ما در این مقاله سعی داریم شما را با درمان واریس در طب سنتی آشنا کنیم. وریدهای واریسی که طولانی و پرپیچ و خم هستند، زمانی اتفاق می‌افتند که رگ‌ها در اثر خون گشاد شوند. طبق مطالعات، حدود 25 درصد از بزرگسالان به این بیماری مبتلا هستند. علت این بیماری اغلب به دلیل وراثت است، اما چاقی، اضافه وزن و افزایش سن باعث ایجاد واریس می شود.در ادامه برای آشنا شدن با درمان واریس در طب سنتی با ما همراه باشید.

واریس چیست ؟

واریس یکی از مشکلات مزمن مربوط به سیاهرگ های بدن است. این عارضه بسیار شایع است و 20 درصد از جمعیت بزرگسال را درگیر می کند. شدت این عارضه در هر فردی متفاوت است و اگرچه این عارضه در بیشتر موارد در رگ های پا بروز می کند و باعث درد و ناراحتی می شود، اما علائم آن تنها به اندازه غیر طبیعی رگ ها ختم نمی شود. واریس به صورت سیاهرگ‌های بزرگ، متورم و پیچ خورده ظاهر می‌شود و می‌تواند در هر قسمتی از بدن ایجاد شود، اما بروز این عارضه در پاها شایع‌تر است. ورید واریسی کانالی از وریدهای بزرگ، کاملا برجسته و گاهی قابل لمس و متسع است که گاهی قطر آن ها بیش از 4 میلی متر است.

در ساده‌ترین شکل آن، این حالت به صورت برآمدگی‌های آبی برجسته یا متورم در زیر پوست ساق پا ظاهر می‌شود. در موارد پیشرفته یا حاد، واریس می تواند باعث تغییرات دائمی در رنگ پوست و تغییر در بافت پوست و ایجاد زخم شود. رگ های واریسی به خودی خود باعث مشکلات جدی برای سلامتی نمی شوند، اما می توانند ناراحت کننده باشند و منجر به مشکلات جدی تری شوند. از آنجایی که این حالت باعث متورم شدن و نمایان شدن رگ‌ها می‌شود، علاوه بر ایجاد ظاهری زشت، می‌تواند باعث ایجاد احساس ناراحتی یا خجالت در فرد شود.

واریس چیست ؟

عوامل ابتلا به واریس

مواردی وجود دارد که باعث ابتلا به واریس می شود که در ادامه با آن آشنا می شوید :

بیشتر شدن سن :

افزایش سن باعث فرسودگی دریچه های وریدها می شود و به کنترل جریان خون کمک می کند. در نهایت این سایش باعث می شود که خون از این دریچه ها به وریدها برگردد و در آنجا جمع شود.

جنسیت :

زنان بیشتر از مردان مستعد ابتلا به این بیماری هستند. تغییرات هورمونی که در بدن زنان در دوران قاعدگی یا در دوران بارداری و یائسگی اتفاق می افتد، می تواند عامل مهمی در افزایش خطر ابتلا به واریس باشد، زیرا هورمون های زنانه باعث شل شدن دیواره رگ ها می شوند. از سوی دیگر، هورمون درمانی مانند استفاده از داروهای ضد بارداری می تواند خطر ابتلا به واریس را بیشتر کند.

بارداری :

در دوران بارداری، حجم خون در بدن بیشتر می شود. این تغییر برای پرورش کودک در حال رشد ایجاد می شود، اما همچنین می تواند باعث گشاد شدن رگ های پا شود.

سابقه خانوادگی :

اگر سابقه واریس در سایر اعضای خانواده شما وجود داشته باشد، به احتمال زیاد شما به واریس مبتلا خواهید شد.

چاقی :

چاقی و اضافه وزن می تواند فشار بیشتری بر شریان ها وارد کند.

ایستادن طولانی :

ثابت ماندن و حرکت نکردن طولانی مدت باعث تجمع خون در سیاهرگ ها و ایجاد واریس می شود. فعال بودن به گردش خون کمک می کند.

آیا ترک سیگار در درمان واریس تاثیر دارد ؟

سیگار خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها از جمله اختلالات وریدی را به شدت بیشتر می کند. از آنجایی که سیگار به تمام اعضای بدن آسیب می زند، جای تعجب نیست که به رگ های خونی شما آسیب برساند. به عنوان مثال، کشیدن سیگار می تواند رگ های زیر انگشتان پا را تا سه ساعت مسدود کند و جریان خون را به شدت محدود کند. مواد شیمیایی موجود در سیگار عوارض جانبی زیادی روی رگ های خونی شما دارد. به عنوان مثال، نیکوتین خطر لخته شدن خون را با تنگ کردن و سخت شدن شریان ها به شدت افزایش می دهد، در حالی که سایر مواد شیمیایی می توانند خون را غلیظ کنند و از جریان اکسیژن جلوگیری کنند. در نتیجه گردش خون در بدن کم می شود و احتمال انسداد عروق افزایش می یابد. در صورت عدم درمان، واریس می‌تواند جریان خون مناسب را به قلب محدود کند، که می‌تواند منجر به زخم و رگ‌های آسیب دیده شود.

عوامل ابتلا به واریس

خطرات و عوارض واریس

واریس خطرات و عوارضی دارد که در ادامه با آن آشنا می شوید :

ترشحات پوستی :

با افزایش فشار در وریدها، مایعی به نام مایع سروز خون از سیاهرگ ها خارج شده و به بافت های اطراف منتقل می شود. تجمع این مایع در بافت های ناحیه منجر به تورم پاها می شود. با بیشتر شدن تورم و تجمع این مایع در بافت های ناحیه، بدن سعی می کند راهی برای خارج کردن مایع و از بین بردن آن از طریق پوست پیدا کند. این مایع به شکل مایع زرد روشنی است که از پاها ترشح می شود.

تغییرات پوستی :

تورم طولانی مدت می تواند منجر به سفتی و تغییر رنگ پوست پاها شود. این نواحی سخت شده در لمس حساس هستند و ممکن است به رنگ قرمز یا قهوه ای باشند. این تغییرات پوستی حتی اگر درمان فرد شروع شود دائمی است.

راش پوستی :

التهاب پوست منجر به درماتیت می شود. درماتیت بثورات پوستی ناشی از یک بیماری التهابی پوستی است. در این حالت پوست ناحیه اغلب پوسته پوسته و قرمز می شود. درماتیت را می توان به راحتی با لوسیون درمان کرد، اما به محض ایجاد بثورات، می تواند دائمی باشد.

ایجاد زخم :

وجود تورم و مایع اضافی در بافت های ناحیه منجر به ورود مواد مغذی نامناسب از خون به پوست می شود. در نهایت، ضربه های کوچک به پا می تواند باعث ایجاد زخم هایی شود که بهبودی طولانی مدت طول می کشد.

عفونت :

باکتری ها به طور طبیعی در سراسر بدن ما وجود دارند. وجود تورم در پاها توانایی پوست برای جلوگیری از ورود باکتری ها را مختل می کند. این عامل همراه با زخم های باز ناشی از ترشح یا ترشح مایع، بستری را برای ورود باکتری ها فراهم می کند و در نتیجه باعث عفونت پوستی به نام سلولیت می شود.

خون ریزی :

مقدار قابل توجهی خون در داخل واریس جمع می شود که به راحتی جریان نمی یابد. از آنجایی که این وریدهای واریسی نزدیک به سطح پوست هستند، کوچکترین ضربه یا آسیب به پا می تواند منجر به خونریزی شود. اگر ضربه یا ضربه وارد شود اما پوست شکاف نداشته باشد، ممکن است خونریزی زیر جلدی رخ دهد و باعث کبودی شود.

لخته شدن خون :

دو نوع لخته خون وجود دارد، لخته خون سطحی و لخته خون عمیق. لخته خون سطحی که معمولا به عنوان ترومبوفلبیت سطحی شناخته می شود، لخته خونی است که در داخل خود ورید واریسی به دلیل تجمع و لخته شدن خون به دلیل عدم حرکت مداوم ایجاد می شود. لخته خون عمیق که ترومبوز ورید عمقی یا DVT نامیده می شود، خطرناک ترین نوع لخته خون است. این نوع لخته خون در سیاهرگ های عمقی ساق پا ایجاد می شود. اگر کل لخته یا تکه‌ای از آن پاره شود و وارد جریان خون شود، می‌تواند منجر به یک بیماری خطرناک به نام آمبولی ریه شود. دانستن عوارض شایع و جدی ناشی از واریس بسیار مهم است، بنابراین می توانید برای پیشگیری یا از بین بردن این عوارض به دنبال درمان واریس با لیزر باشید. برای تعیین بهترین روش درمانی برای شما باید با پزشک خود مشورت کنید.

چه عواملی باعث ایجاد رگ های واریسی می شود ؟

رگ های واریسی و رگ های عنکبوتی در نتیجه اختلال در مکانیسم طبیعی خون رسانی به رگ ها ایجاد می شوند. هنگامی که این مکانیسم طبیعی جریان خون وریدی در پاها مختل می شود، نارسایی وریدی رخ می دهد که علائم آن به شکل های مختلف خود را نشان می دهد. در خفیف‌ترین شکل، این نارسایی وریدی باعث ایجاد رگ‌های عنکبوتی می‌شود که اغلب ناخوشایند هستند اما می‌توانند دردناک باشند. از طرف دیگر، این وضعیت می تواند باعث ایجاد رگ های آبی تا حدودی بزرگتر و عمیق تر شود و به آن ها وریدهای مشبک گفته می شود. در شدیدترین موارد، نارسایی وریدی می تواند باعث واریس شود و در 1 تا 2 درصد از افراد بالای 65 سال، این وضعیت باعث ایجاد تغییراتی در ظاهر پوست و ایجاد زخم می شود.

تمامی این موارد در نتیجه‌ی وارد شدن فشار بیش از حد به دیواره‌ی نازک ورید ایجاد می شود که فقط برای تحمل فشارهای پایین طراحی شده‌اند. نارسایی وریدی از علل مختلفی سرچشمه می گیرد اما شایع‌ترین این عوامل عبارتند از آسیب به وریدهای عمقی پا، ضعف ارثی دیواره‌ی سیاهرگ‌ها، نارسایی وریدی با بیشتر شدن سن، شایع‌تر می شود، لخته در سیستم وریدی، افزایش فشار وریدی و تاثیر تغییرات هورمونی در زمان بارداری، ایستادن‌های طولانی مدت. انسداد ورید عمقی می تواند ناشی از ترومبوز ورید عمقی به دلیل سندرم کلاس اکونومی یا تومور در لگن باشد که وریدها را فشرده می کند. اگر این وضعیت ادامه یابد، می تواند باعث نارسایی وریدی شود.

خطرات و عوارض واریس 

درمان واریس در طب سنتی

در طب سنتی علاوه بر تغییر تغذیه، تغییر سبک زندگی و استفاده از گیاهان دارویی و روغن مالی، از درمان های یداوی برای درمان واریس استفاده می شود که در ادامه با آن آشنا می شوید :

درمان واریس با بادکش :

بادکش برای درمان واریس نسبت به روش های دیگر از جمله جراحی بسیار کم خطر و پیچیدگی کمتری دارد. از این رو از گذشته تا به امروز از بادکش به عنوان روشی مطمئن برای درمان واریس در طب سنتی استفاده می شده است. با انجام ساکشن و دمیدن در اطراف رگ های واریسی، خون تازه، لنف و اکسیژن از طریق این رگ ها به گردش در می آید. به این ترتیب تورم و التهاب این وریدها بهبود یافته و به درمان واریس کمک می کند.

درمان واریس با حجامت :

در حجامت با ایجاد برش های کوچک در پوست، خون آلوده با سلول های مرده خارج می شود تا خون تازه، اکسیژن و لنف جایگزین آن شود و تورم، التهاب و درد رگ های واریسی از بین رفته و به درمان واریس کمک می کند. با انجام حجامت سیستم لنفاوی بدن به طرز شگفت انگیزی سم زدایی می شود.

درمان واریس با زالو :

یکی دیگر از روش های درمان سریع واریس در طب سنتی، زالو درمانی است. زالو می تواند خون اضافی و آلوده رگ های واریسی را بخورد و تورم و التهاب این رگ ها را کم می کند.

آیا نشستن طولانی باعث بیشتر شدن واریس می شود ؟

در حالی که اکثر مردم فکر می کنند که واریس ناشی از ایستادن طولانی مدت است زیرا ایستادن بیش از حد به پاهای ما فشار وارد می کند، این وضعیت می تواند به دلایل دیگری ظاهر شود. اگرچه نشستن گاهی اوقات می تواند تا حدودی درد را تسکین دهد، اما اغلب یک عامل تشدید کننده بیماری است. گاهی اوقات تنها کاری که برای کاهش خطر ابتلا به واریس نیاز داریم این است که به پاهای خود استراحت دهیم. یکی از ساده ترین راه ها برای انجام این کار این است که یک صندلی راحت پیدا کنید و پاهای خود را در آن دراز کنید. پاهای شما به این استراحت نیاز دارند.

مراقب باشید که برای مدت طولانی در یک وضعیت ننشینید. این بزرگترین عامل ایجاد مشکلات عروقی در سیستم گردش خون است، بنابراین باید هر از چند گاهی از جای خود بلند شوید و حرکت کنید. در برخی موارد، نشستن می تواند به کاهش فشار کمک کند، اما انجام این کار برای مدت طولانی در واقع می تواند به شما آسیب برساند. خون می تواند در اطراف مچ پا و ماهیچه های پا جمع شود و آن ها را دردناک و متورم کند. در فواصل منظم حرکت کنید و استراحت کنید.

آیا واریس یک بیماری جدی است ؟

در بیشتر موارد، واریس باعث ایجاد مشکلات و نگرانی هایی در مورد ظاهر و زیبایی افراد می شود. اگر هیچ درمانی بر روی رگ های واریسی انجام نشود، بدتر می شوند. افرادی که برای درمان واریس خود اقدامی نمی کنند بیشتر از مشکلاتی رنج می برند که عبارتند از :

درمان واریس در طب سنتی

کلام آخر

قبل از انجام این روش سعی کنید بهترین کلینیک و بهترین پزشک را انتخاب کنید و با آگاهی دست به انجام این روش بزنید. ممنون از این که تا آخر این مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *