شاید برای شما سوال باشد که برای درمان واریس چه بخوریم ؟ وریدهای واریسی زمانی اتفاق می‌افتند که دریچه‌های معیوب در سیاهرگ‌ها اجازه می‌دهند خون در جهت مخالف جریان یابد یا در یک ناحیه جمع شود. ارتباط نزدیکی بین تغذیه و واریس وجود دارد. برخی از مواد معدنی موجود در غذا تأثیر مستقیمی بر سلامت عروق و وریدهای متورم دارند. اگر رگ های واریسی دارید و می خواهید وضعیت خود را مدیریت کنید یا در تلاش برای جلوگیری از واریس هستید، تغذیه مناسب می تواند کمک کننده باشد. در ادامه برای آشنا شدن با تغذیه در درمان واریس با ما همراه باشید.

واریس چیست ؟

برای بسیاری از افراد، رگ های واریسی و رگ های عنکبوتی فقط یک مشکل زیبایی هستند، اما برای برخی دیگر، واریس می تواند باعث درد و ناراحتی شود. گاهی اوقات واریس منجر به مشکلات جدی تری برای فرد می شود. درمان امکان دارد شامل روش‌ها یا خود مراقبتی توسط پزشک برای بستن یا برداشتن رگ‌ها باشد.

واریس چیست ؟

علائم ابتلا به واریس :

از علائم ابتلا به واریس رگ هایی که رنگ بنفش تیره یا آبی و کبود دارند، رگ هایی که پیچ خورده و برجسته به نظر می رسند. این رگ ها اغلب مانند طناب نزدیک سطح پوست پاهای شما هستند. احساس درد یا سنگینی در پاها. سوزش، احساس ضربان، گرفتگی عضلات و تورم در قسمت پایینی ساق پا. درد شدید بعد از نشستن یا ایستادن طولانی مدت. خارش در یک یا چند نقطه از پا و در نزدیکی رگ های شما. تغییر رنگ پوست در اطراف ورید واریسی. رگ های عنکبوتی شبیه وریدهای واریسی هستند، اما کوچکتر هستند. رگ های عنکبوتی نزدیک به سطح پوست یافت می شوند و اغلب قرمز یا آبی هستند. رگ های عنکبوتی روی پاها ایجاد می شود، اما در برخی موارد در صورت فرد دیده می شود. اندازه آن ها متفاوت است و اغلب شبیه تار عنکبوت هستند. برای آشنا شدن با علائم واریس پا در زنان به سایت مربوطه مراجعه فرمایید.

برای کنترل واریس چه کار باید کرد ؟

سعی کنید زیاد بلند نشوید. اگر نمی توانید، راه رفتن را امتحان کنید. پیاده روی ماهیچه های پای شما را منقبض می کند و به جریان خون به قلب شما کمک می کند. ورزش، به گردش خون کمک می کند. اگر اضافه وزن دارید، کاهش وزن می تواند کمک کننده باشد. پزشک شما امکان دارد توصیه کند که از جوراب های فشاری استفاده کنید که فشار ملایمی به پاهای شما وارد می کند و از تجمع خون در پاهای شما جلوگیری می کند. این جوراب ها باید به صورت حرفه ای توسط فردی آموزش دیده در این زمینه پوشیده شود.

عوامل ابتلا به واریس

عواملی وجود دارد که باعث ابتلا به واریس می شود که در ادامه با آن آشنا می شوید :

بیشتر شدن سن :

با بیشتر شدن سن افراد، خطر ابتلا به واریس بیشتر می شود. با افزایش سن، شاهد ساییدگی و پارگی دریچه‌های رگ‌ها خواهیم بود که به تنظیم جریان خون کمک می‌کنند. در نهایت، این سایش و پارگی دریچه‌ها را ضعیف می‌کند و به خون اجازه می‌دهد به جای اینکه به قلب شما برگردد، از طریق رگ‌های شما برگشت کند.

رابطه جنسی :

زنان بیشتر مستعد ابتلا به عفونت هستند. تغییرات هورمونی قبل از قاعدگی یا در دوران بارداری یا یائسگی می تواند باعث واریس شود. زیرا هورمون های زنانه باعث شل شدن دیواره سیاهرگ ها می شوند. درمان‌های هورمونی، مانند قرص‌های ضد بارداری می‌توانند این خطر را افزایش دهند.

بارداری :

در دوران بارداری، حجم خون در بدن شما بیشتر می شود. این تغییر باعث رشد جنین می شود، اما می تواند عوارض جانبی ناخوشایندی داشته باشد، از جمله بزرگ شدن رگ های پا. تغییرات هورمونی در دوران بارداری می تواند در بروز واریس نقش داشته باشد.

وراثت :

اگر سایر اعضای خانواده رگ های واریسی داشتند، شما احتمال بیشتری برای ابتلا به این بیماری را دارید.

وزن :

چاقی و اضافه وزن فشار بیشتری به رگ های وارد می کند و همین امر زمینه برای ابتلای فرد به واریس را بیشتر می کند.

فعالیت :

ایستادن یا نشستن طولانی مدت یکی دیگر از عوامل ایجاد این بیماری است. اگر برای مدت طولانی در یک وضعیت ثابت بمانید، خون شما به خوبی گردش نمی کند و شرایط برای واریس ایجاد می شود.

عوامل ابتلا به واریس

واریس چه عوارضی دارد ؟

به گفته پزشکان، هیچ آزمایش خونی نمی تواند واریس را تایید کند. زیرا واریس ساختار خون را تغییر نمی دهد و تنها بر شدت و جریان آن تأثیر می گذارد. واریس یک بیماری عروقی است که به دلیل گردش خون ضعیف در وریدهای پا ایجاد می شود. اگر این بیماری به موقع تشخیص داده نشود و هیچ اقدامی برای درمان آن انجام ندهید باعث آمبولی ریوی، قلبی یا مغزی می شود. در واریس احتمال لخته شدن خون بسیار زیاد است. این لخته ها با حرکت خون به سمت قلب حرکت می کنند و می توانند در شریان های باریک گیر کرده و باعث بسته شدن جریان خون شوند.

آمبولی به ندرت درمان می شود و حتی در برخی موارد می تواند منجر به سکته مغزی یا مرگ شود. برخی از افراد مبتلا به وریدهای واریسی پیچیده یا افرادی که اقداماتی برای کاهش عوارض واریس انجام ندادند امکان دارد خونریزی ناشی از واریس را تجربه کنند. تجمع خون در سیاهرگ ها به دلیل انسداد ورید و فشار زیاد روی پاها و نازک شدن رگ های واریسی باعث خونریزی می شود. این خونریزی زیر جلدی است. اما در برخی موارد می تواند باعث ایجاد زخم یا پارگی در پوست نازک اطراف سیاهرگ های متورم شود. اگر خونریزی واریس رخ داد، باید در اسرع وقت آن را متوقف کنید. به طوری که بیمار را در وضعیت خوابیده قرار دهید.

به طوری که پاهایش از بدنش بالاتر باشد. می توانید با یک صندلی یا لبه مبل به خودتان کمک کنید. اگر دستگاهی وجود ندارد، باید کسی را بخواهید که پای بیمار را بگیرد. محل خونریزی را پیدا کنید و آن را با یک پارچه تمیز یا بانداژ حدود 10 دقیقه فشار دهید. اگر در این مدت خونریزی قطع شد، می توانید خودتان بیمار را به بیمارستان ببرید. اما در صورت تداوم خونریزی باید در اسرع وقت با اورژانس تماس بگیرید و از جابجایی بیمار جدا خودداری کنید.

روش های تشخیص واریس

برخی از انواع رگ های واریسی ظاهری واضح دارند و می توانید بدون مراجعه به پزشک آن ها را تشخیص دهید. اما در برخی از انواع دیگر تنها دردهای جزئی در پاها احساس می شود و پس از بررسی دقیق تری می توان واریس را تشخیص داد. در ادامه با روش های تشخیص واریس آشنا می شوید :

چشمی :

بیشتر رگ های واریسی به دلیل شکل رگ ها و تغییر رنگ رگ ها به صورت بصری قابل مشاهده هستند. این واقعیت که شما به راحتی می توانید رگ های واریسی را تشخیص دهید، نشانه ای از پیشرفت رگ های واریسی نیست. برعکس، در اکثر انواع آن، واریس در مراحل اولیه خود را نشان می دهد.

سونوگرافی دالپر :

اگر تشخیص داده شد که واریس دارید یا مشکوک به آن هستید، به سونوگرافی نیاز خواهید داشت. در این نوع سونوگرافی، فشار وریدها و کیفیت خون رسانی بررسی می شود و با توجه به نتایج، پزشک وجود رگ های واریسی را تشخیص می دهد.

اسکن دو طرفه :

این روش مشابه سونوگرافی دالپر است اما با دقت بیشتری انجام می شود. با این روش اگر لخته ای در رگ ها ایجاد شده باشد می توان آن را شناسایی کرد.

ونوگرافی :

در این روش با استفاده از اشعه ایکس وضعیت رگ ها را مشاهده می کنند متخصص تمام رگ ها را از نزدیک بررسی می کند و واریس را مشاهده و درمان می کند.

برای آشنا شدن با روش های درمان واریس پا به سایت مربوطه مراجعه فرمایید.

برای درمان واریس چه بخوریم ؟

درمان های خانگی برای درمان واریس از شروع یا پیشرفت بیماری جلوگیری می کند و اثر درمانی زیادی ندارد. علاوه بر این، اثربخشی این روش ها بسیار طولانی است. به همین دلیل به افراد مبتلا به واریس شدید و حاد توصیه می شود که این روش ها را امتحان نکنند یا حداقل آن را با درمان های دارویی جایگزین نکنند.

سرکه سیب :

سرکه سیب مانند یک صافی عمل می کند و می تواند بدن را از سموم پاک کند. به غیر از مصرف خوراکی، می توانید سرکه سیب را با پنبه یا دست روی رگ های واریسی بمالید و سپس به آرامی ماساژ دهید. اگر این کار را عصرها قبل از خواب و صبح ها بعد از بیدار شدن از خواب انجام دهید، از عوارض طولانی مدت واریس دور خواهید شد.

فلفل قرمز :

می توانید یک قاشق چای خوری فلفل قرمز را با یک لیوان آب گرم مخلوط کرده و روزانه مصرف کنید. فلفل به دلیل وجود ویتامین C باعث گردش بهتر خون در بدن می شود که باعث کم شدن درد و تورم در پاها خواهد شد. توجه داشته باشید که این روش درمانی برای افرادی که مشکلات معده دارند توصیه نمی شود.

برای درمان واریس چه بخوریم ؟

روغن زیتون :

اگر روزی دو بار واریس خود را با روغن زیتون و روغن ویتامین E که مخلوط کردید ماساژ دهید، به واریس خود کمک زیادی کردید. ماساژ روزانه پا با این مخلوط باعث گردش بهتر خون و کاهش درد در رگ ها می شود.

سیر :

برای تهیه معجون سیر باید حدود 10 حبه سیر را کاملا له کنید و روی آن ها آب بریزید. 3 یا 4 پرتقال را فشار داده و آب پرتقال را به محلول اصلی اضافه کنید و 3 تا 4 قاشق روغن زیتون اضافه کنید و محلول آماده شده را به مدت 12 ساعت کنار بگذارید. قبل از رفتن به رختخواب، پاهای خود را با دقت با این محلول ماساژ دهید و سپس آن ها را با پارچه کتان یا نخی بپوشانید. بهتر است این کار را در شب انجام دهید.

جعفری :

جعفری یکی از سبزیجاتی است که برای افراد مبتلا به واریس توصیه می شود. این سبزی به دلیل داشتن ویتامین C باعث بهبود جذب آهن و بهتر شدن گردش خون در بدن می شود. جعفری همچنین یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است که می تواند در بدن کلاژن تولید کند تا سلول های آسیب دیده پوست را ترمیم و بازسازی کند. برای تهیه معجون جعفری می توانید یک دسته جعفری را کاملا بجوشانید و بگذارید آب به دست آمده کاملا خنک شود. بعد از سرد شدن عصاره جعفری چند قطره گلاب به آن اضافه کنید و محلول به دست آمده را در یخچال قرار دهید. می توانید هر روز رگ های واریسی خود را با معجون جعفری ماساژ دهید.

برگ انگور :

برگ انگور علاوه بر داشتن ویتامین C، یک آنتی اکسیدان عالی می باشد و به لطف وجود فلاونوئیدها می تواند سلامت رگ های بدن شما را تضمین کند. برای تهیه معجون برگ انگور مقداری برگ انگور را بجوشانید و عصاره به دست آمده را کاملا خنک کنید. یک سطل پر از آب را گرم کنید و چند قطره از این عصاره را به آن اضافه کنید. سپس پاهای خود را در ظرف قرار دهید.

بعد از 5-7 دقیقه پاهای خود را بیرون آورده و به مدت 10 ثانیه در یک کاسه آب سرد قرار دهید. این روند را 3-4 بار تکرار کنید. این کار به پاها شوک وارد می کند و باعث گردش خون در پاها می شود. سپس پاهای خود را خشک کرده و با روغن کرچک کاملا چرب کرده و ماساژ دهید. پس از آن، 15-20 دقیقه به پاهای خود استراحت دهید.

برای آشنا شدن با بهترین خوراکی ها در درمان بیماری واریس با ما همراه باشید.

واریس در کدام قسمت های بدن اتفاق می افتد ؟

در بیشتر موارد واریس در پشت ساق پا، پشت و روی دست ظاهر می شود، اما اشکال مختلفی از واریس در قسمت های مختلف بدن گزارش شده است. واریس در ناحیه پایین ساق و همچنین واریس اطراف و روی ران ها، زانوها و پاها، موارد بسیار نادری از واریس نیستند. علاوه بر این، برجستگی و واریس روی ساعد و بازوها امکان دارد ظاهر شود که البته نسبت به واریس در قسمت پایین بدن بسیار کمتر گزارش شده است. واریس عروق صورت و شکم به خصوص در خانم های باردار مشاهده شده است و در نهایت واریس داخلی که ممکن است با چشم قابل مشاهده نباشد اما عوارض بسیار خطرناک تری دارد. البته واریس داخلی اغلب با نام های دیگری شناخته می شود. همچنین گزارش های زیادی از واریس معده و مری، رگ های واریسی قلب وجود دارد و شایع ترین آن ها واریس بیضه است که به واریکوسل معروف است.

برای درمان واریس چه بخوریم ؟

کلام آخر

قبل از انجام این روش سعی کنید بهترین کلینیک و بهترین پزشک را انتخاب کنید و با آگاهی دست به انجام این روش بزنید. ممنون از این که تا آخر این مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با مادر میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *