دکتر فریبا هندسی
1403/05/31

بهترین متخصص واریس در تهران

ما در این مقاله سعی داریم شما را با بهترین متخصص واریس در تهران آشنا کنیم. پیشرفت علم و فناوری باعث شده است که انواع لیزرها هر روز نقش پر رنگ تری در علم پزشکی ایفا کنند. واریس پا عارضه ای است که هم برای زیبایی و هم برای درمان باید برطرف شود. در بین انواع روش های درمانی، لیزر درمانی واریس نسبت به جراحی کم تهاجمی تلقی می شود و این درمان برای بیماران در شرایطی که توسط پزشک تشخیص داده می شود، مناسب تر است. در ادامه برای آشنا شدن با بهترین متخصص واریس در تهران با ما همراه باشید.

واریس پا چیست ؟

سیاهرگ‌ها گروهی از رگ‌های بدن هستند که خون را از اندام‌های مختلف برای پمپاژ به قلب باز می‌گردانند. وریدها، رگ های اندام تحتانی مانند ساق پا، باید خون را در برابر جریان گرانش به سمت بالا، یعنی قلب، بیاورند. برای این منظور برای جلوگیری از برگشت خون به وریدها، دریچه هایی در آن ها وجود دارد که مانند قلب یک طرفه هستند و از برگشت خون جلوگیری می کنند. اما زمانی که این دریچه ها به درستی کار نکنند، خون به راحتی در این سیاهرگ ها جریان نمی یابد و در قسمت پایین بدن یعنی پاها جمع می شود و رگ های واریسی در پاها ظاهر می شود. رگ های واریسی روی ساق پا با ظاهر شدن وریدهای سطحی و عنکبوتی در نزدیکی پوست ساق پا یا به شکل تورم رگ های وریدی ظاهر می شوند.

با گذشت زمان، رگ های واریسی ممکن است طناب دار یا شکوفه شوند یا تغییر رنگ دهند. در برخی موارد وریدهای واریسی تبدیل به زخم وریدی می شوند. به دلیل تجمع خون در پاها به دلیل وجود اختلال در دریچه های وریدهای پا، سیاهرگ ها متورم و پیچ خورده می شوند. ممکن است در ابتدا قابل مشاهده نباشند. آن ها ممکن است در طول زمان برجسته تر شوند. رگ‌های واریسی می‌توانند به رگ‌های طناب مانند یا برآمده تبدیل شوند که از قسمت‌های مختلف پاها بالا و پایین می‌روند. اگرچه رگ‌های واریسی می‌توانند در هر نقطه از بدن ایجاد شوند، اما در ران‌ها، پاها یا مچ پا ایجاد می‌شوند. این وریدها می توانند تغییر رنگ دهند که می تواند به یک زخم دیر بهبود یا غیر التیام تبدیل شود که به آن زخم وریدی می گویند.

واریس پا چیست ؟

علت ایجاد واریس پا

واریس پا به دلایل مختلفی می تواند ایجاد شود. مواردی مانند علل ژنتیکی و ارثی که سبب ضعف ارثی در دیواره عروق می شود، آسیب‌دیدگی یا ترومبوز عمقی وریدی، ناهنجاری‌های عروقی مادرزادی به دلیل اختلالات رشد طبیعی سیستم عروقی، نقص دریچه‌های وریدی، انسداد رگ‌های لگن از جمله دلایلی است که پس از تشخیص واریس می توانند تأیید و برای درمان پیگیری شوند. هم چنین برخی از عوامل مهم هستند که سبب ابتلا به واریس یا تشدید آن می شوند؛ مانند :

  •  فشار خون بالا
  •  ایستادن‌های طولانی مدت
  •  تحرک فیزیکی کم و اضافه وزن و چاقی
  •  افزایش سن
  •  بارداری‌های مکرر در زنان
  •  بلند کردن اجسام سنگین
  •  داشتن جنسیت زن
  •  لختگی خون در عروق سطحی یا عمقی در گذشته

چرا رگ های واریسی در دوران بارداری ظاهر می شود ؟

در دوران بارداری، حجم خون در بدن شما بیشتر می شود، اما سرعت جریان خون از پاها و اندام های تحتانی به سمت لگن کاهش می یابد. این امر باعث افزایش فشار روی سیاهرگ ها می شود و علائم واریس در این رگ ها ظاهر می شود. رگ های واریسی در واقع رگ های متسع هستند که بیشتر در ران ها و ساق پا دیده می شوند اما در دوران بارداری در ناحیه باسن و واژن دیده می شوند. تغییرات هورمونی که در زنان باردار رخ می دهد می تواند منجر به بروز رگ های واریسی شود.

به عنوان مثال، افزایش میزان هورمون پروژسترون در دوران بارداری می تواند باعث بزرگ شدن رگ ها شود. در دوران بارداری، خود جنین در رحم به ورید بزرگ زیر فشار بیشتری وارد می کند و باعث افزایش رگ های واریسی در سیاهرگ های این اندام ها می شود. سابقه خانوادگی واریس عامل دیگری است که در بروز واریس در دوران بارداری نقش دارد. وریدهای واریسی به طور کلی برای زنان باردار خطری برای سلامتی ندارند، به سادگی می توانند خارش و ناراحتی داشته باشند.

خطرات واریس پا :

در ادامه با خطرات واریس پا آشنا می شوید :

خون ریزی :

گاهی اوقات رگ های بسیار نزدیک به پوست ممکن است ترکیده شوند. این معمولا باعث خونریزی جزئی می شود. اما هر خونریزی مستلزم مراجعه به پزشک است زیرا احتمال تکرار آن زیاد است.

لخته شدن خون :

گاهی اوقات سیاهرگ های عمقی پا بزرگتر می شوند. در چنین مواردی، پای آسیب دیده ممکن است به طور قابل توجهی متورم شود. هر تورم ناگهانی در پاها نیاز به مراقبت های پزشکی دارد زیرا ممکن است نشان دهنده لخته شدن خون باشد، وضعیتی که به عنوان ترومبوفلبیت پزشکی شناخته می شود.

زخم ها :

زخم‌های دردناک می‌توانند روی پوست اطراف رگ‌های واریسی، به ویژه نزدیک مچ پا ایجاد شوند. زخم ها به دلیل تجمع طولانی مدت مایع در این بافت ها ایجاد می شوند که به دلیل افزایش فشار خون در وریدهای آسیب دیده ایجاد می شود.

علت ایجاد واریس پا 

آیا رگ های واریسی درمان شده دوباره به وجود می آید ؟

خیر، این واریس های پا که درمان شدند، عود نمی کنند، با این حال، ممکن است رگ های واریسی جدید ایجاد شود. اگر استعداد ابتلا به وریدهای واریسی را به ارث بردید، ممکن است در آینده به دیگران مبتلا شوید، چه آ نها را درمان کنید یا نه. حتی اگر جراحی برای برداشتن رگ های واریسی انجام شده باشد، اگرچه این وریدها بازسازی نمی شوند، اما خون باید در جای دیگری به گردش درآید.

خون به وریدهای دیگر منحرف می شود و باعث ایجاد کشش بیشتر در سیاهرگ های باقی مانده می شود و دریچه های آن ها ممکن است آسیب ببینند و منجر به واریس بیشتر شود. پزشکان بیشتر از تلاش برای درمان واریس سعی در کنترل رگ های واریسی دارند. مدیریت وریدهای واریسی باید به عنوان یک درمان نگهدارنده در نظر گرفته شود تا از مشکلات بیشتر در آینده جلوگیری شود، همانطور که باید برای مدیریت بیماری های دهان به دندانپزشک مراجعه کنید.

عوامل مستعد کننده واریس

در ادامه عوامل مستعد کننده واریس را بررسی می کنیم :

ایستادن و نشستن :

قرار گرفتن در یک وضعیت ثابت برای مدت طولانی در محل کار و در طول روز مانع از جریان خون می شود.

جنسیت :

زنان بیشتر در معرض این مشکل هستند. تغییرات هورمونی در دوران بارداری، قبل از قاعدگی یا یائسگی می تواند عامل دیگری باشد، زیرا هورمون های زنانه تمایل به شل کردن دیواره های رحم دارند. مصرف داروهای جایگزین هورمونی یا قرص های ضد بارداری می تواند خطر ابتلا به واریس را افزایش دهد.

سابقه خانوادگی :

اگر سایر اعضای خانواده واریس داشته باشند، خطر ابتلا به واریس بیشتر است.

سن :

خطر ابتلا به واریس با بیشتر شدن سن افزایش می یابد. افزایش سن باعث شل شدن و ضعیف شدن دریچه های رگ های شما می شود که به تنظیم جریان خون کمک می کند.

چاقی :

اضافه وزن فشار بیشتری به رگ های شما وارد می کند.

واریس در بارداری چگونه است ؟

برخی از خانم ها ممکن است در دوران بارداری دچار واریس شوند، واریس تورم وریدهای سطح پوست است که در برخی موارد دردناک می شود. این سیاهرگ ها معمولا در ساق پا یا ران ها دیده می شوند و به رنگ آبی تیره یا بنفش هستند. با رشد کودک و افزایش وزن مادر، این واریس ها بدتر می شوند. افزایش سطح پروژسترون دیواره رگ های خونی را شل می کند و علاوه بر آن افزایش حجم خون در بدن باعث گشاد شدن رگ ها می شود. عوامل دیگری مانند سابقه خانوادگی، چاقی و ایستادن طولانی مدت در ایجاد واریس دخیل هستند که اگرچه راه قطعی برای پیشگیری از این مشکل وجود ندارد، اما با رعایت مواردی می توان از شدت آن بکاهد.

عوامل مستعد کننده واریس 

راه های جلوگیری از ابتلا به واریس :

در ادامه با راه های جلوگیری از واریس آشنا می شوید :

گردش خون مناسب :

گردش خون خوب برای پیشگیری و درمان وریدهای عنکبوتی به خصوص در پاها ضروری است.

ورزش به طور منظم :

بدوید، راه بروید و دوچرخه سواری کنید، از پله ها بالا و پایین بروید. سایر فعالیت های بدنی مانند: نظافت خانه، پیاده روی تا محل کار می تواند به بهبود گردش خون کمک کند.

بالا نگه داشتن پاها :

توجه داشته باشید که وقتی می نشینید، پاهای خود را بالاتر نگه دارید تا کمی استراحت کنند.

ماساژ :

یک ماساژ خوب کلید بهبود و افزایش گردش خون است و در پیشگیری و درمان مشکل رگ های عنکبوتی موثر است.برای افزایش تاثیر ماساژ خود بهتر است از سرکه سیب استفاده کنید. به این ترتیب باید پوست را به سرکه سیب آغشته کنید و ماساژ دهید. همچنین می توانید پشم پنبه را در سرکه سیب خیس کنید و آن را روی نواحی آسیب دیده قرار دهید. ژل آلوئه ورا را روی نواحی مورد نظر بمالید و با حرکات دایره ای ماساژ دهید. سپس اجازه دهید ژل آلوئه ورا به مدت 15 دقیقه روی رگ های عنکبوتی بماند.

کنترل کردن وزن :

اضافه وزن و چاقی دو علت شایع رگ های عنکبوتی هستند. زیرا فشار روی پاها افزایش یافته و این مشکل را ایجاد می کند. در نتیجه لازم است وزن خود را کنترل کرده و به فکر کاهش وزن اضافی خود باشید.

گذاشتن بالش در زیر پاها :

راه دیگر برای افزایش گردش خون این است که هنگام خواب پاهای خود را کمی بالاتر ببرید. برای این کار می توانید به پشت بخوابید و یک بالش زیر پای خود قرار دهید.

تغذیه سالم :

رژیم غذایی نقش مهمی در پیشگیری و درمان وریدهای عنکبوتی دارد. مصرف غذاهای غنی از آنتی اکسیدان ها و ویتامین های C و A را افزایش دهید. لازم است مصرف نمک را کاهش دهید و در رژیم غذایی خود به میوه ها، سبزیجات، مرغ، ماهی و غلات کامل ترجیح دهید.

قوی کردن پاها :

برای کار کردن عضلات پا و تقویت آن ها هر تمرینی را انجام دهید. همچنین از رگ های عنکبوتی جلوگیری می کند. پیاده روی، قدم زدن، دویدن آهسته، پریدن و دوچرخه سواری به شما کمک می کند تا با این مشکل مقابله کنید.

نینداختن پا روی هم :

یکی از عادات بدی که به سلامت کلی بدن آسیب می رساند، نشستن و روی هم زدن پاها است. ایستادن طولانی مدت باعث مشکلاتی در گردش خون و پیدایش سیاهرگ های عنکبوتی می شود.

بهترین متخصص واریس در تهران

بهترین متخصص واریس در تهران باید ویژگی هایی داشته باشد. ایشان دوره های آموزشی لازم و کامل را گذرانده است. تجربه لازم را در طول سال ها برای درمان واریس کسب کرده است. بنابر تحصیلات و تجربه ای که کسب کرده است بهترین تشخیص را بدهد. از جدیدترین روش های درمانی استفاده کند. اخلاق مدار باشد. علاوه بر واریس بتواند بیماری های همراه دیگر را تشخیص دهد. بهترین متخصص واریس در تهران در بهترین کلینیک واریس که مجهز به کلیه تجهیزات تشخیصی و درمانی مشغول فعالیت است. تا بیماران بدون اتلاف هزینه و زمان در کوتاه ترین زمان ممکن مراحل درمانیشان را طی کنند.

چرا نوجوانان دچار عوارض واریس می شوند ؟

یکی از بزرگترین عواملی که بر سلامت رگ ها تأثیر می گذارد، ژنتیک است. بنابراین اگر جوانی مستعد ابتلا به رگ های ضعیف باشد، ممکن است دچار واریس و خطرات آن شود. چاقی یکی از علل شایع بسیاری از بیماری ها در جوانان است. کودکان بیش از هر زمان دیگری بی تحرک هستند و ترجیح می دهند بیشتر وقت خود را با تلفن همراه خود بگذرانند. بنابراین عدم تحرک همراه با اضافه وزن یکی از عواملی است که به رگ ها فشار وارد می کند و آسیب جدی به آن ها وارد می کند. از قضا در این مورد برعکس است. این احتمال وجود دارد که نوجوانانی که خود را در معرض فعالیت‌ها و ورزش‌های بسیار سخت و پر استرس قرار می‌دهند در معرض خطر ابتلا به واریس و رگ‌های عنکبوتی باشند.

علائم واریس :

علائم واریسی شدن رگ ها بسیار مشهود و دارای وریدهای معیوب می باشد و اغلب روی پاها است. ممکن است درد و یا تورم در اطراف وریدهای بزرگ شده وجود داشته باشد. شناخت علائم بیماری واریس باعث می شود بیماری در مراحل اولیه شناسایی شود و قبل از اینکه سلامتی به خطر افتد کنترل و درمان شود. علائم بیماری واریس عبارتند از:

تغییر ظاهر رگ ها :

در زمان مبتلا شدن به بیماری واریس در پاها به خصوص در مچ، ساق پا و کشاله ران ظاهر رگ ها تغییر می کند. رگ ها برجسته و پیچیده درهم در سطح پوست دیده می شوند.

خشکی و نازکی پوست :

زمانی که واریس پیشرفت کند و تشدید شود نشانه های بیشتری از خود نشان می دهد. علائمی مانند خشک شدن، نازکی و پوسته پوسته شدن پوست است. این خارش ها باعث التهاب پوستی می شود و اگزما را در پی دارد.

تغییر رنگ رگ ها :

هر نوع تغییری در پاها می تواند نشان از ابتلا به واریس باشد. رگ های واریسی به سرعت رنگ شان را به آبی و کبود در می آورند. در برخی افراد نیز این تغییر رنگ به صورت رنگ قرمز و یا ارغوانی در می آید.

خونریزی :

در موارد بسیار پیشرفته بیماری واریس، تجمع بیش از خون در رگ ها باعث پارگی رگ ها و خونریزی می شود. باید توجه کنید این خونریزی زیر پوستی است پس اگر احساس کبودی در پاهایتان کردید سریعا به پزشک مراجعه کنید.

دردهای شدید در پا :

در بیماری واریس پاها با دردهای مزمن همراه است. این درد وقتی شخص برای مدت طولانی نشسته و می خواهد بلند شود اتفاق می افتد. ورم در پا و خارش شدید نیز گویای ابتلا به واریس است.

بهترین متخصص واریس در تهران

کلام آخر

قبل از انجام این رو سعی کنید بهترین کلینیک و بهترین متخصص لیزر واریس در تهران را انتخاب کنید و با آگاهی دست به انجام این روش بزنید. مراقبت ها و دستورات پزشک را به خوبی انجام دهید تا نتیجه مناسبی از این روش بگیرید. ممنون از این که تا آخر این مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.