آنژیوگرافی پای دیابتی - دکتر فریبا هندسی

آنژیوگرافی پای دیابتی و مزایای حیات بخش آن

آنژیوگرافی پای دیابتی یکی از روش‌های تشخیص و درمان پزشکی است که به منظور ارزیابی کردن عروق خونی در پای افرادی که مبتلا به قند خون هستند طراحی شده است. پزشک‌ها با بررسی کردن رگ‌های خونی بیماران می‌توانند هرگونه بی‌نظمی و یا انسداد که از جریان خون در رگ‌ها به صورت مناسب جلوگیری می‌کنند را شناسایی کنند و به بررسی آن بپردازند. در ادامه به روش انجام آنژیو پای دیابتی و شرایط انجام آن خواهیم پرداخت.

آنژیوگرافی پای دیابتی چه زمانی لازم است؟

آنژیوگرافی برای پای فرد دیابتی زمانی لازم است که فرد بیمار علائمی مثل بی‌حسی، درد، ضرب و یا گزگز را در قسمت پا و ساق پا احساس کند. در چنین شرایطی فرد بیمار باید به پزشک معالج خود مراجعه کرده تا پزشک بتواند به بررسی دقیق مشکلات بیمار بپردازد و زمانی که پزشک به عفونت‌های زیاد و یا قطع عضو مشکوک شود، از آنژیوگرافی به منظور شناسایی دقیق‌تر استفاده خواهد کرد.

 عکس و فیلم آنژیوگرافی این امکان را به پزشک‌ها می‌دهد که به صورت کامل از شدت آسیب‌ها آگاه شده و آنها را مورد بررسی قرار داده تا بتوانند اقدامات درمانی را به منظور جلوگیری کردن از عفونت بیشتر و همچنین قطع عضو انجام بدهند.

مزایا آنژیوگرافی پای دیابتی

شرایط آنژیوگرافی پا فرد دیابتی

آنژیوگرافی پای فرد دیابتی زمانی لازم است که بیمار با علائم و عارضه های زیر مراجعه کند:

  • مشکل‌هایی در گردش خون افراد
  •  کم شدن خونرسانی به پای فرد و بیحس شدن پاها
  • درد شدید در پاها علی‌الخصوص در زمان راه رفتن
  • زخم‌هایی که مدت زمان زیادی را برای بهبودی طی می‌کنند.
  • انسداد رگ‌های خونی
  • نتیجه نگرفتن از انجام آزمایش‌ها
  •  آسیب‌های عروقی بعد از انجام جراحی

آنژیوگرافی پا برای تمام بیماران دیابتی ممکن است؟

آنژیوگرافی پا به صورت عمومی برای همه بیماران دیابتی انجام می‌شود، ولی اینکه آیا آنژیوگرافی برای فرد صورت گیرد یا خیر بستگی به وضعیت بالینی او دارد. دیابت می‌تواند سبب مشکلات عروقی زیادی از جمله انسداد رگ‌ها، علی‌الخصوص در پاها شود. به منظور آنژیوگرافی پا در فرد دیابتی ممکن است بعضی از داروها قبل از انجام دادن آنژیوگرافی نیاز به قطع و یا تغییر داشته باشد که همه این موارد توسط پزشک معالج تشخیص داده می‌شود.

10 مزایا آنژیوگرافی پا در افراد دیابتی

آنژیوگرافی پای دیابتی دارای مزایای بسیار زیادی را برای بیماران مبتلا به دیابت به همراه دارد که در ادامه به آنها اشاره می‌شود:

1- تشخیص دقیق

آنژیوگرافی پای افراد دیابتی این امکان را به پزشک‌ها می‌دهد تا میزان مشکلات عروقی و همچنین انسداد رگ‌ها در پاهای فرد بیمار را به صورت کامل و دقیق شناسایی کند.

2-  برنامه‌ریزی درمانی مناسب

با شناسایی کردن محل و شدت انسداد، پزشک‌ها می‌توانند بهترین روش‌های درمانی مثل جراحی بایپس و یا آنژیوپلاستی را مد نظر قرار دهند.

3- بهبود جریان خون

با شناسایی کردن انسدادها در فرد بیمار و همچنین درمان آنها، آنژیوگرافی می‌تواند جریان خون مناسب را به پاهای بیمار بازگرداند و همچنین به کاهش دادن درد و بهبود وضعیت بیمار نیز کمک بزرگی کند.

4- جلوگیری از قطع عضو

این روش می‌تواند از پیشرفت بیماری و همچنین عوارضی مثل قطع کردن عضو بدن جلوگیری کرده و در صورتی انجام می‌شود که مشکل  تشخیص داده نشود، که در این صورت درمان زود هنگام انجام داده می‌شود.

5- درمان سفارشی

تصویرهایی که به صورت دقیق از آنژیوگرافی به دست آمده است این امکان را به پزشک‌ها می‌دهد تا برنامه درمانی مختص هر بیمار را طراحی کنند و موثرترین و بهترین روش‌ها را برای درمان بیماران استفاده کنند.

6- کم تهاجمی بودن

یکی از روش‌های کم تهاجمی، آنژیوگرافی پای دیابتی است که برخلاف جراحی‌هایی که به صورت باز صورت می‌گیرد مدت زمان کوتاه‌تری را پشت سر گذاشته تا به صورت کامل بهبود یابد. همچنین این روش عوارض کمتری را نسبت به جراحی‌های باز به همراه دارد.

7-  تصاویر زنده

در طول مدت زمان آنژیوگرافی، پزشک‌ها تصاویر زنده‌ای را از وضعیت کنونی عروق و جریان خون بیمار دریافت می‌کنند و در صورتی که نیاز باشد اقدام‌های درمانی را به سرعت انجام می‌دهند.

8- درمان هدایت شده

آنژیوگرافی در فرایندهای درمانی؛ مثل قرار دادن استنت و یا آنژیوپلاستی، به پزشک معالج کمک می‌کند تا کاتتر مورد نظر را به صورت کاملاً دقیق در مکان مورد نظر جای دهد و از موفقیت درمان فرد بیمار اطمینان حاصل نماید.

9- تشخیص زود هنگام عوارض

غربالگری به صورت منظم و با استفاده از آنژیوگرافی این امکان را فراهم می‌سازد که علائم اولیه انسداد رگ‌ها و همچنین دیگر مشکلات عروقی شناسایی شود و درمان به‌موقع برای بیمار صورت بگیرد.

10- بهبود کیفیت زندگی

این روش جریان خون به پاها را بازگردانده و از عوارض دیگر جلوگیری می‌کند، که همین امر سبب می‌شود تا کیفیت زندگی افراد بیمار به صورت حیرت انگیزی بهبود یافته و این امکان را به فرد بیمار می‌دهد تا به فعالیت‌های روزمره خود بپردازد.

عوارض احتمالی بعد آنژیوگرافی پای دیابتی

عوارض احتمالی بعد آنژیوگرافی پای دیابتی

هرچند که آنژیوگرافی پای دیابتی روش کاملا ایمن و بی‌خطر شناخته شده است، مهم است که از عوارض‌های احتمالی که امکان دارد در حین عمل صورت بگیرد نیز آگاه شوید. این عوارض بسیار نادر بوده و بعضی از آنها شامل مواردی که در زیر ذکر شده است می‌شود:

  1. واکنش آلرژیک به رنگ کنتراست که در روش آنژیوگرافی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  2. عفونت در قسمت عمل آنژیوگرافی.
  3. تشکیل هماتوم و یا خونریزی در قسمت ورود کاتتر.
  4.  آسیب عصبی که به بی‌حس شدن یا از دست رفتن حس در پا منجر می‌شود.
  5. تشکیل شدن لخته‌های خونی در رگ‌ها که موجب انسداد رگ‌ها می‌شود.
  6. آسیب رسیدن به رگ‌های خونی، که سبب کاهش یافتن جریان خون در پای افراد دیابتی می‌شود.
  7. تشکیل شدن پیستول شریانی وریدی که یک نوع اتصال کاملاً غیر طبیعی میان ورید و شریان است.
  8. آسیب و یا نارسایی کلیه به علت رنگ کنتراست که در حین عمل مورد استفاده قرار گرفته است.
  9. آسیب رسیدن به اندام‌ها و همچنین بافت‌های اطراف محل وارد شدن کاتتر.
  10. ممکن است به ندرت، سکته مغزی و یا حمله قلبی نیز در نتیجه آنژیوگرافی اتفاق بیفتد، علی‌الخصوص در افرادی که شرایط قلبی یا عروقی را از قبل داشته باشند.
درمان گرفتگی عروق پای دیابتی با آنژیوگرافی

درمان گرفتگی عروق پای دیابتی با آنژیوگرافی

این روش به پزشک معالج کمک می‌کند تا بتواند به صورت دقیق شدت آسیب و همچنین محل آسیب دیده را به راحتی تشخیص دهد و بر همین مبنا بتواند یک درمان صحیح را برای بیمار مد نظر قرار دهد. درمان گرفتگی عروق پای دیابتی با آنژیوگرافی یک روش کاملا ایمن است. اگر پزشک معالج با آزمایشات و دیگر روش‌های مختلف نتواند تشخیص دقیق بدهد از آنژیوگرافی برای درمان گرفتگی عروق پای دیابتی استفاده می‌کند.

 هزینه آنژیوگرافی عروق پا

هزینه آنژیوگرافی عروق پا بر اساس معیارها و شرایط مختلف در هر زمان متغیر است که به تعدادی از آنها در زیر اشاره می‌شود:

  • نوع بیمارستان مورد نظر (خصوصی یا دولتی)
  • نوع بیمه
  • انواع تجهیزات و همچنین تکنولوژی‌هایی که مورد استفاده قرار می‌گیرد
  • تخصص و همچنین تجربه پزشک
  • عامل‌های جانبی
  • موقعیت جغرافیایی بیمارستان مد نظر

مروری بر نکات آنژیوگرافی پای دیابتی..

اگر علائمی نظیر گزگز، بی‌حسی، طولانی شدن بهبود زخم‌ها و غیره را داشتید حتما به پزشک مراجعه کنید. شما می‌توانید با مراجعه به موقع به بهترین پزشک قلب و عروق و با تجربه شرایط خود را توضیح داده تا پزشک بتواند بر اساس تجربه و گفته‌های شما، وضعیت شما را بررسی کرده و اقدامات لازم برای درمان را ارائه دهد.

*~ سوالات متداول درباره آنژیوگرافی پای دیابتی ~*

انجام آنژیوگرافی پای دیابتی خطرناک است؟ 

خیر، انجام آنژیوگرافی پای دیابتی یکی از ایمن‌ترین و بی‌خطرترین روش‌های درمان است.

مهمترین مزایای آنژیوگرافی پای دیابتی چیست؟ 

به عنوان یکی از مهمترین مزایا و فواید آنژیوگرافی پای دیابتی می‌توان جلوگیری از قطع عضو را نام برد.

انجام آنژیوگرافی پا برای همه بیماران دیابتی ممکن است؟ 

بله، آنژیوگرافی پا به صورت عمومی برای همه بیماران دیابتی با تجویز پزشک صورت می‌گیرد.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *