معرفی قرص متورال
متورال نوعی داروی ادرار آور است. این دارو مایعات اضافی بدن را دفع کرده و جهت درمان تورم (ادم) ناشی از بیماری های قلبی، کبدی، ریوی یا کلیوی به کار می رود. علاوه بر این موارد، متورال در درمان فشار خون بالا نیز استفاده می شود.
امکان دارد، متورال به تنهایی یا همراه با دارو های دیگر مصرف شود. جهت پیشگیری از تکرر ادرار در هنگام شب، باید این دارو را در طول روز مصرف کرد.
بیماران باید این دارو را به مقدار و مدت توصیه شده توسط پزشک مصرف کرده و از قطع ناگهانی مصرف آن بدون مشورت با پزشک خودداری کنند.
عوارض جانبی رایج این دارو شامل سردرد، حالت تهوع و گیجی می شوند.
در صورت آزار دهنده بودن این علائم باید با پزشک خود مشورت کرد. در صورت رنج بردن از یک بیماری کبدی یا کلیوی باید قبل از مصرف متورال این موضوع را با پزشک در میان گذاشت.
همچنین، زنان باردار و مادران شیر ده باید قبل از مصرف متورال با پزشک مشورت کنند. مصرف کنندگان این دارو باید پزشک خود را از دیگر دارو های مصرفی خود نیز آگاه کنند. پایش منظم عملکرد کلیوی و الکترولیت ها در مدت مصرف این دارو اهمیت دارد.
موارد مصرف قرص متورال (متوپرولول)
- درمان هایپرتانسیون یا فشار خون بالا
- درمان تورم
عوارض مصرف قرص متورال
اغلب عوارض جانبی این دارو نیاز به درمان پزشکی نداشته و با سازگار شدن بدن با دارو رفع می شوند. در صورت تداوم عوارض یا نگرانی درباره آن ها باید با پزشک خود مشورت کرد.
عوارض جانبی رایج مصرف متورال موارد زیر هستند
داروی متورال (متوپرولول) می تواند سبب بروز عوارض جانبی شود. در صورت تداوم یا شدت یافتن هر کدام از علائم زیر باید به پزشک خود اطلاع داد:
- درد شکم
- خشکی دهان
- حالت تهوع
- سردرد
- افسردگی
- خستگی
- استفراغ
- گیجی
- حالت تهوع
- نفخ یا دفع گاز
متورال یک داروی ادرار آور است که با افزایش برون ده ادرار فشار خون را کاهش می دهد.
در صورتی که فشار خون بیمار تحت کنترل باشد، از نظر ابتلا به حمله قلبی، سکته مغزی و مشکلات کلیوی در معرض خطر کمتری قرار خواهد داشت. جهت بهره مند شدن از تاثیر گذاری متورال، باید آن را به گونه تجویز شده مصرف کرد. مصرف کنندگان معمولا هیچ مزیت مستقیمی از مصرف این دارو احساس نکرده اما متورال در بازه بلند مدت سلامت بدن را حفظ می کند.
نحوه استفاده از قرص متورال (متوپرولول)
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و
این دارو را در مقدار و مدت توصیه شده توسط پزشک مصرف کنید. بیماران باید قرص را به صورت کامل بلعیده و از خرد کردن یا جویدن آن خودداری کنند. قرص 5 میلی گرمی متورال به همراه غذا مصرف می شود.
نحوه عملکرد قرص متورال
قرص 5 میلی گرمی متورال یک داروی ادرار آور تیازیدی است. این دارو با دفع آب اضافی و برخی الکترولیت ها از بدن فشار خون و احتباس مایع در تورم بدن را کاهش می دهد. با گذشت زمان، این دارو عروق خونی را به حالت استراحت درآورده و جریان خون را بهبود می بخشد.
مصرف قرص متورال در بارداری و شیردهی
مصرف قرص متورال در دوران بارداری ایمن به شمار می رود. البته باید در صورتی مصرف شود که پزشک آن را تجویز کرده باشد. مطالعات حیوانی نشان داده اند که مصرف این دارو عارضه ای برای جنین در حال رشد نداشته و یا این عوارض اندک هستند. با این حال، مطالعات انسانی در این زمینه محدود هستند.
شیر دهی: در صورت تجویز پزشک، مصرف این دارو در دوران شیر دهی ایمن است. اطلاعات انسانی محدود در این زمینه بیان دارند که مصرف متورال هیچ خطر قابل توجهی برای نوزاد ایجاد نمی کند.
مصرف قرص متورال در رانندگی
مصرف قرص متورال می تواند سبب بروز عوارض جانبی شود که توانایی رانندگی فرد را با اختلال مواجه می کند. از آن جایی که متورال ممکن است سبب خواب آلودگی، گیجی، تاری دید یا احساس سبکی در سر شود، می تواند بر توانایی رانندگی افراد نیز تاثیر گذار باشد.
تاثیر قرص متورال بر بیماران کلیوی و کبدی
بیماری کلیوی: در صورت تجویز پزشک، مصرف این دارو در افراد مبتلا به بیماری کلیوی ایمن است.
هیچ گونه تغییر در مقدار مصرفی قرص 5 میلی گرمی متورال توصیه نمی شود. بتا بلاکر ها دارو های ضد فشار خون قوی هستند که از نظر اثرات همودینامیک بر روی عملکرد کلیوی با یکدیگر تفاوت دارند.
بتا بلاکر های انتخابی قلب همچون آتنلول و متوپرولول در زمینه کاهش سرعت روند بیماری های کلیوی شناخته شده اما در مقایسه با مسدود کننده های سیستم رنین – آنژیوتانسین – آلدوسترون کارایی کمتری دارند.
بیماری کبدی: درباره مصرف متورال در بیماران مبتلا به بیماری کبدی اطلاعات محدودی وجود دارد که به همین علت باید با پزشک خود مشورت شود.
آیا مصرف متوپرولول تارترات بی ضرر است؟
این دارو فشار خون را کاهش داده و می تواند در درمان فشار خون بالا به کار رود. همچنین، مصرف متوپرولول تارترات سبب رفع علائم آنژین در بیماران مبتلا به بیماری قلبی کرونری می شود. در صورتی که متوپرولول تارترات فورا پس از یک حمله قلبی مصرف شود، رهایش فوری این دارو خطر مرگ یا ابتلا به یک حمله قلبی دیگر را کاهش می یابد.
در صورت فراموشی مصرف قرص متورال چه باید کرد؟
در صورت فراموشی مصرف یک وعده دارو باید آن را به محض یادآوری مصرف کرد. با این حال، در صورتی که تقریبا زمان مصرف وعده بعدی فرا رسیده باشد، باید وعده فراموش شده را نادیده گرفته و به برنامه مصرفی عادی خود ادامه داد.
هرگز نباید جهت جبران وعده فراموش شده، مقدار مصرف وعده بعدی را دو برابر کرد.
آیا مصرف متوپرولول در شب ضرر ندارد؟
متوپرولول ضربان قلب را کاهش داده و پمپاژ خون به سرتاسر بدن را برای این اندام آسان تر می کند.
اولین مقدار مصرف متوپرولول سبب احساس گیجی می شود که به همین دلیل بهتر است این وعده در هنگام خواب مصرف شود. پس از برطرف شدن احساس گیجی پس از مصرف متوپرولول، می توان این دارو را در هنگام صبح مصرف کرد.
آیا قرص متورال برای رفع اضطراب مفید است؟
به طور کلی، مصرف متوپرولول مخصوصا هنگامی که با درمان، تغییرات در سبک زندگی یا دارو های دیگر همراه می شود، راه حلی موثر و ایمن برای اجتماع گریزی و اضطراب عملکردی به شمار می رود.
این دارو می تواند علائم افت قند خون را کاهش داده و خطر ابتلا به افت قند خون ناشی از تزریق انسولین را افزایش دهد.
تپش قلب، رعشه، احساس اضطراب و ضربان قلبی سریع از علائم افت قند خون هستند.
- این قرص را در هنگام صبح به همراه صبحانه مصرف کنید تا به بیدار شدن در هنگام شب نیاز نداشته باشید.
- این دارو سبب احساس گیجی می شود. تا زمان کسب آگاهی از تاثیر این دارو بر بدن خود از رانندگی یا انجام فعالیت های نیازمند توجه خودداری کنید.
- از مصرف الکل به همراه قرص متورال خودداری کنید زیرا در این حالت امکان تشدید گیجی وجود دارد.
- مصرف متورال می تواند سبب کاهش ناگهانی سطح سدیم در خون شود. در هنگام مصرف این دارو از مصرف رژیم های غذایی کم سدیم اجتناب کنید.
- پس از شروع مصرف قرص متورال فشار خون را پایش کرده و در صورت عدم کاهش به پزشک اطلاع دهید.
- در صورت تجربه گیجی، خستگی یا ضعف عضلانی مداوم به پزشک اطلاع دهید.
- در صورت بارداری، شیر دهی یا تصمیم بر باردار شدن پزشک را مطلع کنید.
دکتر فریبا هندسی متخصص قلب و عروق و آنژیوگرافی