبنیات و ماهی نیز مفید است.

برخی از غذاها باید از یک رژیم غذایی که می تواند به پیشگیری یا مدیریت نارسایی قلبی کمک کند، حذف شوند.

کارشناسان توصیه می کنند مصرف غذاهای شور و غذاهایی که چربی اشباع شده زیادی دارند، مانند گوشت قرمز سوسیس و کالباس، را محدود کنید.

چه چیزهایی برای قلب مفید است؟

انجمن قلب آمریكا خاطرنشان كرد: داشتن یك رژیم غذایی متنوع و با كیفیت بالا، می تواند به بهبودی بیشتر در افراد مبتلا به ، كمك كند.

یک مطالعه در سال 2018، اثر رژیم غذایی را بر افراد مبتلا به بیماری قلبی بررسی کرد. این مطالعه نشان داد خطر بستری و مرگ در افرادی که به کمبود هفت ماده مغذی یا بیشتر دچار هستند، تقریباً دو برابر افرادی ست که در تعداد کمتری از این مواد، دچار کمبود هستند.

مواد مغذی

مواد مغذی، از ویتامین ها و مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم و ویتامین C تشکیل شده اند. کمبود عناصر ریز مغذی، به دلیل مصرف ناکافی غذاهای با کیفیت، که عمدتا غذاهای گیاهی هستند، ایجاد می شود.

فیبر

غذاهای گیاهی، علاوه بر محتوای زیاد مواد مغذی، غنی از فیبر هستند. وجود فیبر در رژیم غذایی سالم، برای قلب مهم است. غذاهایی که حاوی فیبر بالایی دارند، عبارتند از:

  • میوه ها مانند شاه توت، تمشک، گلابی و پرتقال
  • سبزیجات، از جمله نخود
  • آجیل، مانند بادام، گردو آمریکایی، و پسته
  • غلات سبوس دار، مانند برنج قهوه ای، بلغور جو دوسر، کینوا و 100٪ نان سبوس دار
  •  حبوبات، مانند لوبیا و نخود فرنگی
چه چیزهایی برای قلب مفید است؟

کدام ماهی برای قلب مفید است؟

مصرف مقدار متوسط ماهی نیز می تواند برای سلامت قلب مفید باشد، زیرا ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است.

اسیدهای چرب امگا 3 باعث آهسته تر شدن تشکیل پلاک در رگ ها می شوند. AHA توصیه می کند که هر هفته 2 وعده ماهی، به ویژه انواع چرب ماهی ها، مانند ماهی سالمون و قزل آلا، که می توانند مفیدتر باشند، مصرف نمایید.

مصرف لبنیات، سلامت قلب شما را تضمین می‌کند

متخصصان همچنین به مصرف مقادیر متوسطی از محصولات لبنی توصیه می کنند. طبق مقاله ای در سال 2018، تحقیقات اخیر نشان می دهد که غذاهای لبنی پرچرب، فراهمی زیستی مواد مغذی بیشتری نسبت به انواع کم چرب خود دارند.

فراهمی زیستی، به توانایی بدن در جذب و استفاده از مواد مغذی اشاره دارد.

غذاهای لبنی تخمیر شده، مانند ماست و پنیر، برای سلامت قلب مفید هستند.

غذاهای مضر برای گرفتگی قلب

پزشکان توصیه می کنند مصرف نمک را کاهش دهید، از مصرف غذاهای حاوی چربی اشباع شده و نوشیدن مقادیر متوسط الکل خودداری کنید.

غذای شور

طبق گفته کمیته پزشکان برای دارورسانی مسئولانه، جلوگیری از مصرف زیاد نمک، به کاهش خطر نارسایی قلبی کمک می کند.

انجمن آنژیوگرافی و مداخلات قلب و عروق، نکات زیر را برای کمک به افراد در کاهش مصرف نمک ارائه می دهد:

غذاهای مضر برای گرفتگی قلب

مصرف غذاهای سرخ شده و ضرر برای قلب

طبق گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، خوردن غذاهای حاوی چربی اشباع یا چربی ترانس، ممکن است در ابتلا به بیماری های قلبی نقش داشته باشد. چربی ترانس، نوعی روغن است که طی فرآوری مواد غذایی به چربی جامد تبدیل می شود.

غذاهای حاوی چربی های اشباع شده عبارتند از:

  • گوشت حاوی چربی
  • کره
  • روغن نارگیل
  • روغن نخل
  • بستنی

غذاهای حاوی چربی های ترانس، ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • غذاهای سرخ شده
  • کوکی ها، پای ها

علت تپش قلب بعد از خوردن الکل

در یک متاآنالیز در سال 2017، محققان دریافتند افرادی که مصرف الکل خود را به مقادیر متوسط محدود می کنند، خطر نارسایی قلبی کمتری دارند.

CDC به مردان توصیه می کند مصرف الکل خود را به کمتر از دو نوشیدنی و زنان , به کمتر از یک نوشیدنی در روز محدود کنند.

نارسایی قلبی و علت آن

طبق گفته موسسه ملی قلب، ریه و خون، برای 5.7 میلیون نفر در ایالات متحده، نارسایی قلبی تشخیص داده شده است که به آن نارسایی احتقانی قلب نیز گفته می شود.

در این شرایط، قلب خون کافی برای تأمین نیازهای بدن پمپ نمی کند. این امر می تواند در سمت راست، چپ یا هر دو طرف قلب تأثیر بگذارد.

نارسایی در سمت راست قلب شامل ناتوانی قلب در پمپاژ خون کافی به ریه ها برای جمع آوری اکسیژن است. در نارسایی سمت چپ، قلب قادر نیست خون کافی غنی از اکسیژن را به تمام قسمت های بدن پمپ کند.

نارسایی قلبی ممکن است به دلیل شرایطی باشد که قلب بیش از حد کار می کند، آسیب می بیند و ضعیف می شود. وقتی این اتفاق می افتد، بدن مواد خاصی را در خون آزاد می کند که اثر سمی بر قلب دارند.

نارسایی قلبی و علت آن

رژیم غذایی برای قلب

در حالی که یک رژیم غذایی سالم،در ارتقا سلامت قلب  نقشی حیاتی دارد، سایر شیوه های زندگی نیز می تواند در این زمینه به شما کمک کنند. افراد ممکن است موارد زیر را امتحان کنند:

  • ترک سیگار
  • ورزش منظم
  • یادگیری مدیریت استرس
  • خواب کافی
  • حفظ وزن متوسط

غذاهایی که به پیشگیری یا مدیریت نارسایی قلبی کمک می کنند، شامل مواد غذایی غنی از عناصر مغذی هستند که کل بدن، از جمله قلب را تغذیه می کنند. اینها عمدتا از غذاهای گیاهی حاصل می شوند.

رژیم غذایی مدیترانه ای، نمونه ای از یک برنامه غذایی و به نفع قلب است، زیرا با داشتن مقادیر متوسط ماهی و لبنیات، غذاهای گیاهی را در اولویت قرار می دهد.

افراد همچنین ممکن است با اتخاذ برخی تغییرات در سبک زندگی، مانند ترک سیگار، ورزش منظم و خواب کافی در شب، خطر ابتلا به نارسایی قلبی را کاهش دهند.

دکتر فریبا هندسی متخصص قلب و عروق و فشار خون در تهران

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *